KPSS KUYRUĞU
GÜNDEM 20.11.2016 16:17:58 409 0

KPSS KUYRUĞU

Ortaöğretim KPSS´ye girmek isteyen adaylar, okulların bahçesinde uzun kuyruk oluşturdu. Kopya çekilmemesi için görevliler adayların botunu bile aradı.

Ortaöğretim KPSS bütün Türkiye´de saat 10.00´da başladı. Adana´da da sınava girmek isteyen adaylar erken saatlerde yollara düştü. İsmet İnönü İlkokulu´nda sınava girecek adaylar, saat 09.30´dan itibaren sınav salonlarına alınmaya başladı. Ancak bu yıl sınava 3.5 milyon aday gireceğinden salonlara alım yapılırken uzun kuyruklar oluştu. Özellikle kadın adayların daha yoğun olmasından dolayı kuyruk uzadıkça uzadı. 3 erkek ve 1 kadın polis sınava girecek adayları didik didik aradı. Kadın adayların toka, tektaş ve kolyeleri ile içeri girmesine izin verilmedi.

ÖSYM yetkililerinin adayların yanında getirmeyeceği listeyi açıklamasına rağmen adaylar yine yanlarında çok sayıda eşya getirdi. Sınavda kopya çekilmesinin önüne geçmek isteyen polisler, bazı adayların botlarını bile aradı. Adaylar, ÖSYM´nin bu uygulamalarına alıştıklarını, kopya çekilmemesi için yapıldığını söylediler.

Diğer taraftan bazı vatandaşlar nüfus cüzdanı yerine ehliyetle sınava girmek isteyince tartışma çıktı. Kimliğinin kayıp olduğunu, ehliyetle sınava girmek istediğini söyleyen vatandaşı içeri almayan polis ve ÖSYM yetkilileri, "Nüfus Müdürlükleri bugün açık, gidip çıkartın, sınavın başlamasına zaman var" diyerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine okuldan ayrılan aday, 5 dakika sonra kimliğiyle gelip içeri girmek istedi. Aday, görevli polis memurlarıyla da bu kez yanında getirmemesi gereken bir eşya ile geldiği için tartışma yaşadı. Daha sonra gelen bir aday ise cüzdanı ve belindeki anahtarlığı bırakması gerektiği söylenince tepki gösterdi.

/resimler/2016-11/20/1620375999453.jpg

KPSS MARATONU

Adana´da Ortaöğretim KPSS´ye girmek isteyen adaylar geç kalınca, okula koşarak gelip nefes nefese kaldı.

Ortaöğretim KPSS 2016 sabah saat 10.00´da başladı. Adayları görevliler saat 09.30´dan itibaren sınav salonlarına aldı. Günler öncesinden sınavın saat 10.00´da başlayacağı bilinmesine rağmen birçok aday sınava geç kaldı. Saat 10.00´dan sonra gelen kadın ve erkek adaylar okula koşarak geldi. Görevliler sınavın saat 10.00´da başlamasına rağmen 15 dakika sonra gelen adayları sınav salonlarına aldı. Bu sırada koşarak gelen adayların kimi trafik çok yoğun olduğu için kimi ise il dışından geldiği için geç kaldığını söyledi.

Koşmaktan nefes nefese kalan adaylar görevliler tarafından salonlara alındı. Geç kalan bir adayın annesi ise bir süre sonra görevlilerin yanına gelerek, "Kızım geç kaldı sınava alındı mı" diye sordu. Görevlilerin "Alındı" demesi üzerine teşekkür ederek okul bahçesinden ayrıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı