Kılıçdaroğlu: Ortadoğu´ya barış getireceğiz, Türkiye´ye dolar yağacak
SİYASET 18.06.2018 09:38:43 464 0

Kılıçdaroğlu: Ortadoğu´ya barış getireceğiz, Türkiye´ye dolar yağacak

Kılıçdaroğlu, Ortadoğu Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı´nı kurarak bölgede terörü ve kardeş kavgasını bitireceklerini söyledi. Ortadoğu ülkeleriyle ticaret ilişkilerini geliştireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu "Buradan kazanacağımız milyar dolarları Türkiy

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Etimesgut Korkut Ata Kültür Merkezi´nde düzenlenen sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar toplantısına katıldı. 

"SİYASET KAVGA DEĞİL, HİZMET ETME ARACI"

Suruç´ta yaşanan olayın yargıya intikal ettiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini bildirdi. Siyasetin bir kavga değil, ülkeye hizmet etme aracı olduğunu, siyaset kurumunun başka bir alana benzemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Her birimiz bir takımı tutarız. Çocukluktan başlar bu takım tutma ve bu takımı hiç değiştirmeyiz. O takım bize sadece heyecan verir, milli takım olunca hep beraber tek yürek oluruz. Ama siyaset farklı bir şey. Siyaset her dönem değişen diliyle beraber halka giden bir anlayışa sahiptir. Siyaset kurumu var olan sorunları çözer ve nasıl çözeceğini halka anlatır" dedi.

"DOLAR YÜKSELMİYOR, TL DEĞER KAYBEDİYOR"
Son yıllarda ekonomide ciddi bozulmalar yaşandığına vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Doların yükseldiği falan yok, dolar yerinde duruyor. Türk lirası değer kaybediyor. Türk lirası, dolar karşısında değer kaybediyor. Yoksa buradaki dolarla ABD´deki, İngiltere´deki, Japonya´daki dolar aynı dolar. Ama Türk lirası değer kaybediyor" dedi.
"Amerika´nın parası, AB´nin avrosu değer kaybetmiyor da bizim ki niye kaybediyor?" sorusunu gündeme getiren Kılıçdaroğlu, ekonomi iyi yönetilmediği takdirde değer kaybının yaşanacağını belirtti.

Bugün milyonlarca işsiz olduğunu kaydeden ve ´bu düzenden kim memnun´ sorusunu soran Kılıçdaroğlu, "Çiftçi, esnaf, sanayici memnun mu? Bu düzenden memnun olan bir grup var, bu düzenden memnun olan sadece rantiye sınıfı var." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şu görüşlerini paylaştı:

"Bu sınıfın özelliği şu: Rantiye sınıfının fabrikası, tarlası yoktur, bakkalı yoktur, alın teri yoktur. Bir masa, bir sandalye var. Bankada parası var. Kim borç istiyor verir faizle, parasını alır. Elinde bir bardak viski vardır, faizini alır oturur. İşçiydi, grevdi, lokavttı hiçbiri ile ilgilenmez. Bu rantiye sınıfının özelliği nedir diyeceksiniz. Son 16 yılda Londra´daki bir grup rantiye sınıfına verilen faiz 151 milyar dolar. 151 milyar dolar bu memleket faiz ödedi, yurt dışındaki faiz lobisine. Şimdi diyorlar ki ´faize karşıyız.´ İyi de bu 151 milyar doları kim ödedi? Ödeme kardeşim. Cumhurbaşkanı olarak Londra´ya gidiyorsun, bakanını, Merkez Bankası Başkanı´nı gönderiyorsun, yalvarıyorsun, ´ne olur bize borç ver.´ Adam da diyor ki ´olur veririm, faizi yükselt.´ İki sefer faiz yükseldi, 151 milyar doları faiz ödüyorsanız kaç lira borçlandığını siz düşünün.
Bu dışarıya ödenen faiz. Bir de içeriye ödenen faiz var. O da 687 milyar lira. Şimdi size soruyorum, 687 milyar lira artı 151 milyar dolar yatırıma gitseydi ne olurdu? Memlekette her tarafa fabrika yapılırdı, emekli, işçi hayatından memnun olurdu? Nereye gidiyor bu para? Bu faizleri hepimiz ödedik. Bunun hesabını siyasi iktidar verdi mi? 151 milyar dolar faizi niye ödedi? Nerde kullandı bu parayı? Bilmemiz lazım. Ben doğru bilgilerle vatandaşın önüne çıkmak zorundayım. Sandığa giderken bilgimizle, birikimimizle sandığa gitmeli, vicdanımızla oy kullanmalıyız." 

Kılıçdaroğlu, Türkiye´nin yeni bir hamle yapması, yeni bir çığır ve sayfa açması ve yorgunluktan çıkması gerektiğini söyledi.

CHP iktidarında en düşük emekli aylığının net 1500 lira olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Sözümüz söz" diye konuştu.

Bu rakamın büyük para olmadığını bildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ama 1500 liranın altında emekli aylığı alan 1 milyon 644 bin emeklimiz var. Ayda 300 lira, 500 lira, 700 lira ile geçinilir mi? Geçinilmez. Pazartesi günü herhangi bir vatandaş asgari ücret üzerinden gidip, SGK´ye dilekçe verip, ben emekli olmak istiyorum dediğinde bağlanacak emekli aylığı 718 lira 69 kuruş. Peki 1 Ekim 2008´den önce gidip dilekçe verseydi bin 822 lira emekli aylığı alacaktı. 2008´den önce emekli olan bin 822 lira, bugün emekli olan 718 lira 69 kuruş emekli aylığı alacak. İnanmıyorsanız asgari ücret üzerinden prim ödeyip emeklilik hakkını kazanan bir vatandaşı alın SGK´ye gidin ve emeklilik dilekçesini versin, emekli aylığı kaç lira bağlanacak?"

Kılıçdaroğlu, 2008´de sosyal güvenlikte reform yapıldığını anımsatarak, reformun emeklinin aylığı kesilerek yapıldığını ileri sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu sadece işçiler için değil. Esnaf 840 lira alacak bugün. Daha önce olsaydı 1800 lira alacaktı. Tarım Bağ-Kur´lusu bugün 621 lira alacak, daha önce olsaydı 1260 lira alacaktı. Yani emeklinin sırtından sözde reform yaptılar, aylığını her ay biner lira keserek." diye konuştu.

(VŞ)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli