KILIÇDAROĞLU´NA BİR DAVA DAHA
SİYASET 8.01.2018 13:32:34 353 0

KILIÇDAROĞLU´NA BİR DAVA DAHA

Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ocak´ta Beşiktaş Belediyesi´ndeki konuşmasında kendisine yönelik hakaret teşkil eden sözler söylediği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar´ın görevden alınmasının ardından belediyede açıklama yapan Kılıçdaroğlu, konuşmasında Erdoğan´a yönelik şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Efendim Belediye Başkanımızı FETÖ´cülükle suçluyorlar. Hani derler ya bazen iftira tutmaz. Ne FETÖ´cüsü kardeşim? Aynı menzile siz yürümüyor muydunuz? Ey Fethullah Gülen ne istedin de vermedik diyen sen değil miydin? Devletin ihalelerini ona vermedin mi? Devletin müsteşarını, devletin paşalarını, devletin valilerini, devletin kaymakamlarını, devletin emniyet müdürlerini FETÖ´cülere sen teslim etmedin mi? Şimdi kalkmış bizi suçluyor. Ben senin ne kadar iyi FETÖ´cü olduğunu çok iyi biliyorum. Sen FETÖ´yle beraber aynı kapta yemek yerken, ben senin ne mal olduğunu gayet iyi biliyordum. Sanıyorlar ki biz bunları söylemeyeceğiz. Söyleyeceğiz. Yine söylüyorum, Beşiktaş´ta söylüyorum, İstanbul´da söylüyorum, cesaretin varsa, yüreğin varsa, eğer gerçekten yüreğin varsa senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle çık karşıma çık!"

ERDOĞAN´IN AVUKATI: "ALÇAKÇA VE SAHTE OLARAK ÜRETİLEN TELEFON GÖRÜŞMELERİ TEMEL ALINDI"

İHA´nın haberine göre Erdoğan´ın avukatı Hüseyin Aydın, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu´nun 5 Ocak 2018´de Beşiktaş Belediyesi´nde yaptığı konuşmaya yer verilerek, Kılıçdaroğlu´nun kullandığı ifadelerle Erdoğan´a alenen hakaret ettiği vurgulandı.

Dilekçede, "Öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki şüphelinin Fetullahçı Terör Örgütü tarafından alçakça ve sahte olarak üretilen telefon konuşmalarına atfen Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak sarf ettiği ifadeler, her türlü ahlaki, vicdani ve insani değerden yoksundur. Bir babanın oğlu ile olan telefon görüşmelerinin dinlenmesi ve daha sonra bu dinlemelerden kelime, ses ve hecelerde tahrifat yapılarak sahte bir görüşme üretilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması FETÖ´ye özgü alçakça ve ahlaksızca bir girişim olarak tarihin sayfalarında yerini almıştır. Böyle bir girişimin yaklaşık dört yıl sonra da önce hukuken yaptırım altına olmasına rağmen ana muhalefet partisinin lideri şüpheli tarafından tekraren dillendirilmesi şüphelinin Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak hiçbir insani ve ahlaki ilke gözetmeden muhalefet yaptığının açık bir göstergesidir" denildi.

Kılıçdaroğlu´nun şikayete konu açıklamalarında bahsettiği telefon görüşmelerine ait ses kayıtlarının sahteliğinin bilirkişi raporuyla sabit görülmüş olan kayıtlar olduğu kaydedilen dilekçede, ses kayıtlarının sahte olduğunun Kılıçdaroğlu tarafından bilindiği belirtildi. İddianamede, şunlar kaydedildi:

"Sonuç itibariyle şüpheli, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımızı hedef alarak kullandığı ifadelerle Cumhurbaşkanımıza karşı onur şeref ve saygınlığının rencide edici bir tutum sergilemiş, kişiliği, saygınlığı ve itibarını hedef alınarak atılı suçu alenen işlemiştir. Aleniyet, hakaret suçunun belirsiz sayıdaki kimse tarafından bilinip görülebileceği şekilde işlenmesidir. Çok sayıda katılımcının yer aldığı, basın mensuplarının önünde bir etkinlikte yapılan konuşma ile suça konu ifadelerin belirsiz sayıda kişiye ulaştığı açık olduğundan aleniyet unsuru gerçekleşmiş olup somut olayda suçun nitelikli hali olan ikinci fıkranın uygulanması gerekir. Arz olunan ve re´sen göz önünde bulundurulacak hususlar çerçevesinde şüpheli hakkında atılı suçtan soruşturma yapılarak hakkında kamu davası açılmasını vekili olarak saygıyla arz ve talep ederim."

İHA/HABER MERKEZİ

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli