KILIÇDAROĞLU´NUN İŞ ADAMLARI İLE ORTAK AKIL ARAYIŞI
SİYASET 15.09.2015 14:07:37 226 0

KILIÇDAROĞLU´NUN İŞ ADAMLARI İLE ORTAK AKIL ARAYIŞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir´de basına kapalı bir toplantıda iş adamlarıyla buluştu.

BALIKESİR (İHA) -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece geldiği Balıkesir´de konakladı. Sabah kaldığı otelin toplantı salonunda iş adamlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, toplantıyı basına kapalı yaptı.

Toplantı öncesi fotoğraf için sadece CHP´li belediyelerin basın birimlerinin çağrılması üzerine basın mensupları da içeri girerek fotoğraf çekti. Sabah saatlerinde başlayan ve öğleye kadar devam eden toplantının bitmesini bekleyen basın mensupları, partililerin, "Basın mensupları için soru cevap burada olacak" demesi üzerine ayrı bir toplantı salonuna alındı.

Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu bekleyen basın mensupları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile karşılaştı. Böke, kısa bir değerlendirme yaparak, Türkiye´nin çok önemli meseleleri olduğu bir dönemden geçtiklerini söyledi. Böke, Balıkesir´de bulunma sebeplerinin 1 Kasım seçimleri olmadığının altını çizerek şunları kaydetti:

 "Türkiye´nin çok önemli sorunları olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu meselelerin ortak akılla çözülmesi ihtiyacı her geçen gün delilleşiyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve ekibi hep beraber farklı şehirlerde bu ortak aklı üretmek ve bugün Türkiye´nin ekonomi alanında kanayan yarasına bir çare üretmek için bizi fikren zenginleştirecek toplantılar yapıyoruz. Bunlarından ilkini Gaziantep´te yaptık, ardından Bursa ve bugün de Balıkesir´de iş adamlarıyla, sanayicilerle ve tüccarlarla bir araya geldik. Siyasetin ötesinde Türkiye´nin kanayan özellikle beş alanında fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye bugün beş temel sorunda birleşiyor. Bu meseleleri ilki, bu dönemde toplumsal barış ve toplumsal uzlaşı ihtiyacı. Bu sorunu her gün yaşıyoruz.

Bir ikincisi ekonomi. Döviz kurundaki müthiş yükselme. Bugün açıklanmış olan işsizlik rakamları, büyümedeki yavaşlama Türkiye´nin acil çözüm ihtiyacı olarak bir alan olarak ekonomiyi ortaya koyuyor.

Bir diğeri özgürlükçü anayasa ihtiyacı. Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi. Eğitim alanında ciddi sıkıntılarımız oldu. Öğrencilerimiz uluslararası sınavlarda dünyada maalesef hep sonunculuklar Türkiye´ye geri dönüyorlar.

Bir diğer alan da dış politika. Bu beş temel alandaki sorunları çözmek için Türkiye´nin siyasetin çok ötesinde ortak akıl üretmesi gerekiyor. İşte bu toplantılar bu ortak aklın üretildiği, karşılıklı kaygıların, endişelerin, sıkıntıların paylaşıldığı, ama bunun ötesinde çözüm üretilen ve yarın Türkiye´nin daha iyi olması için hep beraber ne yapılabileceğine dair toplantılar. Bugün de Balıkesir´de değerli iş adamlarımızla bu kaygılarını paylaştık. Biz de çözüm önerilerimizi kendileriyle paylaştık. Bu toplantılara Türkiye´nin farklı bölgelerinde ve illerinde devam edeceğiz. 1 Kasım bizim için bir tarih değil. Önemli olan Türkiye´nin sorunlarını çözmesi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke´nin basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´da otelden ayrılarak aracına bindi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli