KÜÇÜK: ?ANAYASANIN İHLALİDİR VE BÜYÜK BİR HADSİZLİKTİR?
GÜNDEM 8.08.2017 13:54:45 1049 0

KÜÇÜK: ?ANAYASANIN İHLALİDİR VE BÜYÜK BİR HADSİZLİKTİR?

ADANA BAROSUNDAN, SİYASİ İKTİDAR MENSUBU AYHAN OĞAN´IN "YENİ BİR DEVLET KURUYORUZ" SÖZÜ HAKKINDA AÇIKLAMA

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, siyasi iktidarın en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK)´nın eski üyesi Ayhan Oğan´ın katıldığı bir televizyon programında ?Biz yeni bir devlet kuruyoruz, bu devletin de kurucu başkanı Recep Tayyip Erdoğan´dır? diyerek Anayasal suç işlediğini bildirdi.

Av. Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, söylenen sözler ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin anayasal düzeninin yıkıldığının açıkça itiraf edildiğini ifade ederek, Oğan´ın TCK´nın 309´uncu maddesi uyarınca yargılanması gerektiğine vurgu yaptı.

Av. Küçük, Adalet ve Kalkınma Partisinin eski MKYK üyesi Ayhan Oğan´ın "Yeni bir devlet kuruyoruz" sözü ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanına, ya da iktidar çevrelerine yaranma maksadıyla hadsizlik yaparak "Eski devlet yıkılıyor, yeni bir devlet kuruluyor" gibi vatanını seven hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir cümleyi sarf etmesinden dolayı büyük bir hicap duymaktayız.

Daha önce de "90 yıllık reklam arası" ve ´Kahpe İnönü´ gibi sosyal paylaşım ağı twitter üzerinde sözler sarf eden milletvekilleri de çıkmış ve tepkiler nedeniyle o tweetini silerek, Meclis´te özür dilemişti. Bugün bu sözlerle cumhuriyet karşıtı düşünceye bir yenisi daha eklenmiştir. Belirtmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti bir Osmanlı bakiyesi değildir. Tarihsel köklerinin yarattığı değerlere saygısını esirgemeyen bu Cumhuriyet, onurla taşıdığı Osmanlı geleneğinden övünç ve kıvanç duyan bir bilinç olarak, ?yetersiz bakiyelerin? eliyle yıkılamayacak kadar güçlüdür?

Anadolu´da kurulan son devletin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirten Av. Küçük, ?Çalınmış yitik yüzyılları devrimlerle kısaltan Cumhuriyet, sonsuza kadar bu ülkenin rejimi olmaya devam edecektir. Bu durumu değiştirme gibi heveste olup hayal peşinde koşan, mebus adayı olsalar dahi şunu iyi bilmelidirler ki; Halkımız, cumhuriyetin içindeki cumhurdur. O zatın sözleri tam anlamıyla zırvalıktır. Atatürk bir modern bir devlet ve geleceğe aydınlık toplum yaratmıştır. Güzel coğrafyamızda, Anadolu´da kurulan son devlet, Türkiye Cumhuriyeti devletidir ve ilelebet payidar kalacaktır. Bu devletin en temel unsuru ve kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´tür. " diye konuştu.

HAKİM ESHAT ÖZKUL ?UYGULAMADA TERÖR ÖRGÜTÜ VE TERÖR SUÇLARI´ KİTABINI BARO BAŞKANINA HEDİYE ETTİ

Adana Adliyesinde 2. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görev yapan Eshat Özkul ?Uygulamada Terör Örgütü ve Terör Suçları´ kitabını Baro Başkanı Av. Veli Küçük´e hediye etti.

Baro Başkanı Av. Küçük´ü makamında ziyaret eden HakimEshat Özkul,  Adana Adliyesi Terör İhtisas Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurullah Bodur ile birlikte ortaya koydukları terör suçlarını kapsayan kitabı için ?Bu kitap hain terör saldırılarında şehit olan başta meslektaşlarımız olmak üzere, tüm şehitlerimizin aziz hatıralarına ithaf edilmiştir. Şehit ve gazilerimize minnetle?´diyerek şehit ve gazilerin anısına ithaf edildiğini ifade etti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük de, Adana Adliyesinde görev yapan hakimlerimizin böylesine hassas bir konuda kitap yazmalarından ve kendisini ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirip teşekkür etti.

Av. Küçük, ?Eserin terör suçlarıyla ilgili yasal mevzuatın uygulanması sırasında yaşanan aksaklıkların giderilmesine katkı sağlamasını umuyorum. Özellikle sıkça değişen yasal mevzuat nedeniyle yargısal içtihatlar uygulamada çözüm üretiminde kaçınılmaz yer edinmektedir. Emeklerinden dolayı hakimlerimize teşekkür ediyorum. Bu önemli eser Baro kütüphanemizde yerini alacaktır? dedi.

Ziyaret esnasında Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu üyesi Av. Nevzat Elçi ve Baro üyesi Av. Bülentk Akpınar da hazır bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı