Kozan´da 300 polisle Huzur 1 Operasyonu
ASAYİŞ 28.10.2017 08:46:30 283 0

Kozan´da 300 polisle Huzur 1 Operasyonu

3 kişi yakalandı, 1 gram esrar maddesi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kesici alet ele geçirildi.Uygulamada toplam 172 araç kontrol edilirken 16 araç trafikten men edildi. 16 araç sürücüsüne 23 bin 479 lira para cezası uygulandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Koordinesinde ülke genelinde genel güvenlik ve asayişin sağlanması için yapılan uygulamaların Adana´nın Kozan ilçesi ayağında 3 kişi yakalandı, 1 gram esrar maddesi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kesici alet ele geçirildi.Uygulamada toplam 172 araç kontrol edilirken 16 araç trafikten men edildi. 16 araç sürücüsüne 23 bin 479 lira para cezası uygulandı.

Adana´nın Kozan ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımı ile toplam 300 polis, 32 ekip ve iki narkotik köpeği ile asayiş uygulaması yapıldı. Adana İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız´ın talimatları doğrultusunda Karataş, Ceyhan ilçesinden sonra 3. Huzur Operasyonu Kozan´da gerçekleşti. İl Emniyet Müdürü Yıldız´ın ?Güvenlik, özgürlük alanlarının gelişmesi için en önemli vazife alanımız vatandaşlarımıza daha özgür bir ilçede yaşamaları için el birliği ile çalışıyoruz? talimatı kapsamında gerçekleşen uygulamada bir otomobilde uyuşturucu madde ile yine bir başka otomobilde ruhsatsız tüfek, kesici madde ve tabanca ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Huzur Güven Uygulaması kapsamında Kozan ilçesinde şehrin 5 ayrı trafiğin işlek olduğu noktada Özel Harekat, Narkotik ve Çevik Kuvvet ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilen kapsamlı uygulama ile trafikteki araçlar ve sürücüleri ile yolculuk yapan vatandaşların kimlik kontrolleri yapıldı. İki adet eğitimli dedektör köpeğin de katıldığı denetimde araç sürücüleri ve yolcular ile vatandaşların kimlik kontrolleri yapılarak araç bilgileri sorgulandı. Marko isimli narkotik köpeği ise polis ekipleri tarafından durdurulan bir otomobilin aranması sırasında otomobilin gizli bölmesinde uyuşturucu madde ele geçirdi. Kontroller sırasında narkotik köpeği Marko uyuşturucu maddenin yerini ekiplere gösterdi. Polis ekipleri ise narkotik köpeğinin gösterdiği yerde yaptığı aramada uyuşturucu maddeyi ele geçirdi.

İlçede huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonda Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı Asayiş Şube Müdürü de hazır bulundu.

Kozan İlçesinde gerçekleşen Huzur Güven Uygulamasında 433 şahsın Genel Bilgi Toplama sorgulaması yapılırken uygulamada aranan üç şahıs yakalandı. Uygulama sonunda bir araç içerisinde 1 gram esrar maddesi, 1 araç içerisinde 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kesici alet ele geçirildi. Uygulamada toplam 172 araç kontrol edilirken 16 araç trafikten men edildi. Uygulama sonunda toplam 16 araç sürücüsüne 23 bin 479 Türk Lirası para cezası uygulandı. Uygulama kapsamında 10 ayrı umuma açık yer kontrol edilirken bir işyerine ruhsatsız olduğu gerekçesi ile işlem yapıldı.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false