KOMBİDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
YAŞAM 18.04.2018 15:25:15 1167 0

KOMBİDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, "Yoğuşmalı kombiler sayesinde Türkiye doğalgaza 1 milyar dolar daha az ödeyecek" dedi

EPDK´nın 2003 yılında kurulup, doğalgazın yaygınlaşmaya başladığı dönemde kombi ile tanışan Türkiye´de konvansiyonel kombilerin yerine, yoğuşmalı kombilerin satışı zorunlu olacak. Demir Döküm, Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Direktifi kapsamında (EnergyRelatedProducts-ErP), geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete´de yayımlanan ve 21 Nisan´da yürürlüğe girecek yönetmeliğin Türkiye´ye, tüketicilere, sektöre sağlayacağı faydalar ile yeni ürün gamını tanıtmak için hayata geçirdiği "Yoğuşmalı Sohbetler" toplantılarına Adana´dan başladı.

Demir Döküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna ve Demir Döküm Adana Bölge Müdürü Fırat İrfanoğlu´nun da katıldığı toplantı Sheraton Adana Hotel´de yapıldı. Sektör temsilcileri ve bayiler toplantısı öncesi basınla bir araya gelen Demir Döküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, ülkemizde doğalgaz abone sayısının 13,3 milyona ulaştığını, 4 milyar dolarlık doğalgaz kullanımının hane halkı tarafından gerçekleştiğini belirterek, "Bu yıl enerji politikalarının ana gündemlerinden biri,enerji verimliliği. ErP Yönetmeliği´nin öncelikli olarak çevreye, tüketiciye, ülke ekonomimize büyük katkısı olacak. Yoğuşmalı kombi doğalgazın yakılmasından sonra baca gazında oluşan su buharını da enerjiye çevirerek kullanıyor. Bu sayede yoğuşmalı kombi evin izolasyon ve coğrafi konumuna göre yüzde 25, akıllı oda termostatı ile birlikte kullanıldığında yüzde 30 hatta 35´e kadar tasarruf sağlayabiliyor. Konvansiyonel kombilere kıyasla daha güvenli olan yoğuşmalı kombilere geçiş süreci ile sağlanacak yüzde 25´lik tasarruf; Türkiye ekonomisine 1 milyar dolarlık önemli bir tasarruf sağlayacak" dedi.

Toplantıda mevcutta konvansiyonel kombi kullanmakta olan tüketicileri şu aşamada etkileyen bir durum olmadığını kaydeden Ertuna; "21 Nisan´da yürürlüğe girecek olan ErP Yönetmeliği´ne istinaden bu tarihten itibaren konvansiyonel kombi üretimi ve ithalatı yapılamayacak, sadece eldeki ürünlerin satışı devam edecek. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ise yönetmelik gereği sadece yoğuşmalı ve yönetmeliğe uygun yüksek verimli cihazlar satılabilecektir" açıklamasını yaptı.

"2 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDİYOR"

Tüketici tarafında da yoğuşmalı kombilerin aile bütçesine önemli katkıları olacağını vurgulayan Ertuna sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bugün yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombiler arasındaki fiyat farkı 800 ila bin TL arasında değişiyor. Yoğuşmalı kombiler bir kış sezonunda 500 TL tasarruf sağlayıp, ortalama 2 yılda kendini amorti ediyor. Bir kombinin en az 10 yıl kullanıldığını düşünürsek binlerce TL´lik tasarruf yapabilecek. 1 milyon 100 bin adede ulaşan kombi satışlarında yoğuşmalı kombi oranı üçte birini oluşturuyor. 2018 yılında yoğuşmalı kombi satışlarının, 2017´ye kıyasla biraz daha artacağını öngörüyoruz. Pazarın büyüme trendini ise 2019 yılında daha iyi gözlemleyebileceğiz."

"SEKTÖRDE YENİ BİR TARİH YAZACAĞIZ"

Toplantıda 2017 yılında iç pazarda 250 bin adedin üzerinde kombi satışı gerçekleştiren DemirDöküm´ün 5 yıldır ErP yönetmeliği kapsamında hazırlandığını belirten Erdem Ertuna; "Türkiye´yi yoğuşmalı kombi teknolojisiyle tanıştıran DemirDöküm olarak, yeni sürece hazırız. EPDK´nın 2003 yılında kurulup doğalgazın Türkiye´de yaygınlaşmaya başladığı dönemde ADEN kombimiz ile ülkemizin en çok tercih edilen kombi markası unvanını kazandık. Aradan geçen 5 yılın sonunda, 2009 yılında ?Binalarda Enerji PerformansıYönetmeliği´nin hayata geçmesi ile aynı dönemde ATRON kombimizi tüketicilerimizin beğenisine sunduk. ATRON´da kısa sürede çoksevildi ve Türkiye´nin dört bir yanında kullanılmaya başlandı. Uluslararası arenada kendini kanıtlayan ve birçok açıdan değerlendirilerek Good Design ödülünü alan yoğuşmalı kombilerimizin yanı sıra 21 Nisan´da yürürlüğe girecek yönetmelikle aynı zamanda ATROMIX yoğuşmalı kombilerimizi tüketicilerimizin beğenisine sunacağız. ATROMIX küçük boyutları, üstün teknolojisi, verimliliği, yüksek tasarruf sağlaması ve elbette sessizliğiyle Türkiye´nin yeni kombisi olacak. Bu yıl Türkiye´nin yanı sıra tamamı Türk mühendislerimizin alın teri olan yeni ürünlerimiz ve ürün gruplarımızla ihracatta da büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz" dedi.

?İHRACATTA HEDEF 100 MİLYON DOLAR?

Birçok alanda rekor kıran DemirDöküm´ün 2017 yılında yüzde 40 büyümeye imza attığını kaydeden Ertuna; "Tamamı yerli mühendislerimiz, yerli yazılımlar kullanarak üretimimizi Türkiye´de yapıp dünyanın 50 ülkesinde satıyoruz. Isıtma sektörünün öncüsü olarak geleneksel alanlardaki başarılarımızı yeni alanlarda da devam ettireceğiz. DemirDöküm´ün için 2018 ?Dönüşüm yılı´ olacak. Hedefimiz 2018 yılında da yüzde 20´nin üzerinde büyümek? açıklamasını yaptı. DemirDöküm´ün değişen tüketici ihtiyaçlarına, mükemmeliyetçilik felsefesi ile ürettiği ürünlerle karşıladığının altını çizen Erdem Ertuna ihracat çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi;

"2017 yılında 80 milyon dolarlık ihracata imza attık. İhracatın DemirDöküm cirosundaki payı yüzde 30´a ulaştı. Panel radyatörde Şili´deki lider, Yunanistan´da pazar ikincisi, Çin´de ise ilk 3´te yer alan DemirDöküm, 2017´de en fazla ihracatı İtalya, Çin, Rusya ve İspanya´ya gerçekleştirdi. Bu yıl yakaladığımız bu başarıyı yeni pazarlarda da devam ettirmek istiyoruz. başta İtalya, İspanya ve Hollanda olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde satışlarımızı artırmayı, ihracatta yüzde 25´lik büyüme gerçekleştirerek 100 milyon dolar barajını aşmayı hedefliyoruz.?

?HEDEFİMİZ BÖLGEDEKİ LİDERLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK?

2017 yılında da Türkiye pazarında kombi, şofben ve termosifonda liderliğini sürdüren DemirDöküm´ün Adana´daki çalışmalarıyla ilgili bilgi aktaran Erdem Ertuna, "130 bin toplam abonesi bulunan Adana´da, doğalgaz kullanımı artmaya devam ediyor. 2018 yılı sonunda toplam 160 bin aboneye ulaşılması bekleniyor. DemirDöküm olarak Adana ve bölgesini önemsiyoruz. 4 yıl içinde 3 kat büyüme yakaladığımız Adana´da geçen yıl yoğuşmalı kombi satışlarımız 2 kat arttı. Hedefimiz, bölge toplamında ve Türkiye´de sahip olduğumuz pazar liderliğini Adana´da da lider olup daha güçlü hale getirmek? dedi. Erdem Ertuna, tamamen dijitalleştirilen satış sonrası hizmetler alanında da sektörde fark yarattığını, DemirDöküm´ün olası müşteri taleplerini 24 saatte çözüme kavuşturduğunu söyledi.

"ADANA´DA KOMBİ PAZARININ YÜZDE 35 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR"

Adana´nın, gaz dağıtım firmasının gerçekleştireceği yatırımlarla 2020´ye kadar yaklaşık 230 bin aboneye hizmet verecek alt yapıya kavuşacağını belirten Erdem Ertuna; "Bu yıl yapılacak yeni yatırımlarla 270 km uzunluğunda şebeke ağının döşeneceği, Kozan, İmamoğlu ve Karaisalı olmak üzere üç yeni ilçenin daha doğal gaza kavuşması öngörülüyor. DemirDöküm olarak biz de bu önemli yatırımlara karşılık verebilmek için saha kanalımızı organize ediyoruz. Adana´da, sıcak bir iklim olmasına rağmen kombi pazarını bu sene 2017´ye kıyasla yüzde 35 büyümesi bekleniyor. DemirDöküm olarak bizim hedefimiz ise Adana´da kombi satışında yüzde 50 büyümek" dedi.(VŞ)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı