KILIÇDAROĞLU, VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK´İ ZİYARET ETTİ
SİYASET 27.05.2017 12:10:34 258 0

KILIÇDAROĞLU, VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK´İ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek´i Vatan Partisi Genel Merkezin´nde ziyaret etti. Görüşmede Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da

Görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

PERİNÇEK: GÖRÜŞ ALIŞVERİŞLERİNE DEVAM EDECEĞİZ

Doğu PERİNÇEK- Değerli basın mensuplarımız, hepinizi sevgiyle, saygıyla, iyimserlikle, umutla selamlıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisinin çok değerli yöneticileri şeref verdiler partimizi ziyaret ettiler. Karşılıklı çok verimli bir görüş alışverişinde bulunduk. Şunu görüyoruz, yani biz Vatan Partisi olarak görüşlerimiz, AKP iktidarının sonu geldi. Önümüzdeki seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimini Sayın Tayyip Erdoğan kazanamayacak. Türkiye, Türkiye´yi yönetecek yeni bir hükümet Başkanına, başbakanlık yapacak adı Cumhurbaşkanı olan bir yöneticiye kavuşacak, mecliste de çoğunluğu AKP alamayacak. Bunun için bizlerin Türkiye´nin vatan bütünlüğünü sağlayacak, demokrasiyi getirecek ve Türkiye´de yine üretim ekonomisine geçişe önderlik edecek, komşularımızla barış ve işbirliğini sağlayacak bir hükümete ihtiyacımız var. Bu hükümeti kurmaya talibiz, bu hükümeti kurmak için gerekli kuvveti milletimize dayanarak yaratmak önümüzdeki dönemin acil görevidir. Ve burada Türkiye´nin bütün halkçılarının, milliyetçilerinin, demokrasiden, vatan bütünlüğünden, üretim ekonomisinden yana olan güçlerinin birliğine ihtiyaç var. Bu referandum döneminde bu birliğe doğru belli başarılar kazanıldı. Tabi bu birliğin gerçekleşmesi için teröre karşı kararlı bir duruş ve aynı zamanda bu borçlanma ekonomisinden Türkiye´yi kurtarmak için kararlı bir duruşa ihtiyaç var. Bu konuda görüş alışverişlerine devam edeceğiz. Bu süreci Sayın Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileriyle birlikte devam ettireceğiz ve kucaklayacağız. Yani Türkiye´nin diğer söylediğimiz programda bizimle birleşecek değerli partilerini ve şahsiyetlerini de kucaklayan bir sürecin içine girmiş bulunuyoruz. Onun için umutluyuz ve iyimseriz.

Buyurun Sayın Genel Başkanım, saygılar buyurun.

KILIÇDAROĞLU: BİRDEN FAZLA SİYASAL PARTİNİN BİR ORTAK PAYDA OLUŞTURMASI, TÜRKİYE´NİN GELECEĞİ AÇISINDAN SON DERECE DEĞERLİ VE SON DERECE ÖNEMLİ

Kemal KILIÇDAROĞLU- Değerli basın mensupları, son derece verimli ve güzel bir toplantı oldu. Sayın Perinçek ve arkadaşlarıyla görüştük. Türkiye´nin geleceği konusunda umutlu olduğumuzu paylaştık. Sayın Genel Başkan çok önemli bir gerçeğin altını çizdi. Türkiye´nin üretmesi gerektiğini, Türkiye´nin huzura ihtiyacı olduğunu, Türkiye´nin barışa ihtiyacı olduğunu, terörden bu ülkenin artık çok acılar çektiğini ve bunun sonlandırılması gerektiğini, bu konuda güç birliği yapma, düşünce birliği yapma konusundaki düşüncelerini ifade etti. Aslında aynı şeyleri paylaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte herkesin rahatlıkla düşüncelerini ifade edebildiği, hapishanelerinde gazetecilerin olmadığı, masum insanların zorla baskı altına alınmadığı bir Türkiye´yi özlüyoruz ve bu çerçevede bir hareketi hep birlikte destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz.

Önümüzdeki süreç içinde diğer partileri de ziyaret edeceğiz. Diğer partilerle de oturacağız, konuşacağız. Biz demokrasiyi savunanlar, insan haklarını savunanlar, kadın ? erkek eşitliğini savunanlar, ülkede huzuru ve barışı savunanlar bir arada ortak hareket etmek zorundayız ve düşüncelerimizi sadece Türkiye halkına değil, bütün ülkelere, bütün dünyaya ifade etmek durumundayız. Demokrasiden yanayız, demokrasiyi savunuyoruz, insan haklarından yanayız onları savunuyoruz. Dolayısıyla son referandum sürecinde ?Hayır? oyunu kullanarak demokrasiye katkısını sunan, demokrasiyi savunan bütün unsurların, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları yine birlikte hareket edebilirsek Türkiye´yi aydınlığa ve huzura çıkarmış olacağız.

Ben düşüncelerini bizlerle paylaştığı için Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum, sağ olun diyorum.

Doğu PERİNÇEK- Bize şeref verdiniz, çok mutlu olduk. Görüşmeleri sürdüreceğiz. Çok teşekkür ediyoruz değerli basın mensupları.

Soru- HDP ziyaretinizin takvimi belli oldu mu? Birde dün Sayın Tezcan´ın bir açıklaması oldu bu sürece ilişkin olarak. ?Hayır? buluşmalarının önümüzdeki süreçte demokratik bir anayasaya dönüşmesini umut ediyoruz dedi. Bununla ilgili bir değerlendirmeniz olur mu?

Kemal KILIÇDAROĞLU- O konuları daha sonra görüşürüz.

Soru- Efendim Akşener görüşmesiyle ilgili bir tarih belirlendi mi?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Kendisiyle görüşeceğim.

Soru- Sayın Cumhurbaşkanı dün Brüksel´e giderken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının damadıyla ilgili olarak varsa bilgiler, belgeler ortaya konulsun ifadelerini kullandı. Ne dersiniz bu değerlendirmeyle ilgili?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Arkadaşlar bunları daha sonra konuşalım izin verirseniz. Çünkü bu toplantı Vatan Partisiyle Cumhuriyet Halk Partisinin demokrasi konusunda, terör konusunda, insan hakları konusunda bir araya gelip konuştuğumuz ve görüş birliği sağladığımız konular ve bunlar çok önemli. Birden fazla siyasal partinin bir ortak payda oluşturması Türkiye´nin geleceği açısından son derece değerli ve son derece önemli. Biz yargının bağımsız olmadığına inanan bir partiyiz. Türkiye´de bugün yargı bağımsızlığı yok. Türkiye´de bugün medya özgürlüğü yok. Hapishanelerinde 150´ye yakın gazeteci uyduruk gerekçelerle tutuklanırken bir kişinin serbest bırakılması ve buna göz yumulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir kişinin serbest bırakılması tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir. Hangi belgeden söz ediyorsunuz siz hangi belgeden? Gelişmeleri bilmiyorlar, yeteri kadar özümsemiyorlar. Dolayısıyla bunları arzu ederlerse oturur daha farklı bir düzlemde konuşuruz değerli arkadaşlar.

Soru- Gözaltılara ilişkin İçişleri Bakanının açıklamaları oldu DHKP-C bağlantısına dikkat çekti. Bir değerlendirmeniz olur mu?

Kemal KILIÇDAROĞLU- DHKP-C bir terör örgütüdür. Terör örgütünün mensupları varsa delillerini çıkarırsınız yargı gereğini yapar arkadaşlar. Düne kadar değildi de şimdi mi oldu? (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false