KILIÇDAROĞLU: ?SIRADAN BİR DAVA DEĞİL  Kİ BÜYÜKELÇİLER VE KONSOLOSLAR BU DAVAYI İZLEMEYE GİDİYORLAR?
SİYASET 29.03.2016 16:33:56 330 0

KILIÇDAROĞLU: ?SIRADAN BİR DAVA DEĞİL Kİ BÜYÜKELÇİLER VE KONSOLOSLAR BU DAVAYI İZLEMEYE GİDİYORLAR?

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, DÜNDAR-GÜL DURUŞMASI KONUSUNDA,?ANAYASANIN 141´İNCİ MADDESİNE GÖRE, ?MAHKEMELERDEKİ DURUŞMALAR HERKESE AÇIKTIR.´ HERKES GİDİP DURUŞMAYI İZLEYEBİLİR. SİZİN NE İŞİNİZ VAR ORADA DEMEK ANAYASANIN BU MADDESİ KARŞISINDA HA

ANKARA (İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül´ün davasına katılan konsoloslara yönelik eleştirilere ilişkin, ?Bu dava sıradan bir dava değildir. Sıradan bir dava olmadığı içindir ki büyükelçiler ve konsoloslar bu davayı izlemeye gidiyorlar. Anayasanın 141´inci maddesine göre mahkemelerdeki duruşmalar herkese açıktır. Herkes gidip duruşmayı izleyebilir. Sizin ne işiniz var orada demek, anayasanın bu maddesi karşısında havada kalıyor? dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM´deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül´ün yargılandığı MİT TIR´ları davası duruşmaya katılan konsoloslara yönelik tepkilere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 ?Bir ayıptan Türkiye´nin kurtulması lazım. İki gazeteci bir haber yaptı, gazetelerde yayınlandı. Haber yanlış mıydı? Hayır. Uzun bir mücadeleden sonra Anayasa Mahkemesi karar verdi. ?Tutuklanmalarına gerek yok, bunlar delil gizleyemezler, zaten haber yayınlanmış. Ayrıca insan haklarına aykırı, hak ihlali var.´ Serbest bıraktı. Vay sen misin serbest bırakan. Bu dava demokrasinin yargılandığı bir davadır. Türk hukuk sisteminin yargılandığı davadır. Bu dava sıradan bir dava değildir. Sıradan bir dava olmadığı içindir ki büyükelçiler ve konsoloslar bu davayı izlemeye gidiyorlar. Siz misiniz bu davayı izlemeye gelenler? Ne söylüyor; ?Siz kimsiniz ya sizin ne işiniz var orada. Diplomasinin de bir edebi, adabı var. Burası senin ülken değil, burası Türkiye.´ Evet burası Türkiye, onun ülkesi, daha farklı orada insan hakları var. Onların ülkelerinin çoğunda demokrasi var. Bir yere gelmek, o yerin hakkını vermek bir erdem işidir. Bu millet sizi Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmuşsa bu koltuğun hakkını vermek zorundasınız. Her şeye maydanoz olan, her konuda konuşan bir kişi Cumhurbaşkanı olamaz. 78 milyon vatandaşı kucaklayacak bir dil kullanırlar. Ama bizde böyle bir özellik yok. Peki bunlarda çıkıp deseler, ?kardeşim sizin ne işiniz var Suriye´de´ ne diyeceksin. Anayasanın 141´inci maddesine göre mahkemelerdeki duruşmalar herkese açıktır. Herkes gidip duruşmayı izleyebilir. Sizin ne işiniz var orada demek anayasanın bu maddesi karşısında havada kalıyor? -

İş adamı Rıza Sarraf´ın ABD´de tutuklanmasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Rıza Sarraf ABD´de tutuklandı, birilerinin gece uyuması biraz zor. Şimdi Sayın Erdoğan ABD´ye gitti. Herhalde Rıza Sarraf´ı ziyaret eder hapishanede. Arkadaşlıkları var çünkü, devletin protokolünde yer ayırmışlardı. Ayıptan Türkiye´yi temizlemenin birinci yolu 17-25 Aralık soruşturmalarını yeniden açmaktır. Diyorlar ki, ´Bu Rıza Sarraf tutuklandı ama bizimle ne ilgisi var" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false