KILIÇDAROĞLU SEÇİM KAMPANYASINI MERSİN´DE BAŞLATTI
SİYASET 3.10.2015 20:29:05 299 0

KILIÇDAROĞLU SEÇİM KAMPANYASINI MERSİN´DE BAŞLATTI

CHP Genel Başkanı AKP iktidarını eleştirirken, "13 yıldır iktidardalar. 13 yıldır kendi çocuklarını kendi yandaşlarını düşünenler, halkı değil, sizi değil, sokaktaki vatandaşı değil kendilerini düşündüler," diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Kasım seçimlerinin ilk mitingini Mersin´de yaptı. Uçakla Adana Havalimanı´na gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle Mersin´e geçti.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu´nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, "Biz isteriz ki Türkiye´de huzur olsun barış olsun. Biz isteriz ki hiç bir vatandaşımızın burnu kanamasın. 7 Haziran´dan sonra terör yeniden hortladı. Düne kadar bir şey yoktu da 7 Haziran´dan sonra niye oldu," dedi.
Kılıçdaroğlu bu konuda şunları söyledi:

"Güneydoğu´da huzur vardı 7 Haziran´dan sonra niye bozuldu. Sebep olanları ben biliyorum siz de biliyorsunuz. Acıyı ve kanı, gözyaşını bitirecek olan tek parti CHP´dir. Bu ülkeye barışı getirecek tek parti CHP´dir. Çünkü CHP, Türkiye´nin kurucu partisidir. Çünkü genlerinde Kuvayi Milliye var. Bayrağımızı, vatanımızın bütün insanlarını kucaklıyoruz. Biz önce Türkiye diyoruz.?

Partisinin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlediği ?Demokrasi Mitingi´ne bir saat gecikmeli gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasını da kısa tuttu. Platforma kendisini izlemeye gelenleri alkışlayarak çıkan Kılıçdaroğlu, isim vermeden AKP iktidarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı eleştirdi ve 7 Haziran´dan sonraki tabloyu şöyle anlattı:

?Milli irade başımızın üzerinde dedik. Vatandaşlar bir araya gelin koalisyon kurun, siyasette gerginliği bitir, oturun adam gibi uzlaşın. Kim söylüyor? 78 milyon vatandaşımız söylüyor. Bunu kim en iyi yaptı. Milli iradeyi en iyi okuyan parti CHP oldu. Bir sonraki seçimleri değil önce Türkiye´yi düşünüyoruz. Ülkemizin refahı içinde olmasını istiyoruz. Güzellik içinde olmasını istiyoruz. Koalisyon kuralım dediler hay hay madem millet görev verdi görevi tüm samimiyetimizle yerine getireceğiz dedik ama yapmadılar. Birisi dedi ki her şeye hayır. Şununla kuralım hayır bunu yapalım hayır. Onlara şunu söyledim. Eğer siz her şeye hayır diyecekseniz seçimlere niye giriyorsunuz. Biz ülkenin içinde bulunduğu şartları biliyoruz, işsizlik diz boyu yolsuzluk diz boyu?

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

?Oysa 24 Ağustos 2012 tarihinde dönemin başbakanına bir mektup yazmıştım. Suriye politikası yanlıştır, bu politika Türkiye´yi açmaza sokar demiştim. Hayır, bizim politikamız doğrudur. 2 milyon 235 bin Suriyeli şu anda Türkiye´de. Kayıtlı. Kayıtsız olanı da bilmiyoruz. Mersin´de işsizliğin olmaması lazım. Ama işsizlik var. Nedeni 13 yıldır bu ülkeyi yönetenler. 13 yıldır iktidardalar. 13 yıldır kendi çocuklarını kendi yandaşlarını düşünenler. Halkı değil, sizi değil, sokaktaki vatandaşı değil kendilerini düşündüler. Biz önce Türkiye dedik. Önce bizim insanımız dedik. Biz kendi sorunlarımızı insanca çözeceğiz dedik. Sizden bir isteğim var her yerde anlatın. Her yerde söyleyin. Her yerde konuşun. Şunu söyleyin. 7 Haziran´dan bu yana ne değişti? Niye biz seçime gidiyoruz? Hangi gerekçe ile seçime gidiyoruz. Ne oldu da seçime gidiyoruz. Ben emekliye Ramazan ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz dediğim zaman bas bas bağırıyorlardı. Efendim kaynağı nereden bulacaksın? Yeniden seçime gidiyoruz. Dünyanın masrafını yapıyoruz. Peki sen kaynağı nereden buldun??

?MİLLET ?ÇEK GİT KARDEŞİM´ DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı eleştiren Kılıçdaroğlu, ?Birileri meydan meydan gezdi, ?Bana 400 milletvekili verin´ dedi, ?Ben başkan olacağım´ dedi. Millet de Cumhurbaşkanına dedi ki, ?Vermiyorum, ?sana 400 vekil vermeyeceğim, çek git kardeşim´ dedi. O, bize ?400 vekil vermezseniz olacakları görürsünüz´ dedi? diye konuştu.

Vatandaşa diyor ki, ?Ya bana oy vereceksin ya da ben senin sözünü dinlemeyeceğim, senin iradeni dinlemeyeceğim. Benim iradem asıl olan geçerlidir´ diyor. Gün artık A partisi, B partisi olma dönemini aşmıştır. Türkiye´nin sorunlarını en iyi hangi parti biliyor, hangi parti dile getiriyor? Elinizi vicdanınıza koyun. Gittiğiniz her yerde şunu söyleyin, ?Acıyı gözyaşını bitirecek tek parti CHP´dir. Bu ülkeye barışı getirecek olan tek parti CHP´dir´. Çünkü CHP´nin genlerinde Kuva-i Milliye vardır. Bütün insanları kucaklıyoruz. Biz önce Türkiye diyoruz, birlik diyoruz, kardeşlik diyoruz. Çünkü biz CHP´yiz.?

CHP´nin seçim vaatleri konusunda da şunları söyledi:

?Eğer 7 Haziran´dan sonra CHP iktidarda olsaydı verdiğimiz sözler vardı. İlk 100 gün için. CHP iktidarda olsaydı, geçen Kurban Bayramı´nda emekliler ilk ikramiyelerini alacaklardı. Biz iktidarda olsaydık asgari ücret net 1500 lira olacaktı. Çiftçi mazotu 1 lira 80 kuruştan alacaktı. Tüketici kredi faizlerinin yüzde 80?i silinmiş olacaktı. Biz iktidarda olsaydık kavga acı gözyaşı olmayacaktı. Biz iktidarda olsaydık bölgenin en itibarlı ülkesi Türkiye Cumhuriyeti devleti olacaktı. Gençlerimizin ufkunu açacaktık, aile sigortası çıkmış olacaktı. Türkiye´de yoksulluk tarihe gömülmüş olacaktı. CHP´nin iktidarı sadece Türkiye için değil Ortadoğu için dünya için önem taşıyor.?

Kılıçdaroğlu, konuşmasındandan sonra Çukurova Belediyesi´nce düzenlenen açılış törenleri için Adana´ya geçti.(İHA-HABER MERKEZİ)

.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false