KURTULMUŞ: ?AP´NİN RAPORU RENCİDE ETMİŞTİR
13.07.2017 12:45:54 312 0

KURTULMUŞ: ?AP´NİN RAPORU RENCİDE ETMİŞTİR"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ?AP´nin kararı siyaseten bağlayıcı değildir. Ama siyaseten rencide edicidir? dedi. Kurtulmuş, ?Türkiye´ye karşı bu raporun yayınlanmış olması Türkiye´yi ciddi bir şekilde rencide etmiştir. Onun için bu rapor yok hükmün

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Brüksel´de düzenlediği basın toplantısında, ?AP´nin kararı siyaseten bağlayıcı değildir. Ama siyaseten rencide edicidir. Türkiye´ye karşı bu raporun yayınlanmış olması Türkiye´yi ciddi bir şekilde rencide etmiştir. Onun için bu rapor yok hükmünde kabul ettiğimizi kendileriyle bir kere daha paylaşmış olduk" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Brüksel´de basın toplantısını düzenledi. Avrupa Parlamentosu´nun 2016 raporunun Türkiye bakımından kabul edilemeyeceğini ifade eden Kurtulmuş, ?Bu raporu kabul etmediğimizi, reddettiğimizi bir kez daha kendilerine ifade ettik. Türkiye´nin gösterdiği iyi niyet karşısında bu raporun AP´de kabul edilmemesi dostluğun gereği olan bir tavırdır. AP´nin kararı siyaseten bağlayıcı değildir. Ama siyaseten rencide edicidir. Türkiye´ye karşı bu raporun yayınlanmış olması Türkiye´yi ciddi bir şekilde rencide etmiştir. Onun için bu rapor yok hükmünde kabul ettiğimizi kendileriyle bir kere daha paylaşmış olduk? ifadelerini kullandı.


?İLLEGAL GÖÇ BÜTÜN DÜNYAYI SARACAK VE AVRUPA´YI DA CİDDİ ŞEKİLDE TEHDİT ETMEYE DEVAM EDECEK?
Kurtulmuş, temaslarında bir araya geldiği liderlerle göç konusunun da ele alındığını bildirerek, ?Bu mücadelemizde de Avrupalı dostlarımızın Türkiye´ye yardımcı olması, Türkiye´nin bu yükünü hafifletecek en azından bit takım siyasi çabaların içine girmesi de Avrupa´nın geleceği bakımından önemlidir. Maalesef verilen sözlerin bir kere daha yerine getirilmediğini ifade etmek isterim. Uluslararası göç meselesi pislikler, kirlilikler halının altına kaldırılacak, yok var sayılacak bir mesele değildir. Göç meselesini ortaya çıkaran nedenler var olduğu sürece yani ekonomik olarak kitlelerin ekonomik sisteme katılmakta ciddi şekilde dışlanması, siyasi bakımdan yönetim süreçlerine katılmakta büyük kitlelerin dışlanması, iç savaşlar, vekalet savaşları devam ettiği sürece ne yazık ki Orta Doğu´dan, Ön Asya´dan, Uzak Doğu´dan ve Afrika´dan bu illegal göç bütün dünyayı saracak ve Avrupa´yı da ciddi şekilde tehdit etmeye devam edecek. Bir taraftan göç meselesinin acılarını hafifletmek için mücadele ederken diğer taraftan da bu göçleri ortaya çıkaran nedenleri ortadan kaldırmak için siyasi yaklaşımlar ortaya koymak, çözüm üretmek zorundayız. Bu nedenle de AB ile Türkiye´nin bu süreçte çok daha titiz ve yakın bir çalışma içinde olmasının önemini ifade etmek isterim? açıklamasını yaptı.
Kurtulmuş, AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her zaman aynı seviyede devam etmediğini ifade ederek, ?Türkiye, AB ile bu müzakereleri sürdürmekte eşit ortak statüsünden başka hiçbir statüyü kabul etmeyecektir? dedi. Verimli yapıcı görüşmeler yapıldığını kaydeden Kurtulmuş, ?Türkiye´nin niyetinin çok net bir şekilde eşit, egemen bir devlet olarak bu müzakerelerin sürdürülmesi ve bir an evvel fasılların açılması yönünde adımların atılması yönünde olduğunu ifade etmek isterim dedi.(vş)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    10271,15%0,23
  • DOLAR

    32,24% -0,01
  • EURO

    34,82% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2416,28% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı