KIRSALDA YUMURTA ÜRETMEK İSTEYENE BÜYÜKŞEHİR´DEN FIRSAT
GÜNDEM 21.01.2016 14:03:38 305 0

KIRSALDA YUMURTA ÜRETMEK İSTEYENE BÜYÜKŞEHİR´DEN FIRSAT

Adana Büyükşehir Belediyesi ilçelerde doğal yumurta üretimini çoğaltmak ve teşvik etmek için ilk etapta 4 ilçede, her ilçeden 20 kişiye 490´ar tavuk dağıtacak.

Tavuk, kümes, yem ve yarkı maliyetinin yarısı Büyükşehir´in hibesi olacak, yarısı da 40 taksitte ödenebilecek. Yumurtalar üreticiden soğutuculu araçlarla alınacak ve ürünler Beldetaş aracılığıyla pazarlanacak. Üretilen yumurtaları Beldetaş alacak, ilk iki ay tavuk yemi ücretsiz verilecek, 4 yıl boyunca her 15 güne bir veteriner hizmeti aktarılacak. Hastalık nedeniyle toplu ölümler olursa, zararı Adana Büyükşehir Belediyesi karşılayacak ve tavuk sayısı yeniden 490´a tamamlayacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu´nda üreticilerle bir araya gelen ve bilgi veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ?Beslenme, sağlıklı kalma noktasında çok önemli ve doğal yöntemlerle bunun devam ettirilmesi günümüzde kolay değil. Köy tavuğu ya da köy yumurtası denildiğinde şehirlerde özel bir yeri var ve fiyatları da farklıdır. Piyasanın bu talebini siz üreticilerimiz için ekonomik değere dönüştürmek arzusundayız" dedi.
Salma Doğal Tavukçuluk Projesi´nin ilk etapta Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerinde her ilçeden 20 üretici olmak üzere 80 kişiyle başlayacağını belirten Sözlü, "Kümeslerin montajı sürüyor. Yem ve yarkı alımları yapılıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ve Başkanlığımızın oluru ile Pozantı, İmamoğlu, Kozan, Karaisalı, Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde de proje hayata geçecek. Destekleme ve hibe ile Büyükşehir projenin arkasında. Giderlerin yüzde 50´si doğrudan Büyükşehir tarafından, Sağlık Daire Başkanlığımızın bütçesinden hibe olarak karşılanıyor. Diğer bölümünü de siz yumurta üretip satmaya başladıktan sonra 40 ayda faizsiz olarak ödeyeceksiniz. Siyasi bir hesap içinde olmaksızın çalışıyoruz. Üreten toplum, zenginleşen toplum, refah toplumunu oluşturur. Biz refah toplumunu oluşturmak istiyoruz. Başladıktan sonra belki de siz kendiniz işinizi büyüteceksiniz. Eğiminini alacaksınız ve bu iş yayılacaktır. Bununla ilgili size ait bir marka oluşturacağız. Bir kooperatif kurulabilir. Günde 100 bin yumurta üretiminin yapıldığı üretim platformu oluşturulabilir. Bütün ilçelerde aynı standartta üretim yapıldığında tüketici de bunu benimser. Başarıyı birlikte tesis edeceğiz. Yüksek standartta yapılacak üretimden elde edilecek yumurtaları belki İstanbul´a, belki de yakındaki ülkelere ihraç edebiliriz. Cenab-ı Allah´ın desteğiyle inşallah başarılı olacağız. Türkiye´nin bu manada en büyük markasını oluşturalım. Bunlar küçük projeler ama her alanda bunları değerlendirirsek büyük bir tarımsal üretimi ve ekonomiyi ortaya koyacağız. Büyük Türkiye hedeflerine böyle böyle ulaşabiliriz? diye konuştu.

KIRSALI KALKINDIRMA ÇALIŞMALARINA DEVAM
Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı´nın, kırsalda önemli faaliyetlere imza attığını kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:
?Siz değerli üreticilerimizin ekonomisini desteklemek ve sizleri refah toplumuna eklemek bizim için çok önemli. Geçim sıkıntısı nedeniyle göç edip şehrin varoşlarına gidenlerin sosyal dengesi bozuluyor. Milli kültürün, Türk kültürünün kaynağı da köylerimiz, kasabalarımızdır. Oraların milli kültürün kaynağı olarak yaşaması gerekir. Kırsalda sadece bu projeyle değil, çok sayıda çalışmayla varız. Çilek, elma, kiraz yetiştiriciliği için sulama olanaklarını çoğaltıyoruz. 220 membran havuz yaptık ve yaz döneminde suyu tutup, üretimde kullanılmasını sağlayarak, kırsalda ekonomik değer oluşmasının önünü açıyoruz. Arıcılarımıza, koyun ve keçi üreticilerine güneş enerjisi paneli dağıttık. İsteyen herkese invertörleriyle birlikte verdik. Kırsalda altyapı ve yol çalışmalarımız sürüyor, 2016 içinde acil bütün ihtiyaçların karşılanmasını sağlayacağız. Toplu taşımada sıkıntı yaşanan yerlere teker teker müdahale edeceğiz. Kiraz, ceviz ve elma fidanları dağıttık. Köylerimizin yerinde kalkınmasını amaçlıyoruz ve arazilerimizin boş kalmasındansa, milli ekonomiye katkı konulması çok önemli. Gelecek yıl da dağıtacağımız fidanların ardından inşallah önümüzdeki 8-10 yılı içinde ihtal etmek zorunda kaldığımız cevizi bölgemizden karşılarız. Feke´de sedir mantarı yetiştiriciliği noktasında çalışmalarımız var. Halkımızın gelir etmesini amaçlıyoruz.?
Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantının sonunda üreticilere teknik bilgi aktarıldı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli