KKTC´de 3 kilometrelik yol 7 yıldır bitirilemiyor
DÜNYA 2.10.2018 11:26:32 412 0

KKTC´de 3 kilometrelik yol 7 yıldır bitirilemiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde (KKTC) 2011 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan 3 kilometrelik Girne-Lapta-Alsancak yolu bürokratik engeller yüzünden 7 yıldır bitirilemiyor.

KKTC´de 2011 yılında temeli atılan Girne-Lapta-Alsancak yolu bürokratik engeller yüzünden bir türlü bitirilemiyor. Yolun tüm kaynaklarının Türkiye tarafından karşılanmasına rağmen KKTC yönetiminin gerekli kamulaştırmaları yapamaması nedeniyle 3 kilometrelik yol 7 yıldır bitirilemiyor. Yolu bitirmek için ihaleyi kazanan firma da gerekli kamulaştırmaları yapmayan yönetim yüzünden çareyi KKTC´den kaçmakta buldu. Girne-Alsancak-Lapta yolu üzerindeki 3 kilometrelik yolu 1 saatte giden vatandaşlar isyan etti. Bölgede kanayan yara haline gelen Girne-Lapta-Alsancak yolu ile ilgili İHA muhabirinin sorunlarını cevaplayan vatandaşlar ve Alsancak Belediye Başkanı Firat Ataser, yaşanan sorunları dile getirdi. Ataser, "Yine aynı sorunumuz. Alsancak bölgesinin bitmeyen sorunu haline gelen yol sorunumuz her geçen gün büyüyen kanayan bir sorun? dedi. Ataser, durumun 2011 yılından beridir çözülmeyen bir sıkıntı olduğunu bölge halkına çileye dönüştüğünü belirterek, ?Sorunun en büyük sebebi bizim bürokratik sorunlarımız. Yol için gerekli mali kaynaklar Türkiye mali kaynakları tarafından hazır. Hükümetlerimiz kendi üzerine düşeni yapmalıdır? dedi. 
´Yolun sorunlarını dile getirmek için 18 Ekim´de bir eylem yapacaklarını sorunlarının Türkiye tarafından bilinmesini istediklerini belirtirken Ataser, sorunun kendi yönetimlerinde olduğunu Türkiye´nin üzerine düşeni yaptığını, bürokrasinin yavaş olduğunu ve sorunların üzerine gidilmediğini bir umursamazlık olduğunu aktardı. Ataser, ?Çektiğimiz çileyi burada yaşayan bilir, kendi bakanlarımıza buradaki sorunları birlikte yaşayalım sıkıntıları yerinde görün dedik maalesef hiç bir bakan sorunları yerinde görmeye gelmediler´´ ifadelerini kullandı. 
Bölge sakinlerinden Ömer Tekin ise, ?10 dakikada gideceğimiz yolu 1 saatte gidiyoruz . Yolun 7 yıl önce Türkiye tarafından finansa edildiğinin söylenmesine rağmen buradaki hükümetlerin bürokrasisine takılmasından dolayı bu sorunları yaşıyoruz. İnşallah bir an önce çözülmesini istiyoruz. Her gün bu çileyi çekmekten bıktık? dedi. 
Bir başka KKTC vatandaşı ise, "Her gün bu rezilliği yaşıyoruz. Yoldaki rezilliği yaşamaktan usandık artık devlet yetkilileri bir çare bulsun" dedi. Ufuk Sohur ise her gün bu çileyi yaşadıklarını çok fazla araç olduğunu işe gitmekte zorlandıklarını söyledi. 
Alsancak ve Lapta Belediyeleri, 7 yıldır bitmeyen yol problemini yetkililere duyurmak için eylem yapma kararı aldıklarını "Kuzey Batıyı Geliştirme Hareketi? olarak nitelendirdikleri hareketle ?Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil? adı altında 18 Ekim´de bölgede eylem yapacaklarını ilan etti. 

(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli