KILIÇDAROĞLU: ?ÖZTÜRK´ÜN VE ENGİN´İN ADAYLIKLARI CİDDİYE ALINACAK ŞEY DEĞİL?
SİYASET 21.04.2018 15:57:47 442 0

KILIÇDAROĞLU: ?ÖZTÜRK´ÜN VE ENGİN´İN ADAYLIKLARI CİDDİYE ALINACAK ŞEY DEĞİL?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve İstanbul Milletvekili Didem Engin´in cumhurbaşkanı adaylığı için ?Kişisel tercihleridir. Esas olan Parti Meclisi kararı,? dedi

Kılıçdaroğlu  Birgün gazetesinden Yaşar Aydın´a yaptığı açıklamalarda  CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz´ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasına ilişkin olarak, ?Kişisel tercihleridir. Esas olan Parti Meclisi kararı. Ciddiye alınacak bir şey değil? dedi.

Yaşar Aydın´ın ?Erken seçim sizin için de sürpriz mi oldu?? sorusuna CHP lideri şu yanıtı verdi:     

?Bir erken seçim bekliyorduk. Artık ülkeyi yönetemiyorlardı. Bir siyasal parti düşünün, devletin tüm organlarını elinde tutuyor, Parlamentoda ağırlığı var, KHK çıkarma yetkisi var, OHAL ilan edilmiş, tüm bunlara rağmen diyor ki ?Ben ülkeyi yönetemiyorum?. Bu, aczin ifadesidir. 15 yılda Türkiye´nin geldiği noktayı göstermesi bakımından da demokrasi tarihimizde yer alması gereken önemli bir süreçtir. Ben daha önce ?milletin yakasından düşün? diyordum. Onlar da ?biz direkt düşemiyoruz, vatandaş bizi düşürsün? demiş oldular. 24 Haziran´da bunları milletin yakasından düşüreceğiz. 

?Erken seçimi son üç seçim de olduğu gibi yine ?istikrar? ile gerekçelendiriyorlar. Toplum bu gerekçeyi nasıl karşılıyor?, sorusuna da Kılıçdaroğlu´nun yanıtı şöyle oldu:

?Referandumda ?bizi desteklediğiniz takdirde terör bitecek, dünyayla barışık olacağız, kişi başına milli gelir artacak, koalisyon dönemi ortadan kalkacak? diyorlardı. Ağızlarından bal akıyordu. Şimdi koalisyonlar zorunlu hale geldi. Ülkede ne barış, ne huzur var. Tam tersine toplum büyük bir gerginlik süreci içine sokuldu. Huzur denilen kavram sadece sözlüklerde kaldı. Dolayısıyla bunlar ülkeyi yönetemiyorlar. Erken seçim bunun açık itirafıdır. Karar aldıkları için son derece memnunuz. Bunların bir an önce gitmesi lazım çünkü. Şimdi muhalefet panikledi hazırsız falan diyorlar. Asıl onlar panik ve talaş içindeler. O nedenle erken seçim kararı aldılar. Kendilerinde değiller. Akıl ile düşünülen bir şey değil.

Yaşar Aydın daha sonra şu soruyu sordu:

?Erken seçim kararında Afrin dahil atılan adımların ve alınan ekonomik siyasal tedbirlerin oya yansımamasının etkisi var mıdır??

Kılıçdaroğlu ise yanıtında şu görüşleri paylaştı:

Afrin´i kendi başarısı olarak kamuoyuna sunmak istedi ama toplum onu kabul etmedi. Erdoğan, ÖSO´dan yanaydı. ÖSO´yu koruyordu. ÖSO´yu Kuvayi Milliye olarak tanıttı. Bakın düşünebiliyor musunuz bir ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat, ÖSO´yu Kuvayı Milliye´ci olarak görüyor ama kendi ordusuna aynısını diyemiyor. Bakın aradaki farka bakın. O tavrını Cumhuriyet´ten, Atatürk´ten ya da demokrasiden yana koymuyor. O tavrını Kadir Mısırlıoğlu´nun tarafında koyuyor. Onun önünde el pençe divan duruyor. Çünkü o keşke ?Yunanistan galip gelseydi? demişti. O anlayışı savunan kişi şu anda Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden kişidir. Zaten toplumun hazmedemeyeceği temel tabloda bulur. Daha baskıcı bir toplum, daha baskıcı bir yönetimi inşa edebilir miyim? Bunun arayışı içerisinde. Çünkü toplum patlamak üzere. Bütün alanları kontrolü altına aldı ama yetmiyor.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false