KILIÇDAROĞLU´NUN İDDİALARI KONUSUNDA CHP´NİN MECLİS ARAŞTIRMASI ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ
SİYASET 1.12.2017 10:14:07 205 0

KILIÇDAROĞLU´NUN İDDİALARI KONUSUNDA CHP´NİN MECLİS ARAŞTIRMASI ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ

CHP´li Özel iktidar kanadına, ?O belgelerin gerçekliğini araştırmaya evet diyemiyorsunuz. Buna evet deyin, bizi utandıracaksanız utandırın, rezil edecekseniz edin ama hangi kaygı ve korku kalkması gereken ellerinizi indiriyor,? çağrısını yaptı

CHP, Danışma Kurulu toplanamadığından, söz konusu grup önerisini Genel Kurula taşıdı.  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "iddialar hakkında savcıların resen soruşturma açabileceğini, açtığı zaman belgeleri vereceklerini, soruşturma açılmazsa belgeleri kendilerinin de açıklayabileceklerini" söylediklerini ifade ederek, "Bugün burada hem siyasi hem hukuki hem de ahlaki bir karar vereceğiz. Milletvekilleri kendi vicdanları ile karar verecek." dedi. 


Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Dört bakanla ilgili taşıyamayacağınız bir yük vardı sırtınızda. O dönem, üç bakanın Yüce Divana gitmesi gibi bir eğilim vardı, ancak Yüce Divana göndermediniz. O gün gönderseydiniz, Rıza Sarraf ve Halk Bankası Genel Müdürü bu kapsamda Yüce Divanda yargılanacaklardı. Zarrab ABD´nin elinde olmayacaktı; suçu varsa ortaya çıkacaktı ve cezasını burada çekecekti. Siz de taşıyamayacağınız o yükün altında hem kendinizi hem de ülkeyi ezdirmemiş olacaktınız. Bugün eğer hayır derseniz, belgeleri savcılığa yollayacağız ama komisyon kurulursa Meclis kapanmadan belgeleri grubunuza teslim edeceğiz. 

O belgelerin gerçekliğini araştırmaya evet diyemiyorsunuz. Buna evet deyin, bizi utandıracaksanız utandırın, rezil edecekseniz edin ama hangi kaygı ve korku kalkması gereken ellerinizi indiriyor, o irade hangi aklın ve kaygının ürünüdür? Onu bir düşünmeniz lazım. O belgelerin tamamını yarın Parti Sözcümüz, basın toplantısıyla açıklayacak." 

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, AKP´nin bu tür önergelere neden karşı çıktığını anlayamadıklarını söyledi. 

Rıza Sarraf´ın sağlığı hakkında ABD´ye notalar verildiğini ifade eden Sancar, "Bu kadar çok iddia ve belge varsa, bunun üstü örtülmez. Belgeler ´ABD´nin, onun bunun sunduğu belgeler´ diye olaydan sıyrılamazsınız." diye konuştu. 

Sancar, hakkın, hukukun ve ahlakın sözcülüğünü yaptıklarını belirterek, "Sanıyorsunuz ki bunların üstü burada örtülürse bütün dünya kör olacak. Basını engelleyerek bu iddiaların gündeme gelmesini bastırabilirsiniz ama dünyayı susturamazsınız." ifadesini kullandı. 

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise "Televizyonları bir yıl izlemezseniz, bir yıl sonra açın televizyonu, yarıda kalmış gibi o programa devam edebilirsiniz. Buna derler ki ´Televizyon dünyası bir bardak suda yüzüp durur.´ 15 yıldır CHP´nin eleştirilerine baktığınızda da bu metafor yerli yerine oturuyor. CHP´nin eleştirileri, bir bardak suda yüzme durumu ortaya çıkarıyor." sözlerini kullandı. 

Hukuki, siyasi ve ahlaki kavramlarının altının çizildiğini anımsatan Bostancı, şöyle konuştu: 

"Ben de hukuki, ahlaki ve siyasi ihtimam çerçevesinde soruyorum: Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu iddiaların neresinde? Sayın Erdoğan ile ilgili hiçbir iddia yok, dünürü diyor, oğlu diyor, bilmem ne diyor ama ima ediyor. Bütün hikayeyi anlatırken Sayın Erdoğan´ın üzerine kuruyor. Bu isimlerin ortak bir özelliği var mı? Siz bütün hikayeyi, aslında ortaya koyduğunuz belgelerle, hukuki, siyasi ve ahlaki hiçbir bağlantısı olmayan bir kişinin üzerine kurarak, gürültü ve patırtı ile siyasi sonuç elde etmeye çalışıyorsunuz. 

Olduğuna dair sizin elinizde bir şey var mı? Sadece salladığınız bir kağıt var. Ankara Cumhuriyet Savcılığı bu konuya ilişkin soruşturma başlattı. Bu iddialara ilişkin olarak da Cumhurbaşkanının yakınları ve kendisi tazminat davası açtı. Bunlar, savcılığın soruşturması ve açılan tazminat çerçevesinde hukukun konusu olacak." 

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen Özel, AK Parti´nin kendilerine, "milli davranın" dediğini ifade ederek, "Ekim 2008´de Man Adaları´nda bir şirket kuruluyor, o şirketin adı BUMERZ limited. Burak´ın Bu´su, Mustafa´nın M´si, Erdoğan´ın R´si, Ziya´nın Z´si. Erdoğan bunun tam göbeğinde, ortasında." dedi. 

Müzakerelerin ardından önerinin kabul edilmemesi üzerine, CHP milletvekilleri bu karara alkışlayarak tepki gösterdi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli