KILIÇDAROĞLU 81 İLDEN CHP
SİYASET 11.11.2019 13:33:00 589 0

KILIÇDAROĞLU 81 İLDEN CHP'Lİ GENÇLERE ATATÜRK'Ü ANLATTI

CHP lideri konuşmasında Atatürk'ü anma gününde  kullandığı kimi sözleri konusunda Erdoğan'a tepkilerini dile getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları'nın düzenlediği "Hatıran Yeter" etkinliği kapsamında, 81 ilden CHP Genel Merkezi'ne gelen gençlerle buluştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu yaklaşık 700 gence, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Genel Başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması özetle şöyle:

"Hiç endişe etmeyin, motorları maviliklere süreceğiz ve güzel günler göreceğiz.. Her şeyden önce Mustafa Kemal'i tanımak, Mustafa Kemal'i bilmek farklı bir şeydir, bir devrimciyi tanıyacağız. Bütün dünyanın, düşmanlarının dahi saygı duyduğu bir devrimciyi tanıyacağız. Gardırop Atatürkçülüğünden uzak duracağız. Devrimci, insanları düşünen, komşularını düşünen, dünyayı düşünen ve dünya ile beraber çağdaş uygarlık hedefini gösteren Mustafa Kemal'i tanıyacağız. Gardırop Atatürkçülüğünden farklı bir Mustafa Kemal'i anlatacağım size. Mustafa Kemal'i anlamak 10 Kasımlar'da oturup ağlamak değildir. Mustafa Kemal'i anlamak onun düşüncelerini, yani çağdaş uygarlığı yakalamak için mücadele etmek demektir. Alın teri dökmek demektir. Kenan Evren ve arkadaşlarının topluma dayattıkları Atatürkçülük, gardırop Atatürkçülüğüdür. Bizim önerdiğimiz ve baş tacı yaptığımız Atatürkçülük alın terine değer veren, üreten, güçlü Türkiye'den yana olan anlayıştır. Şimdi dördüncü devrime hep birlikte hazır olmalıyız, bunun mücadelesini vermeliyiz. Nedir o? Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız. Hepiniz hazır mısınız? Beyefendiyi aşağı indireceğiz.

Bugün bir zat diyor ki efendim diyor okur yazar oranını büyük ölçüde savaşlarda kaybettik. Yani o zata göre savaşa gidenlerin tamamı okur yazar öldüler, savaşa gitmeyenler de okur yazar değil, böylece okur yazar oranı düşük çıktı. Mantığa bakın.. Dünyaya bakışa bakın, tarihe bakışa bakın.. Ve bu zat şu anda Türkiye cumhuriyeti devleti cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişidir. Nasıl bir anlayıştır, kendi tarihinden habersiz bir insan. Oysa bu rakamı nereden veriyorum? 1927 yılında Nüfus, Tarım ve Sanayi sayımı yapılıyor. Genç bir cumhuriyet aldık ama tarım ne halde, sanayi ne halde, nüfus ne halde, okuma yazma oranı nedir? 10.56, 10.6 diyelim. Yani 90 kişi okuma yazma bilmiyor, sadece 10 kişi genç Cumhuriyet'te okuma yazma biliyor. Böyle bir cumhuriyet devralındı.

Mustafa Kemal Atatürk batının egemen güçlerine karşı, klasik söylemiyle yedi düvele karşı savaş açtı ama bütün düşmanları saygı gösterdiler. Hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk’e Türk toplumunu aşağılayan bir mektup asla ve asla yazmadı, kaleme almadı ve cesaret edemedi. Şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Trump’ın yazdığı mektup "akıllı ol, aptal olma" diyor. Ben rahatsız oluyorum, beyefendi rahatsız olmuyor. Ben üzülüyorum, o üzülmüyor.

Ne demek ya, bir ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ve aşağılanan bir kişiye yazılan mektuba eğer bir tepki gösterilmiyorsa o kişinin verilemeyecek bir hesabı vardır. Onun altında eziliyor ve teslim alınmıştır. Atatürkçülük aynı zamanda teslim olmamak demektir. Sözde Atatürk'ü anlatacak, Cumhuriyet'i anlatacak. Sen kimsin Cumhuriyet kim, sen kimsin Atatürk kim. Sen onların yanından bile geçemezsin. Sen Atatürk’ü anlamak istiyorsan, kim olduğunu öğrenmek istiyorsan otur önce Trump’ın mektubuna bir tepki ver kardeşim ya. Bunu kabul etmiyoruz de. Şimdi mektubu alacak ABD'ye gidecek, ne yapacak? Mektubu Trump’a takdim edecek, arz edecekmiş yani. Pes ya, pes ya. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bu kimdir ya? Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını şerefini onurunu ayaklar altına alamazsın, alıyorsan o koltuğu bırakacaksın kardeşim, ineceksin oradan aşağıya.

"TANK PALET FABRİKASI ÖZELLEŞTİRİLDİ"

Defalarca soru sordum cevap vermedi, veremedi. Önce dedi ki efendim özelleştirme bu değil. Kendisine, kendisinin imzasının olduğu resmi gazeteyi çıkarıp gösterdik, kendisinin imzası, resmi gazete. Ne diyor, cumhurbaşkanlığı kararları, özelleştirme ile ilgili kararlar. Yani kendisi topluma yalan söylüyor. Bir daha söylüyorum kendisi topluma yalan söylüyor. Bu bir özelleştirme. Sorun ne? Sorun şu, ihale yaptın mı kardeşim? Madem özelleştiriyorsun ihale yapman lazım değil mi, ihale yaptın mı? Kaç firma ihaleye girdi? Efendim diyor ki bugün "%50'si Katar ordusu %50'si BMC olmak üzere Karasu'da kendi fabrikalarını yapıyorlar." E yapsınlar, biz ona bir şey demiyoruz ki. Başka bir yerde iki kişi, Katar ordusu ile BMC birleşir, bir fabrika kurabilirler. Bir engel yok zaten, dünyanın teşviğini verdin sen ona. Sorun ne? O fabrikanın yapımıyla birlikte buranın işletmesi alınmak suretiyle bu süre devam ediyor" diyor. Yani diyor ki Tank Palet Fabrikası'nın işletilmesini biz bu BMC ve Katar ordusuna verdik. Nasıl veriyorsun kardeşim? Hangi yasaya göre verdin? Ne zaman ihale açtın? Açtığın ihale hangi gazetede yayımlandı? Bir kişi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en büyük silah fabrikalarından birisini ihalesiz, Katar ordusuna peşkeş çekerse o kişi Türkiye Cumhuriyeti Devletine ihanet etmiş sayılır. Bunu yapan insanlar bu ülkenin ekonomisine katkı mı veriyor, hayır. Mustafa Kemal'i anlamak... Beyefendi Mustafa Kemal ile ilgili konuşuyor, önce ağzını yıkayacaksın kardeşim, önce ağzını yıkayacaksın."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı