KLİMALAR SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMASIN
SAĞLIK 2.08.2016 11:40:45 359 0

KLİMALAR SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMASIN

Sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı olan klimalar, neredeyse herkesin evi, işyeri ve arabasında kişilere rahat bir nefes aldırıyor. Ancak klimaların bilinçsiz ve yanlış kullanımı kas, boyun ve sırt ağrıları, eklem tutulmaları, enfeksiyon, alerji ve hatta za

KLİMANIN ÖNÜNDE OTURULMAMALI

Giderek artan sıcaklar sebebiyle kurtarıcı olarak görülen klimaların sağlık sorunu yaşamamak için belli kurallara bağlı kalarak kullanılması önem taşıyor. Pek çok kişide boyun ve sırt ağrılarının oldukça artmasının klima kullanımına bağlı olduğunu söyleyen Acıbadem Adana Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Coşkun Akalın, ?Bilinçsiz klima kullanımı, bel, boyun ve kas ağrılarından tutulmalara, enfeksiyon hastalıklarından alerjik reaksiyonlara ve hatta zatürreye dek birçok soruna yol açabiliyor. Bu sorunları yaşamamak için öncelikle kişinin klimaların hava üfleyen kanallarını üzerine doğru çevirmemesi ve sıcak bir ortamda bulunurken aniden çok soğuk bir ortama geçmemesi gerekiyor. Kas tutulmalarından ve şiddetli ağrılardan korunabilmek için iç sıcaklık ile dış sıcaklık arasındaki farkın 5 ila 10 santigrat derece arasında olması gerektiği önem taşıyor? dedi.

ANİ ISI DEĞİŞİMLERİ KAS SPAZMINA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Sıcak havalar sebebiyle boyun, bel ve sırt bölgeleri terleyerek kasların gevşemesine yol açıyor. Bu sırada klimanın soğuttuğu bir ortama girilmesiyle terli bölgeler aniden soğuk hava ile temas edince kas spazmlarına davetiye çıkartılmış oluyor. Dr. Akalın klimaların sebep olduğu kas spazmı ile ilgili şu bilgileri aktardı: ?Sadece kas spazmı bile ağrılı bir durum iken; buna zaten var olan boyun fıtığı, kireçlenme, omurga eğrilikleri ya da fibromiyalji gibi rahatsızlıklar eşlik ediyorsa tutulmalar kaçınılmaz hale geliyor.Boyun kaslarında gelişen spazm, gerilim tipi baş ağrılarına neden oluyor. Kişinin migren tipi baş ağrısı şikayetivarsa, tekrarlayan boyun spazmı veya tutulması migreni tetikleyerek atağın daha şiddetli ve uzun geçmesine sebep olabiliyor.? Tekrarlayan ağrışikayetleri olan kişilerin mutlaka bir uzman doktora muayene olmaları gerekiyor.

TEDAVİ SEÇENEKLERİ DEĞİŞEBİLİR

Boyun ve sırt ağrısı çeken kişilere uygulanan farklı tedavi yöntemleri bulunuyor. Tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Dr. Coşkun Akalın, ?Şikayetlerin şiddetine göre kişiye medikal tedavi uygulanabiliyor. Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, semptomları düzelterek hastanın hareket kabiliyetini kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra sıklıkla uygulanan fizik tedavide, ağrı ve spazm gibi semptomların ortadan kalkması ve kişinin olabildiğince erken hareket etmesi amaçlanıyor. Fizik tedavi yönteminde sıcak, soğuk, alçak ve orta frekanslı akımlar ve TENS gibi cihazlardan yararlanılıyor. Diğer bir tedavi yöntemini de, egzersiz ve hafif tempolu yüzme oluşturuyor? dedi. (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli