KÜÇÜK:
GÜNDEM 8.05.2017 13:53:07 688 0

KÜÇÜK: "ATATÜRK´E HAKARET KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR!"

ADANA BAROSUNDAN ATATÜRK VE MANEVİ KIZI AFET İNAN HAKKINDAKİ HADSİZ VE HAKARET DOLU SÖZLERE SERT TEPKİ.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, TVNet´te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Atatürk´ün manevi kızı Afet İnan hakkında sarf edilen skandal sözlere sert tepki gösterdi.

SÖZDE TARİHÇİLERDEN SEVİYESİZ SÖZLER

Av. Küçük, konuya ilişkin yazılı açıklamada şunları söyledi:
"Programın konuğu Tarihçi-Araştırmacı Süleyman Yeşilyurt, Afet İnan´ın aile geçmişinden ve babasının mesleğinden yola çıkarak kendisinin "manevi evlat olamayacağını" iddia etti ve "Mustafa Kemal İzmir´de bir müsamerede Afet İnan´ı görür. Afetin İnan´ın alımlı çalımlı halini görünce babası Ziraat Müdürü İsmail Hakkı Bey´i çağırtırlar, der ki ´Ben kızınızı manevi evlat almak istiyorum´. Şimdi burada doğruları konuşmak lazım. Manevi evlat kimdir? Bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bu bir Ziraat Müdürü´nün kızı, bir dönem de milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdürünün hem milletvekilinin kızını almak, eli vicdana koyacağız. Afet İnan Latife Uşşakizade´den sonra Çankaya´nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya´nın nikahsız firts lady´sidir." gibi çirkin ve yakışıksız ifadeler kullanmıştır.

AFET İNAN´IN ŞAHSİYETİNE SALDIRI

Program sunucularından, Yeni Akit gazetesi yazarı Yavuz Bahadıroğlu´nun İnan´la ilgili olarak "Güzel miydi?" sorusunu sorması üzerine, programın diğer sunucusu Mustafa Armağan ise "Gençliğinde güzeldi ancak sonradan şişmanlıyor" şeklindeki cevabı, Süleyman Yeşilyurt´un bu iddialarını, programa katılan, tarihçi Mustafa Armağan´ın da desteklemesi Atatürk´ün manevi şahsiyetine ve Afet inan ailesine açık ve net hakaretin pervasızca yapıldığının göstergesidir"

 

"BÜTÜN DÜNYANIN GIPTA ETTİĞİ BİR LİDERE HAKARET ETTİRMEYECEĞİZ"

Bütün dünyanın gıpta ve hayranlıkla baktığı askeri deha olarak görülen ve çağdaş bir ülke yaratan Mustafa Kemal Atatürk´e ve ona yakın kişilere bu utanç verici ithamların kabulünün  mümkün olmadığını belirten Av. Küçük, "Bu hakaret dolu sözler büyük önderimizin şahsında tüm ulusumuzu derinden üzmüş ve incitmiştir.
Türkiye Cumhuriyetinin kurtarıcısı ve kurucusu Atatürk´ün manevi şahsiyetine dil uzatanlar onun gönüllerde yerleşmiş sevgisini yok etmeye çalışanlar, bu ülkede onun sayesinde varsınız. Onu tarihten silmeye ne gücünüz ne de karalamalarınız asla yetmez. 
Vefatına kadar 11 manevi çocuğu olan, her birinin eğitimi, gelişimi ve modern bireyler olmasıyla doğrudan ve yakından ilgilenen, özel gayret sarf eden Atatürk´e yöneltilen bu çirkin itham, iddia ve hakaretlerin takipçisi olacağız.

Burada amaç ve yapılmak istenen cumhuriyetimizin aydınlanmacı ve ilerici unsurlarını toplum nezdinde yıpratma ve küçük düşürme girişimleridir" diye konuştu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Av. Küçük, Atatürk ulusumuzun yüreğinde en nadide yerde ışıldamaya devam edeceğini ifade ederek, "Onun manevi varlığından rahatsız olan bu tür hadsiz ve çarpık anlayışların toplumda hiçbir karşılığı yoktur. İkisi de uzun süre evvel vefat etmiş ve tarihe mal olmuş kişilerin ardından sarf edilen bu sapkın anlayış ve düşünceler tarihimizde çok olmuştur. Ama Atatürk´ün manevi varlığı yok edilememiştir, edilemeyecektir. Sözde tarihçilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

AFET İNAN KİMDİR ?

Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden olan Afet İnan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi´nde ilk Türk Devrim Tarihi Kürsüsü´nü kurmuştur. 
Afet İnan 1942´de doçent, 1950´de profesör olmuştur. Haziran 1977´de ise Türkiye Cumhuriyeti Devrim Tarihi Kürsü Başkanı iken isteği üzerine emekli olmuştur. Afet İnan 1940 yılında Bolu milletvekili Tahir Hitit´in aracılığıyla kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan Dr. Rıfat İnan´la evlenmiştir. Afet İnan mutlu ve sade bir aile yaşantısı geçirmiştir. 7 Haziran 1985 gecesi vefat etmiştir.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı