Kuzey Irak ve Şemdinli kırsalına hava harekatı
ASAYİŞ 11.05.2016 11:57:20 301 0

Kuzey Irak ve Şemdinli kırsalına hava harekatı

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Şemdinli kırsalında ve Kuzey Irak´ta tespit edilen bölücü terör örgüt hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı´ndan yapılan açıklamada, "10 Mayıs 2016 tarihinde sabah 08.00-09.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak Hakkari/Şemdinli kırsalında ve Irak Kuzeyindeki AVAŞİN /BASYAN bölgelerinde tespit edilen BTÖ hedeflerine icra edilen hava taarruzlarında belirlenen tüm hedefler tam isabetle vurularak imha edilmiştir. Hava taarruzları neticesinde ilk belirlemelere göre 11 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Görevini başarıyla yerine getiren F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarımız üslerine emniyetle geri dönmüşlerdir" denildi.

Genelkurmay Başkanı: ´Bin 300 DAEŞ teröristi etkisiz hale getirildi´

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terör örgütü DAEŞ ile mücadelede bin 300 teröristin etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda silah, roket ve binanın imha edildiğini söyledi

Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı, Hilton Otelinde başladı. Konferansta konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye´nin terörle mücadelesine değinerek, ?Terörle mücadele harekatı, yurt içinde ve yurt dışında asker, polis ve köy korucularımız tarafından omuz omuza ve kararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu yöndeki gayretlerimiz teröristlerin tamamı etkisiz hale gelinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bunu da en az zayiatla ve masum insanlara zarar vermeden yapmaya çalışmaktayız? diye konuştu.

Bölgede yaşanan krize dikkat çeken Orgeneral Akar, şunları söyledi:
?Orta Doğu terörizmle, sınır anlaşmazlıklarıyla, etnik ve mezhepsel çatışmalarla çalkalanmaktadır. Özellikle Suriye ve Irak´taki çatışmalar, ülkelerin harekete geçme isteksizliği nedeniyle daha zor bir hal almaktadır. Maalesef Suriye bir bataklığa dönüşmüştür. Bu krizin Suriye´nin komşuları başta olmak üzere tüm dünyaya etkileri vardır. Üç milyon Suriyeli Türkiye´de misafir edilmektedir. Şu ana kadar mülteciler için 10 milyar dolar civarında harcama yapılmıştır. Bütün zorluklara rağmen Ankara, mültecilere açık kapı politikasını uygulamaya devam etmektedir.?

Hulusi Akar, dünyanın teröre karşı birlik olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi;
?Ankara, PKK terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. PYD/YPG´de PKK terör örgütünün Suriye´deki uzantısı olarak ortaya çıkmıştır. Bu iki örgütün birbiri ile irtibatı ve işbirliği ortadadır. PKK bir taraftan masum insanları öldürürken diğer taraftan da uluslararası kamuoyunda meşruiyet kazanma gayreti içinde bulunmaktadır. Benzer şekilde DAEŞ de özellikle bölgemize, genel olarak ise dünyaya tehdit teşkil eden en barbar terör örgütlerinden biridir. Bu örgütün hiçbir şekilde İslam´ı ve Müslümanları temsil etmesi söz konusu değildir. Önemli şehirlerimize yönelen kanlı intihar saldırılarının yanı sıra son zamanlarda sınırdaki ilimiz Kilis, DAEŞ tarafından hedef alınmaktadır."

Akar, konuşmasında, "Bugüne kadar Suriye ve Irak´ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda silah, roket, mevzi, araç ve bina imha edilmiştir" ifadesini kullandı.

Van´da polis aracına saldırı!

Van merkez İpekyolu ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 22.30 sıralarında ilçeye bağlı Bostaniçi mahallesinde meydana geldi. Terör örgütü PKK mensupları tarafından önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda ölen veya yaralanan olmazken bölgeye sevk edilen çok sayıda zırhlı polis aracının yanısıra operasyona polis helikopteri de havadan destek veriyor.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli