Kozan kurtuluş Bayramı Etkinlikleri
YEREL 27.05.2016 13:42:06 868 0

Kozan kurtuluş Bayramı Etkinlikleri

Belediyemiz bu yıl 96.´sı kutlanacak olan 2 Haziran Kozan´ın Kurtuluş Bayramı etkinlikleri için hazırlıklarını tamamlandı.

Kutlanmalar kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde Mehteran gösterileri, gençler için kurtuluş koşusu, satranç turnuvası, halk âşıkları şöleni ve kurtuluş konulu söyleşi programları düzenlenecek.

28 Mayıs Cumartesi günü ´Kurtuluş Koşusu´ ile başlayacak olan etkinlikleri 30-31 Mayıs tarihlerinde Kurtuluş Söyleşisi, Kurtuluş Satranç Turnuvası, Halk Aşıkları Şöleni ile devam edecek. 1 Haziran günü yapılacak etkinlikler kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde mehteran gösterisi ve mehteran eşliğinde Kurtuluş yürüyüşü düzenlenecek. Göçyolu Muhsin Yazıcıoğlu Parkından başlayacak yürüyüş Cumhuriyet Parkında son bulacak. Burada Belediyemizin bir süre önce yenileme çalışması başlattığı Cumhuriyet Parkının açılışı yapılacak. 2 Haziran Perşembe sabahı saat 07: 15´te atılacak olan 7 pare top atışıyla birlikte tarihi Hoşkadem Camii önünde başlayacak temsili törenler öncesinde vatandaşa kahvaltı ikramında bulunulacak. Hürriyet Kızı´nın kurtarılması, milis kuvvetlerin ilçeyi işgalden kurtarması ve esaretin sembolü olan siyah düşman bayrağının indirilerek yerine bayrağımızın çekildiği camii önündeki kutlamalar, Adnan Menderes Parkı meydanında devam edecek. Adana Büyükşehir bandosu ve mehteranın konser vereceği meydandaki programda günün anlam ve önemini belirtilen konuşmalar şiirler ve öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sergilenecek. Etkinlikler Kozan Şehitliği´ne düzenlenecek ziyaret ile son bulacak.

Vatandaşları etkinliklere katılmaya davet eden Başkanımız Musa Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Bu yıl 96. yılını kutlayacağımız, güzel Kozanımızın düşman işgalinden kurtuluş törenlerinde hemşerilerimizi tüm etkinliklerimize bekliyoruz. Amacımız yaklaşık bir asır önce kazanılan büyük zaferi unutturmamak ve gelecek nesillerimize şanlı tarihimizi doğru şekilde aktarmaktır. Vatandaşlarımızın ilçemizin kurtuluşu ile gurur duymalarını, 2 Haziran´ın manevi şuurunu hissetmelerini, evlatlarımızı da düzenlenecek etkinliklere getirerek Kurtuluş ruhunun nesiller boyunca yaşatılmasına destek olmalarını istiyoruz. Vatanımızın birliği dirliği için hala her gün vatan evlatları toprağın kara bağrına şehit düşüyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atarük ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizin aziz hatırası önnüde saygıyla eğiliyorum."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli