Kozan Belediyesi´nden sinek ve haşere ile mücadele
YEREL 26.07.2016 12:21:43 649 0

Kozan Belediyesi´nden sinek ve haşere ile mücadele

Kozan Belediyesi yaz aylarının en büyük sorunlarından olan sivrisinek ve haşereye karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor

 

Kozan Beledidyesi´nin larva oluşumunu önlemek, üreme, dinlenme ve yaşam alanlarını ortadan kaldırmak için Şubat ayında başlattığı çalışmaların, sıcak yaz gecelerinde ortaya çıkan sivrisinek ve diğer haşeratlara karşı aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

  Kozan Belediye Başkanı Musa öztürk, ?10 araç ve 11 personel ile ilçe merkezindeki 15 mahallenin yanı sıra ilçeye bağlı 88 köyde yapılan ilaçlama çalışmaları, Sağlık Bakanlığınca, halk sağlığı alanında mücadelesi yapılacak haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçlar kullanılarak yürütülüyor. Belediye ekipleri yeşil alanlar, kanal, fosseptik ve gerekli görülen tüm üreme ve saklanma yerlerinde sivrisinek, karasinek, hamam böceği, tatarcık, kene, bit-pire mücadelesine yönelik çalışmaları gerçekleştiriyor. Gece sivrisinek ile mücadele eden Kozan Belediyesi ilaçlama ekibi, gün içerisinde muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda köylerde ahırlarda, dere yataklarında ve evlerde; ilçe merkezinde ise sokak, park, çöp konteynırları, sulama kanalları ve mazgallar gibi sinek ve haşere üreme bölgelerinde ilaçlama çalışması yapıyor? dedi.

Kozan halkının sineksiz bir yaz geçirmesi için zaman mefhumu gözetilmeksizin 24 saat kesintisiz ilaçlama yaptıklarını ve ilaçlama ekibinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten  Öztürk; "Bilindiği üzere ilçemiz coğrafi olarak sulak tarım alanlarının merkezinde bulunuyor. Bahar aylarında başlayan sulama çalışmaları sinek ve diğer haşere problemini ilçemizde daha da artırıyor. Özellikle tarım alanlarına atılan organik gübreler, karasinek üremesi için mükemmel ortam oluşturuyor. Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın kara sinek ve sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için larva döneminde başladığımız çalışmalarımız kış aylarına kadar devam ediyor. Aşırı sıcaklara bağlı olarak artan haşerelere karşı ilçemizin tüm mahallelerinde ve köylerimizde ilaçlama yapıyoruz. Önceliğimiz haşerelerin üreme kaynağı olan yerler. Yaz ayları boyunca sürecek olan çalışmalarımızla vatandaşlarımızın haşerelerden, sineklerden ve sinek vasıtasıyla bulaşan hastalıklardan uzak rahat bir yaz geçirmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Sinek ve haşere oluşumunun önlenmesinde vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü ifade eden Başkan Öztürk, vatandaşların çöplerini ağzı kapalı poşetlerde hijyen şartlarına uygun olarak 20:00 ? 22:00 saatleri arasında çöp konteynırlarına atmalarını, apartman bodrum katlarını temizletmelerini, bu yerlerde su birikintilerine mahal vermemelerini, varsa arızalı hidrofor, kırık su borularını ve çatılardaki arızalı güneş enerjilerini tamir ettirmelerini tavsiye etti.(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli