KURTULMUŞ´TAN CHP´NİN PM BİLDİRGESİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
SİYASET 7.11.2016 16:37:55 234 0

KURTULMUŞ´TAN CHP´NİN PM BİLDİRGESİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CHP´nin Parti Meclisi bildirgesinde yer alan ifadelere ilişkin, "Neredeyse ölümün kıyısından dönmüş bir siyasi heyete, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ´bu örgütlerle işbirliği halinde harek

15 Temmuz akşamı bu hain çete mensupları kendi amaçlarına ulaşmış olsalardı Cumhurbaşkanımız belki bizler hayatta olmayacaktık ama Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP´li arkadaşlarımızda bilsinler ki, onlarda böyle bildiriyi yazacak zemini bulamayacaklardı" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü´nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu´nun gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kurtulmuş, Rakka operasyonunun ve ABD Genelkurmay Başkanının Türkiye´yi ziyaretinin sorulması üzerine "Rakka operasyonu uzun süre alacak bir operasyondur. Rakka operasyonu ya da Musul operasyonu bu iki operasyonun da önemli çizgilerinden birisi meşruiyet olmalıdır. Meşruiyet eli silahlı terör gruplarıyla sağlanmaz. Meşruiyet meşru devlet yönetimlerinin meşru silahlı güçlerinin sağladığı şekilde temin edilir. Amerikalıların önünde sonunda meşruiyet meselesinin ne kadar önemli olduğunu göreceklerini zannediyorum. Biz görüşlerimizi ifade ediyoruz. Ortak çalışmalara devam ediyoruz. Burada yapılacak olan operasyonda gerçekten Rakka´da da Arap olmayan unsurların yapacağı, atacağı her adımın Amerika´nın aleyhine, bölge barışının da aleyhine olacağını söylüyoruz. Bu yol çıkmaz bir yoldur. Meşruiyet üzerinden sürdürülecek bir uluslararası operasyon DEAŞ´ı sona erdirebilecek yegane operasyon türüdür. Sürekli biz bütün taraflarla Amerika´yla da Rusya´yla da Irak Merkezi Hükümetiyle de ilgili bütün taraflarla da irtibatlarımızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

"Bu bildiride ne söylenmiş olursa olsun Yenikapı ruhu CHP seçmenlerinin gönlünde de, zihninde de devam ediyor. Milletimiz CHP´li kardeşlerimiz de içinde olmak üzere FETÖ´yü de PKK´yı da bir terör örgütü olarak görüyor. Her ikisini de millet düşmanı olarak kabul ediyor. Asıl olan milletin nasıl düşündüğüdür. Bizim açımızdan da Yenikapı ruhu devam ediyor. Bütün partilerden arkadaşlarımız kardeşlerimiz CHP´lileri, MHP´lileri herkes diyor ki, Türkiye bu belayı artık geride bırakmalı. Türkiye kendi birlik ve dirliğini sağlamalı, siyaset birlik dili üzerinden konuşmalı, ortak hedeflere doğru yürümeli. Ortak farklılıklarımız tabi ki olacak ama farklılıklarımızı bir kenara bırakarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin karşılaştığı bu büyük belaların milletimizin karşılaştığı bu büyük tehditlerin savuşturulması için de ortak hareket etmeli diyor. CHP seçmeni de böyle düşünüyor. Bizim CHP yönetimine tavsiyemiz, CHP seçmenin düşündüğü bu istikamette de kendi görüşlerini gözden geçirsinler. Tavsiyeleri, eleştirileri varsa, dinlemeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ancak neredeyse ölümün kıyısından dönmüş bir siyasi heyete başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ´bu örgütlerle işbirliği halinde hareket ediyorsunuz´ demek haksızlıkların en büyüğü olsa gerektir. 15 Temmuz akşamı bu hain çete mensupları kendi amaçlarına ulaşmış olsalardı Cumhurbaşkanımız belki bizler hayatta olmayacaktık ama Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP´li arkadaşlarımızda bilsinler ki, onlarda böyle bildiriyi yazacak zemini bulamayacaklardı. Hep beraber bu antidemokratik vatan düşmanı unsurlara karşı mücadele etmek hepimizin vazifesidir. Bu mücadeleden kim kaçarsa millette bunu görür. Geçmiş dönemlerde bu örgütle irtibatı olan kimler varsa onları da ortaya koyarsınız yolunuza devam edersiniz. Ama meseleyi saptırmanın FETÖ ile PKK ile olan mücadeleyi odağından saptırmanın hiçbir anlamı yoktur. Bunu keşke yazmasalardı keşke böyle bir metni kaleme almasalardı. Bu cümleleri söylemeselerdi. Milletimiz büyük çoğunluğuyla Yenikapı ruhuna devam ediyor."


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı