EKONOMİ 14.01.2018 12:16:11 1779 0

"KOSGEB´İN DESTEK KULLANIM ORANINI ARTIRMALİYİZ?

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu, KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü görevine başlayan Mücahit Alper Karcı´yı ziyaret ederek, desteklerden etkin yararlanılabilmesi için daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini bildirdi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Emin Yumuşak, Yönetim Kurulu Üyeleri Zübeyt Şendur, Emine Nargile, Erdinç Güneyli, Mehmet Şah Aba, Şahin Güneşer, Ziya Alim Koçer, Meclis Üyesi Cemal Akın ile Genel Sekreter Vekili Birol Yarman´dan oluşan ATO heyeti ile KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü´nde bir araya gelen Mücahit Alper Karcı, desteklerden tüm işletmelerin yararlanabilmesi için her türlü hizmeti vermeye hazır olduklarını söyledi. Karcı şunları kaydetti:

"KOSGEB´in birincil görevi, küçük ve orta ölçekli işletmelere üretim artışıyla birlikte başta istihdam ve ihracat olmak üzere her alanda  destek olmaktır. Her dönem, değişik başlıklar altında teşvikler uygulanıyor. Özellikle İşbirliği-Güçbirliği desteğimiz, ticaret yapan üyelerinizin, imalatçılarla birlik olarak üretim faaliyetlerine de başlaması için önemli bir fırsat. İşletmelerin, KOSGEB´i iyi takip edip, sektörleriyle ilgili alanlardaki teşviklerden mutlaka yararlanmaları gerekiyor. İşletmelerin bu teşvikler konusunda bilgilendirilmelerine yönelik olarak Ticaret Odası ile her türlü işbirliğine hazırız".

Yönetim Kurulu Başkanımız Atila Menevşe de, KOSGEB KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü görevine başlayan Mücahit Alper Karcı´ya başarı dileğinde bulunarak şöyle konuştu:

 "Gerek Odamızın, gerekse KOSGEB´in hedefleri belirli noktalarda benzerlik gösteriyor. Ancak, Adana´nın KOBİ desteklerinden yararlanma oranı yeterli düzeyde değil. Üyelerimizin desteklerden en üst seviyede yararlanması için tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerini artırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Açılan tüm destek programlarına ilişkin kapsamlı bilgiyi üyelerimize daha etkin şekilde ulaştırmamız gerekiyor. Şu ana kadar KOSGEB ile sürdürdüğümüz güçlü iş işbirliğini en üst seviyeye çıkararak, üyelerimizin desteklerden yararlanma oranını yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Ziyarette, KOSGEB´in mevcut destekleri ve 2018 itibarıyla değişikliğe uğrayan teşviklerdeki ayrıntıları kapsayan bilgilendirme toplantısı düzenlenmesi için görüş birliğine varıldı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false