KILIÇDAROĞLU´NDAN ÖSO TEPKİSİ
SİYASET 29.01.2018 16:42:39 279 0

KILIÇDAROĞLU´NDAN ÖSO TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Suriye Ordusu´nun (ÖSO) Afrin´e harekat düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile beraber anılmasının ağırına gittiğini söyledi ve "TSK yedek ordu gibi gösteriliyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan Lale Karabıyık ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Afrin´e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı´nı değerlendiren Kılıçdaroğlu, TSK´nın başarısını kimsenin kendi başarısı gibi göstermemesi gerektiğini belirtti ve "Ordu milletimin ordusudur bir partinin ordusu değildir. Biz ordumuzun gücüne vatanseverliğine her zaman her ortamda güveniyoruz? dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye´nin Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu her fırsatta dile getirilmesinden de memnuniyet duyduğunu kaydetti.

´TSK´NIN BAŞARISI ÖSO´YA DEVREDİLMEK İSTENİYOR´

Kemal Kılıçdaroğlu, ÖSO tartışmalarına ilişkin olarka da şunları söyledi:

"Peygamber ocağı olarak bildiğimiz ve her zaman kahramanlıklarıyla övdüğümüz ordumuzun başarısını Özgür Suriye Ordusu unsurlarına devretmek istiyorlar. Ordumuz ÖSO´nun ardına neden gizlenir? Biz bundan rahatsızız. İkisinin birlikte anılması da ağrıma gidiyor. Siz operasyon yapıyorsanız bunu kendi silahlı birliklerimizle yaparsınız. TSK yedek ordu gibi gösteriliyor.

Afrin nedeniyle farklı görüşleri seslendirenlere yönelik açık baskı var, ?savaşa hayır´ dediği için gözaltına alınanlar var. Eğer bir ülkede düşünceyi ifade etme özgürlüğü yoksa, o ülkede demokrasi yoktur. Demokrasinin olmadığı yerde bu tür gelişmeleri göreceğiz. "

´SURİYE İLE BİR ARAYA GELİNMELİ´

Türkiye ile Suriye´nin bir araya gelmesinin gerekliliğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "ÖSO´yla ilgili benim özel bir çalışmam yok. Ama Türkiye´yle Suriye arasında önümüzdeki süreçte bir barış sağlanacaksa, bir yakınlaşma sağlanacaksa, toprak bütünlüğü konusunda bir araya gelecekse, bu başka bir organ olmadan, Türkiye´yle Suriye´nin biraraya gelmesiyle olacaktır. Terör örgütlerinin konuşlanmasını istemiyorsak, o zaman Suriye´yle şu veya bu şekilde ilişki kurmalıyız. Suriye´yle ilişkilerin düzelmesi açısından adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

´BUNLARI SÖYLEMEKTEN UTANIYORUM?´

Kılıçdaroğlu, "Ege adalarıyla ilgili kaygılarımızı, kuşkularımızı dile getirdik. Erdoğan´dan cevap istedik, uzun bir sessizlik oldu. Sonra ?Lozan Anlaşması´yla adaları kim kimlere teslim etti. Bunun için dosyalar hazırlatıyorum´ dedi. Biz de merakla bekliyoruz, ne dosyası hazırlatacak diye. Sorduğumuz soru basitti. Lozan´la mülkiyeti Türkiye ve Yunanistan´a bırakılmayan adalarda niye Yunan askerleri var, hangi gerekçeyle var. Lozan Anlaşması´nda Yunanistan´a bırakılan adaların ve diğer adaların silahlandırılmasıyla ilgili bir düzenleme var mı? Herhalde bunların da cevabını bize verirler. Benim merak ettiğim nokta şu. Ege adalarıyla ilgili bir tartışma var, Lozan sonrası bir tartışma var, diplomatik ilişiklerde görüşmelerin olduğu da hükümetler tarafından ilan ediliyor. Ama Süleyman Şah Türbesi´nin olduğu topraklar bizim topraklarımız. Türbenin olduğu toprakları terör örgütüne bırakan adamlara ne diyeceğiz, bunlar kahraman mı, bayrağımızı bile kaçırdılar. Bunları söylemekten utanıyorum ama maalesef söylemek zorundayım. Bunlardan milliyetçi mi olur?"

Ekonomi iyiye gitmediği için, bir an önce erken seçime gitme olayı ifade ediliyor. Afrin´i bir erken seçim kozu olarak kullanmak doğru değil. Bu bir partinin mücadelesi değil, Türkiye´nin mücadelesidir."

16 Nisan referandumu öncesi ´evet´ cephesinin ´Artık koalisyon olmayacak´ şeklindeki beyanlarını da değerlendiren CHP lideri "?Türkiye hep koalisyonlarla yürütülüyor´ diyorlardı. Şimdi ise, koalisyonsuz olmuyor. Halka söylediklerinin, yüz seksen derece tersini yapıyorlar. ?Yüzde 50+1 için ittifak yapalım´ diyorlar. Yani halkı kandırdılar, halka yalan söylediler. İttifak arayışları var, olabilir. Şu anda parlementoya gelen bir düzenleme yok, o yüzden şu an yorum yapmayı doğru bulmuyorum, doğmamış çocuğa don biçmeyi doğru bulmuyorum" diye konuştu.(Haber Merkezi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false