?Laikliğe karşı olmak Cumhuriyete ihanettir?
SİYASET 27.04.2016 11:39:18 209 0

?Laikliğe karşı olmak Cumhuriyete ihanettir?

TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın laikliği hedef alan sözlerine CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut sert tepki gösterdi, Kahraman´ı istifaya çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın laikliği hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi. Laikliğin demokrasinin, çağdaşlığın, bilimselliğin ve toplumsal barışın mihenk noktası olduğunu belirten Barut, ?Türkiye bugün din ve mezhep savaşlarının yaşandığı Pakistan, Afganistan, Mısır, Cezayir, Irak, Suriye gibi değilse laiklik ve Cumhuriyet rejimi sayesindedir. Sayın Kahraman laiklikten rahatsızsa, Cumhuriyet rejimini hazmedemiyorsa, çağdaşlıktan rahatsızlık duyuyorsa şeriatın hüküm sürdüğü Suudi Arabistan´a ya da İran´a yerleşsin. Çünkü CHP var olduğu sürece Cumhuriyet de laiklik de demokrasi de var olacak? dedi.

?KAHRAMAN CUMHURİYET´E VE CUMHURİYET´İ KURANLARA KARŞI KİNİNİ KUSTU?

TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın  "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Kahraman´ın Cumhuriyet´e, Cumhuriyeti kuran Atatürk ve arkadaşlarına, demokrasiye, özgürlüğe, insan haklarına karşı içindeki kini, nefreti kustuğunu söyledi.

?LAİKLİĞİN TANIMA İHTİYACI YOK?

Laikliğin, ulusal bütünlük ile iç barışın, çağdaşlık ile bilimselliğin temel taşı olduğunun altını çizen Barut, Kahraman´ın toplum kesimlerinin tepkisi üzerine laikliğin tanımlanması gerektiği yönündeki sözlerine ise, ?Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ?Laiklik yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir´ diyerek laikliğin tanımını açık bir şekilde yapmıştır. Laikliğin başka bir tanıma ihtiyacı yoktur? şeklinde yanıt verdi.

?DİN BİREYLER İÇİNDİR?

Dinin bireyler için olduğunu dile getiren Barut, devletin tüm din ve inançlara karşı eşit mesafede olması gerektiğinin altını çizdi. Barut, ?Laiklik, insan haklarının kadın-erkek eşitliğinin, çağdaşlığın ve modernleşmenin de güvencesidir. Laiklik aynı zamanda din sömürüsünün önündeki en büyük engeldir. Dinin politika malzemesi olarak kullanılması durumunda Türkiye´ye Suriye, Pakistan, Afganistan gibi olur. Ortadoğu bataklığı, IŞİD ve El-Kaide dini siyasete alet eden zihniyetlerin eseridir. TBMM Başkanı İsmail Kahraman laikliği hedef alan sözleriyle Türkiye Cumhuriyeti´ni Afganistan, Pakistan ya da Irak yapmaya çalışan IŞİD zihniyetine hizmet etmiştir? diye konuştu.

?CUMHURİYET´E İHANET?

Laikliğe karşı olmanın Cumhuriyet´e ihanet anlamına geldiğini kaydeden Barut, laikliğin demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olduğunu vurguladı. Barut, ?Laiklik özgürlüktür, demokrasidir, insan haklarıdır, Cumhuriyet´tir. Sayın Kahraman laiklikten rahatsızsa, Cumhuriyet rejimini hazmedemiyorsa, çağdaşlıktan rahatsızlık duyuyorsa şeriatın hüküm sürdüğü Suudi Arabistan´a ya da İran´a yerleşsin. Çünkü CHP var olduğu sürece Cumhuriyet de laiklik de demokrasi de var olacak? şeklinde konuştu.

?TBMM BAŞKANLIĞINA LAYIK OLMADIĞINI KANITLADI?

Kahraman´ın mensubu olduğu AKP iktidarının izlediği politikaların sonucu olarak hemen her gün güneydoğu kentlerinden şehit haberlerinin geldiğini anımsatan Barut, Kahraman´ın TBMM başkanı olarak terörün bitirilmesi konusunda etkin rol oynayabilecek yetkiye sahip olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

?Sayın Kahraman, TBMM Başkanı olması nedeniyle ülkedeki başta terör olmak üzere birçok konunun çözümü noktasında yetkiye ve sorumluluğa sahip. Ancak ne hikmetse Kahraman gencecik evlatlarımızın şehit olmasını önleyecek çalışmalara öncülük yapmak yerine laiklikle uğraşıyor. Türkiye ve halkımız bunları hak etmiyor. Laikliği, demokrasi, Cumhuriyet´i özümseyemeyen İsmail Kahraman Cumhuriyet´in ve demokrasinin simgesi olan TBMM´nin başkanlığına layık olmadığını kanıtlamıştır. Kahraman derhal bu görevinden istifa etmelidir? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli