KILIÇDAROĞLU: BAHÇELİ´YE ´İLLA GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİR´ DİYE ÖZEL ÖNERİ GÖTÜRMEDİM
SİYASET 19.01.2017 14:56:21 337 0

KILIÇDAROĞLU: BAHÇELİ´YE ´İLLA GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİR´ DİYE ÖZEL ÖNERİ GÖTÜRMEDİM

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli ile dünkü görüşmelerine dair "Sayın Bahçeli bir söz vermiş ve bunun arkasında duruyor. Ben de ´İlla görüşünü değiştir´ diye özel öneri götürmedim. Bu anayasa değişikliğinin Türkiye´ye felaket getireceğini kendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığınız görüşme nasıl geçti?" sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: "Görüşme gayet güzel, samimi bir ortamda geçti. Herhangi bir sorun yok ama bizim çocuklarımıza, tarihe, Türkiye´ye karşı sorumluluğumuz var. Türkiye´de bir anayasa değişikliği yapılıyor ve çok temel bir değişiklik, rejimi değiştiriyoruz, başka bir rejime geçiyoruz." 

REJİM DEĞİŞİYOR´

Kılıçdaroğlu, "Rejim değişiyor mu?" sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı: "Değişiyor, parlamenter demokratik sistemden başkanlık sistemine geçiyoruz. Bu rejim değişikliğidir. Parlamenter demokratik sistem var bizde ama iki yıldır uygulanmıyor, ´Fiili durum var.´ deniyor, anayasa ihlal ediliyor. Onun yerine diyorlar ki ´Fiili durumu yasal duruma getirelim, bunun için ne yapmamız gerekiyor, anayasayı değiştirmemiz gerekiyor.´ Dolayısıyla anayasa değişikliğiyle rejimi değiştirip parlamenter demokratik sistemden başkanlık sistemine geçmek istiyorlar."

?BAHÇELİ ÖNCE ORTAK GEÇMİŞİMİZDEN SÖZ ETTİK´

CHP lideri, "Bahçeli´ye ne dediniz?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Önce biraz sohbet ettik, malum ikimiz de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi mezunuyuz. Biraz ortak geçmişimizden bir anlamda söz ettik. Daha sonra doğrudan doğruya anayasa değişikliğiyle ilgili kaygılarımı Sayın Bahçeli´yle paylaştım. Anayasa değişikliği konusundan, yapılan uygulamaların, getirilen düzenlemelerin bizim açımızdan sakıncalarına değindim ve ayrıntılarına girdim. Sayın Bahçeli´ye bütün bu ayrıntıları aktardım.

" ?PARLAMENTO´DAN GÜLE OYNAYA GEÇMESİ GEREKİRKEN, KAVGAYLA GEÇİYORSA?´

Bunları aktarmanın görevi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Benim tarihe, ülkeme, çocuklarımıza karşı sorumluluğum var. Bu kadar temel bir değişikliğin, bir anayasa değişikliğinin Parlamento´dan güle oynaya geçmesi gerekirken, kavgayla geçiyorsa, bunun altında derin bir sorun var demektir" ifadesini kullandı. "Bahçeli´nin, ´TBMM´de yaşanan gerginlik havasının, referandumda halka da yansıyabileceğini´ söylediğinin" hatırlatıldığı Kılıçdaroğlu, "Yansıyacaktır mutlaka. Siz, parlamenter demokratik sistemden ya da parlamenter demokratik rejimden neden vazgeçiyorsunuz? Hangi gerekçeyle vazgeçiyorsunuz?" karşılığını verdi.

?BAHÇELİ´NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE DESTEĞİNİN NEDENİ FİİLİ DURUMU HUKUKİ DURUMA KAVUŞTURMAK´

Kılıçdaroğlu, "Bahçeli´nin anayasa değişikliğine desteğinin neden olduğunu anlayabildiniz mi?" sorusu üzerine, Bahçeli´nin, "Bir fiili durum var, o fiili durumu hukuki duruma kavuşturmak" sözlerini hatırlattı. ?

SAYIN BAHÇELİ ŞUNU SÖYLEYEBİLSEYDİ: ARKADAŞ, SİZ PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMDEN NEDEN ŞİKAYET EDİYORSUNUZ?´

"Bahçeli nasıl bir lider?" sorusu üzerine CHP lideri şu değerlendirmeyi yaptı: "Zor bir soru. Bir liderin elbette ki partisinin iktidar olması için çaba harcaması son derece doğaldır ve böyle olması lazım. Ama bir liderin aynı zamanda Türkiye´ye karşı sorumlulukları vardır. Bizim parti programlarımız, seçim beyannamemiz var, halka verdiğimiz vaatler var ve liderlerin kendi içindeki tutarlılıkları çok önemlidir. Büyük Türkiye idealiyle yola çıkıyorlarsa ben isterdim ki gönlümden geçen şudur, Sayın Bahçeli parlamenter demokratik sistemdeki ısrarını sürdürebilseydi ve şunu söyleyebilseydi, ´Arkadaş, siz parlamenter demokratik sistemden neden şikayet ediyorsunuz? 14-15 yıldır tek başına iktidarsınız, kim geldi size engel oldu? İstediğiniz kanunu çıkarıyor musunuz? Çıkarıyorsunuz. İstediğiniz kararı alıyor musunuz? Alıyorsunuz. Bakanlar Kurulunda yabancı birisi var mı? Hayır. Bir koalisyon var mı? Hayır.

O ANAYASAYA UYMUYORSA, ANAYASAYI ONA UYDURALIM´

CHP lideri, "Anayasa değişikliğine OHAL rejimi altında gidilir mi? Başbakan ´Bunu tercih etmeyiz demişti" sorusu üzerine şu yorumu yaptı: "Başbakanın elinde değil ki. Başbakan, kendi başbakanlığını sonlandırma mücadelesi yapıyor. Başbakan yok ki ortada. Bir kişi var, bir kişi ne derse o oluyor. ´Fiili durum´ sözcüğünü kim kullandı en çok? Sayın Bahçeli, sonra Sayın Binali Yıldırım kullandı. Yani bir fiili durum var. Bir kişi var, sarayda oturuyor ve bu anayasaya uymuyor.  O zaman ne yapmam gerekiyor? O anayasaya uymuyorsa, anayasayı ona uyduralım" yanıtını verdi.

 ?REFERANDUM SÜRECİNDE AKP´LİLER NE SÖYLEYECEĞİNİ BİLİYOR AMA MHP NE DİYECEK?´

AK Parti ve MHP arasında koalisyon olacağı iddiaları ve Bahçeli´nin bu konudaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Koalisyona karşı ama yukarıda koalisyon kuracak" değerlendirmesini yapan Kılıçdaroğlu, MHP´nin bir "evet" kampanyası yürüteceğini düşünmediğini aktardı. CHP lideri, "AKP´liler ne söyleyeceğini biliyor ama MHP ne diyecek?" ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false