KÜÇÜK:
GÜNDEM 10.08.2017 10:48:40 421 0

KÜÇÜK: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR"

Türkiye´de Avukatlık mesleğinin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Av. Küçük, farklı konuların konuşulduğu günümüzde hukukçu olmanın çok daha önemli olduğunu belirtti.

94 yıllık Cumhuriyet döneminde birçok başbakan ve cumhurbaşkanlarının görev yaptığı ifade eden Av. Küçük, "Ancak hiçbirisi Kurtuluş Savaşı ateşini yakan, çağdaş Türkiye´nin kurucusu Atatürk kadar olmadı, olması da mümkün değildir" diye konuştu.

´Yeni bir devlet kuruyor, lideri de mevcut Cumhurbaşkanı´ gibi söylemlerin Anayasal suç niteliğinde olduğunu belirten Av. Küçük, "Hele hele bu sözlerin siyasi iktidar mensubu tarafından dile getirilmesi çok daha vahimdir. Anadolu´da kurulan son devlet; Türkiye Cumhuriyeti devletidir ve ilelebet payidar kalacaktır. Bu devletin Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde daha ileriye götürülmesi hepimizin görevi ve sorumluluğudur"

Av. Küçük, 94 yıllık kazanımları olan laik, sosyal hukuk devletinde evlilik akdinin müftüler tarafından yapılması için hazırlanan yasa tasarısına ve bu anlayışa yönelik de şunları söyledi; "Türkiye Cumhuriyeti yönünü muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çaba sarf etmektedir. Laiklik ilkesi ülkede yaşayan herkes için; hangi dile, hangi inanca sahip olursa olsun bu kural geçerlidir. Bu yasa tasarısının rafa kalkacağına, çağdaş ülkelerde olduğu gibi bir bakış açısının devam edeceğine inancım tamdır"

"AVUKATLIK BÜYÜK BİR ÖZEN GEREKTİRİR"

Av. Küçük, sözlerine şöyle devam etti:

 "Ruhsat törenlerinde huzurlarınızda bulunmayı çok önemsiyorum. Sizlerin enerjisi yüksek ve geleceğe daha umutla bakıyorsunuz. Ruhsat törenleri bu anlamda içimizdeki umudumuzun yeşerdiği anlardır. Hukuksuzluk ve adaletsizlik karşısında daha güçlü bir duruş sergileyeceğiz. Bu meslek bizleri ekonomik ve saygınlık anlamında üst seviyelere taşıyacak bir meslektir. Üstlendiğiniz dosyanın tarafını da karşı tarafı da anlayarak, dinleyerek ve empati ile mesleğinizi ifa etmelisiniz. Avukatlık mesleği çok büyük bir özen gerektirir. Her birinizin gözlerinde o ışığı, o azmi görüyor ve bu haklı mücadelede hepinize başarılar diliyorum. Sizleri özveri ile yetiştiren bu günlere getiren ailelerinizi de ayrıca tebrik ediyorum." 

Yanlarında staj yaptıkları üstatlarından ruhsatnamelerini alan çiçeği burnunda avukatlar törenin ardından mutluluklarını aileleri ve arkadaşları ile paylaşarak, tebrikleri kabul ettiler.

 (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false