KÜÇÜK :?BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE GELECEĞE UMUTLA BAKAMAYIZ?
GÜNDEM 5.04.2017 12:25:10 891 0

KÜÇÜK :?BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE GELECEĞE UMUTLA BAKAMAYIZ?

AVUKATLAR HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA "İNSAN VE İLETİŞİM" KONULU PANEL YAPILDI.

Adana Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında "İnsan ve İletişim" konulu panel Divan Oteli Yaşar Kemal Salonunda geniş katılımlı olarak gerçekleştirildi.

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro saymanı Av. İlknur Önal, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Özge Doğan İşcan, Av. Furkan Kılıç, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Sekreteri Cengiz Kurt ile meslektaşlarımız, stajyer avukatlar ve hukuk fakültesi öğrencileri katıldılar.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sosyal ve toplumsal bir çevrede huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmek için sağlıklı iletişim kurmanın önemine vurgu yaptı.

 

?ÖZGÜVENLİ OLMALIYIZ?

 

Av. Küçük, ?Herhangi bir korku ve endişe yaşamadan doğrularımızı özgüvenli bir şekilde ortaya koymak avukatlık mesleğinde başarının en önemli anahtarıdır. Baromuz 2300 avukatıyla bu başarıyı yaşama geçirebilen bir baro olmuştur. Bilhassa genç meslektaşlarıma ve stajyer avukatlara naçizane önerim; beşeri ilişkilerin taçlanacağı en önemli unsuru gerek müvekkillerle, gerekse adliyede hakim-savcı ve kalem personelleriyle karşılıklı empati anlayışı ile düzeyli ve etkili iletişim kurmak esas olmalıdır? dedi.


?HAK VE ÖZGÜRLÜKLER ASKIYA ALINDI.?


Ülkemizin içinden geçtiği OHAL sürecinde öncelikle hukuk devletinin, hukukun üstünlüğünün ve katılımcı demokrasinin yaşama geçmesi en büyük arzuları olduğunu ifade eden Av. Küçük, ? Bugün ülkemizde siyasi iktidar ağzıyla yayılan zehirli ve ayrıştırıcı dil nedeniyle toplumsal barış ve kenetlenme ortamını göremiyoruz. En son İstanbul´da cemaat yapılanmasının basın bölümüyle ilgili davasında bazı sanıkların tahliyesi kararı veren hakimlerin ve savcının hemen bir gün sonra HSYK tarafından açığa alınması, ne yazık ki ülkemizde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının olmadığının bir göstergesidir. OHAL´in fiili ve hukuki koşullarının bulunmadığı günümüz ortamında ne yazık ki toplum yaşamında da devlet yaşamında da hukuksuzlukların yaşandığı, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı bu dönemde insanlarımız korku ve endişe içerisinde yaşamını sürdürmektedir? diye konuştu.

?TOPLUMU BİLİNÇLENDİRİYORUZ?

Av. Küçük, sözlerine devamla;

?Adana Barosu olarak 16 Nisan´da yapılacak bir sistem ve rejim değişikliği unsurları içeren Anaysa değişikliği referandumu sürecinde kişilerden, partilerden bağımsız bir şekilde Avukatlık Yasasının 110. Maddesinin barolara yüklediği görev ve bilinçle anayasa değişikliğinin ülkemize getireceği sakıncaları kahvehanelere, köylere kadar giderek yurttaşımıza, kamu görevlilerine, yetki ve sorumluluk makamında olanlara anlatma çabamızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz.

?ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OLAĞAN DÖNEMLERDE YAPILIR.?

Günümüzde Cumhurbaşkanından, İçişleri Bakanına kadar siyasi iktidarın temsilcileri de dahil olmak üzere referandum sürecinde toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran, ?Hayır´ tercihini yapacak olanları (FETÖ/PDY, PKK vb. ) terör unsurları ve birçok hukuksuzlukla eş değer tutan bir yaklaşım ve söylem maalasef toplumdaki ayrışmayı daha da körüklemektedir. Anayasasında hukuk devleti yazan ülkemizde bu durum hiç yakışmamaktadır.

Öncelikle toplumsal uzlaşma metinleri olan Anayasa değişikliğini hukukçular konuşmalıdır. Olağan ve normal günlerde hukukçukların, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun tüm kesimlerinin görüşleri ve önerilerinin alınmasıyla bir sivil anayasa hepimizin özlemidir. Tabiki Anayasalar ?ben yaptım´ oldu mantığıyla değil, toplumsal uzlaşıyı sağlayarak ve farklılıkları önemseyerek yapılmalıdır. Mutlu birey, geleceğe umutla bakan toplum ancak bu bakış açısıyla yapılacak ve sadece toplumun %51´ gibi çok ksıtlı çoğunluğunun değil % 80 ? 90 gibi geniş mutabakat ile mümkün olacaktır.?

?UMARIM TERÖR OLAYLARI BİR DAHA YAŞANMAZ?.

Anayasa değişikliği teklifinin meclis gündemine getirilmesinden önce ülke genelinde art arda yaşanan patlamalar ve canlı bombalar teklifin gündeme gelmesiyle son bulduğuna değinen Av. Küçük, ?Umuyorum ve diliyorum ki terör olayları, patlamalar ve can kayıpları bir daha hiç yaşanmaz. Bu durum herhangi bir sistem değişikliğine, rejim değişikliği ölçüsünde anayasa değişikliğine gerek olmadan, yetkilerin tek bir kişini eline bırakılamadan terörle mücadele edilebileceğinin çok basit bir örneğidir. Referandum kaygılarıyla, ?Evet´ sonucunu almak için PKK terör örgütü tabiri yerine ?Kandil´, terör örgütü elebaşı yerine ?İmralı´ tabiri gibi tabirler ile insanları içinde bulunduğumuz sürece zihnen alıştırmaya dönük bu yaklaşımlara ulusumuzun en güzel birlik ve beraberlik mesajını referandumda ?Hayır´ diyerek verecek, aynı zamanda geleceğimize bu bilinçle bakacaklarına inancım tamdır. Alanlarda gördüğüm bakış açısı ve algı bu çerçevededir.

17 Nisan sabahı insanımız referandumda hangi tercihi kullanırsa kullansın, hiç ayrım yapmadan 80 milyonluk büyük bir toplumun bireyleri olarak hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Birbirimizle ayrışmdan, çatışmadan, ötekileştirmeden 93 yıllık cumhuriyetin kazanımlarına da sahip çıkarak umutlu ve aydınlık geleceğimize hep birlikte ulaşacağız.? dedi

ETKİNLİKLERİ ANLATTI.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük göreve geldikleri 5 aylık süre içerinde dolu dolu günler geçirdiklerini, meslek içi eğitim çalışmaları, farkındalık eğitimleri, anayasa değişikliği ve borçlar hukuku gibi bir çok paneller , konferanslar ve sosyal etkinlikler yaptıklarının altını çizdi.

Av. Küçük, 10 binden fazla yasa maddesinin, bir çok temel yasanın ve mevzuatın tamamen yenilendiği bir ülkemizde meslektaşlarımızın bilgilerinin de güncellenmesine yönelik çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük´ün konuşmasının ardından "İnsan ve İletişim" konulu panele geçildi. Panelin konuşmacıları Psikolog ve Psikoterapist Garo Topuzoğlu "Sorunlu kişilerde şeytanın avukatlığı" "iç zihnin söylentileri" , Psikolog ve Aile Danışmanı Ayşe Bayram da "İletişim ve etkili yaşam" konularında sunumda bulundular. Etkinlik sunumda plaket sunumuyla sona erdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli