SİYASET 7.06.2018 10:50:21 283 0

"Kronikleşmiş sorunlara devletin ve kurumların attığı adımlar sevindirici"

CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Oya Tekin 20 yıldır çözülemeyen arazi sorununun 6 ay içinde çözmek için Adana Valiliğinin harekete geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Adana´nın Sarıçam ve Aladağ İlçeleri ile köylerinde ziyaretlerini sürdüren CHP Adana Milletvekili Adayı Avukat Oya Tekin, seçim kampanyasında Adana´nın sorunlarına değindiğini belirterek, " Adana´nın  sorunları çok, kronikleşmiş sorunları var. Bu sorunların bir bir çözülmeye başladığını görüyor ve bundan Adanalılar adına mutlu oluyoruz. Geçen günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi´nin Kozan ve İmamoğlu´nda alım yapmadığını ortaya çıkararak TMO´nun harekete geçmesini sağladık. Karaisalı´da yurttaşlarımız el konulan mallarını ısrarla gündeme getirdik. Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş´ın konuya el atmasını sağladı. Bunlar sevindirici gelişmeler."" şeklinde konuştu.

Oya Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dikkat çektiği konuların üzerine devletin ve kurumların attığı adımların sevindirici gelişmeler olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, yaptığımız ziyaretlerde yurttaşın dertlerine çözüm önerileri getireceğimizi ifade ettik. Bu bir iddia değil, gerçeğin ta kendisi idi. Toprak Mahsulleri Ofisi´nin çiftçiden alım konusunda atacağına inandığım adımlar var. Kurumun benim açıklamanın üzerine yaptığı açıklamadan bunu anlıyorum. Öte yandan Karaisalı´da yurttaşın işgalci durumuna düşürüldüğü arazi meselesine de, konuyu gündeme getirmemin hemen ardından Valilik´in el atmasından memnuniyet duydum. 20 yıldır çözülmeyen sorunu 6 ayda çözeceklerini ifade etmişler, demek ki isteyince olabiliyormuş. Bundan sonra da yurttaş nerede sıkıntı yaşıyor, hangi alanda bana ihtiyaç duyuyorsa yanında olacağım."

Oya Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı Karaisalı ziyaretinin ardından, buradaki yurttaşın en büyük sorunlarından birinin vakıf arazileri olduğunu ortaya çıkarmış, konunun takipçisi olmaya başlamıştı. Tekin, buradaki temaslarının ardından yaptığı açıklamada, Karaisalı´da bir vakfa ait taşınmazlarda işgalci durumuna düşürülen yurttaşların bu durumdan kurutulması için gerekli hukuki desteği başlattıklarını ifade ederek, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile vatandaşlar arasındaki davanın 20 yıldır sürdüğüne işaret etmişti.

Oya Tekin´in açıklamalarının hemen ardından Adana Valiliği,  20 yıldır çözülemeyen arazi sorununu 6 ay içinde çözmek için harekete geçti. Karaisalı´ya bağlı Kızıldağ Yaylası´nda Geçici Jandarma Asayiş Karakolu´nun açılışına katılan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, "Sizlerin yıllardan beri probleminiz olan vakıf arazilerinin 2018 yılı fiyatlarını Ticaret Odası bize gönderdi. Vatandaşların 6 ay içerisinde bizlere müracaat etmeleri halinde, biz buraların belirlenen fiyatlar üzerinden satışını gerçekleştirerek, sizlere tapularınızı vereceğiz. Tapu sorunu Adana´nın genelinde var. Biz bu sorunların tamamını çözeceğiz ve vatandaşlarımıza tapularını vereceğiz" dedi.

CHP Milletvekili Adayı Av. Oya Tekin,  geçtiğimiz günlerde yaptığı Kozan ziyareti sırasında da, TMO´nun Kozan ve İmamoğlu´nda çiftçiden alım yapmadığını, çiftçinin tüccarın eline mahkum edildiğini söylemişti. Toprak Mahsulleri Ofisi´nin bu bölgelerde çiftçiye büyük zarar verdiğini belirten Tekin, "Toprak Mahsulleri Ofisi,  buğday hasadı dönemde, üreticinin hasadını yaptığı buğdayı alması gerekirken kapalı ve alım yapmıyor. Üretici ürünü TMO yerine tüccara veriyor. Bir başka değişle tüccara mahkum ediliyor. Zira, buğday Toprak Mühendisleri Ofisi´ne 1050 liraya satması gerekirken, 900 liraya tüccara vermek zorunda bırakılıyor" ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine TMO, Oya Tekin´in ortaya çıkardığı gerçekleri inkar etse de, kurumun Kozan ve İmamoğlu´nda alım yapmadığı gerçeği değişmemişti.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli