KÜÇÜK:
GÜNDEM 10.10.2017 13:55:16 523 0

KÜÇÜK: "YANARAK ÖLEN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ADALET İSTİYORUZ"

ALADAĞ´DAKİ KIZ YURDU YANGINI DAVASININ ÜÇÜNCÜ DURUŞMASI YAPILDI.

9 Kasım 2016 tarihinde Adana´nın Aladağ ilçesinde bulunan Süleymancılara ait Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdunda çıkan ve 11´i çocuk 12 insanımızın hayatını kaybettiği, 24 çocuğun da yaralandığı yangın faciasının 3. Duruşması Kozan Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/102 Esas sayılı dosyası üzerinden görüldü.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sanıklardan yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, yurdu işleten Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş ve Mahir Kılınç tutuklu bulunmakta, sanıklardan Ramazan Dede yaşı nedeniyle tutuksuz yargılanmaktadır.

Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği yöneticileri ile yurt müdürünün "Taksirle öldürme" suçlamasıyla 2 ila 15´er yıl ile yargılandığı duruşmanın ilk iki celsesi Kozan Ticaret Odasın Salonunda yapılırken 3. duruşmanın mahkemenin küçük olan kendi salonunda yapılması nedeni ile bir çok kişi duruşmayı takip edemedi. Ne yazık ki yaklaşık 50 kişiyi alabilen duruşma salonunda görülen davaya mağdur aileler, vekilleri ve küçük bir grup basın alındı.

Duruşmaya; TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Filiz Saraç ve Av. Ekrem Demiröz, Adana Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Sakarya Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Bingöl Baro Başkanı Av. Abdullah Alakuş, İstanbul Barosu, Ankara Barosu, İzmir Barosu, Diyarbakır Barosu, Trabzon Barosu, Bursa Barosu temsilcileri, Adana Baro Yönetim Kurulu Üyemiz ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nevzat Elçi, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Furkan Kılıç, Adana Baro Meclis Başkanı Av. Ülkü Tolunay, Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Simay Sönmezateş, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP ´li eski Milletvekili Melda Onur ile bir çok baro mensubu avukat ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Duruşmada yaralı çocuklarla ilgili sağlık raporları okundu. Raporlarda, yaralanan çocukların bazılarına 18 saat süreyle oksijen tedavisi verildiği ve basit bir tedaviyle giderilmeyecek yara oluştuğu ifade edildi. Mağdur avukatlarından Evren İşler ilk duruşmada tutanağın eksik ve yanlış tutulduğunu belirtip iddia makamının mütalaasına katıldıklarını söyleyip sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Duruşma 11 Aralık 2017 saat: 09.30´a ertelendi. Adana Barosu Başkanı duruşma çıkışı basın açıklaması yaptı. Av. Veli Küçük, davanın üçüncü duruşmasının görüldüğünü ve mağdur çocukların sağlık raporlarının tamamlanacağını, kusur bilirkişi raporunun beklenildiğini, duruşmanın 11 Aralık 2017 tarihine ertelendiğini ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini aktardı.

ALADAĞ´DA YANARAK ÖLEN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ´ADALET´ ARIYORUZ.

Av. Küçük, " Türkiye Barolar Birliği, Adana, Muğla, Sakarya, Bingöl ve Aydın Barosu Başkanlarımız ile İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Diyarbakır ve Bursa Barosu temsilcilerinin de katıldığı bir duruşma oldu. İlk duruşmada TBB ve Baroların davaya katılmasına dair karar ikinci duruşmada usule ve hukuka aykırı olarak mahkemece kaldırılmıştı.

Bu duruşmada katılma kararının kaldırılmasına dair kararın yok hükmünde olduğunu ifade ederek, baroların Avukatlık Kanunun 76.ve 95.maddelerinde yer alan hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ve bu davanın konusu olan en temel insan hakkı yaşam hakkını koruma, gözetme ve bu kavramlara işlerlik kazandırma görevi çerçevesinde bir çok toplumsal davaları ve olayları takip ettiğimiz gibi bu davayı da katılan olarak takip etmek isteğimizi yineledik, ancak mahkeme vermiş olduğu yanlış kararda direnmiş ve baroların katılma taleplerini kabul etmemiştir. Bu esaslara göre bu davada baroların katılan olarak yer olması gerekmekteydi.

Mahkemece kusur bilirkişi raporunun beklenilmesine, yaralı çocukların kesin sağlık raporlarının alınmasına, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, duruşmanın 11 Aralık 2017 tarihine bırakılmasına karar verildi. Duruşmaya katılan Baro Başkanlarıma, TBB Yönetim Kurulu üyelerimize, Barolarının temsilcilerine, milletvekillerimize sonsuz teşekkürler. Tüm sorumluların belirlenerek yargı önüne çıkarılmaları için bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Aladağ´da yanarak ölen çocuklarımız için ´adalet´ arıyoruz" dedi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı