Kılıçdaroğlu:
19.01.2018 14:45:44 257 0

Kılıçdaroğlu: "Amaç FETÖ´yle değil muhalefetle mücadele"

OHAL´in 3 ay daha uzatılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz FETÖ ile hala mücadele edemediyseniz sizin gücünüz tartışılır. FETÖ dediğiniz kimdir? Amaç FETÖ´yle değil muhalefetle mücadele" dedi. Kılıçdaroğlu "AYM´nin kararını t

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi öncesi açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu´nun ifadelerinden satır başları şöyle:

Top çevirir gibi hakimler gidip geliyor. Hiç kimse cesaret edip beraat etmiştir diyemiyor. Suçsuz bir insan, milletin seçtiği bir milletvekili boşu boşuna hapiste yatıyor. Nereye kadar giderse oraya kadar savunacağız.
Öyle bir noktaya geldik ki, Anayasa Mahkemesi kararını en alttaki mahkeme ´Ben uygulamam´ diyor. Bu bizim tarihimizde bir ilktir. AYM´nin kararını tanımamak, gereğini yapmamak bizim tarihimizde bir ilktir. O mahkemeler kararı saraydan aldılar. Sen madem ki öyle karar veriyorsun, ben senin kararına uyacağım diyorlar.
Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararları ne olacak hepimiz bekliyoruz. Resmi Gazete´de de yayımlandı. Nasıl karar verileceğini göreceğiz.
´OHAL´İ KALDIRIN, GEREKİRSE 24 SAAT ÇALIŞIRIZ´
Biz parlamento görev yapsın derken dün OHAL 3 ay süre ile uzatıldı. Siz FETÖ ile hala mücadele edemediyseniz sizin gücünüz tartışılır. FETÖ dediğiniz kimdir. Amaç FETÖ´yle değil; muhalefetle mücadele.
Biz açık ve net çağrımızı yine yapalım. OHAL´i kaldırın, FETÖ ile mücadele için kanun mu gerekiyor, el birliği ile yapalım. Gerekirse 24 saat çalışırız. OHAL´e devam, Türkiye açısından ciddi maliyetler doğuruyor.
´15-20 GÜNDÜR BÜTÜN BASKILARLA ÜZERİMİZE GELİYORLAR´
Sesi çıkan, sorunları dile getiren sadece biziz. Devletin hedefe koyduğu parti de biziz. CHP konuşmasın. Biz dillendirirken bir siyasal parti ayrımı yapmıyoruz. Yeri geliyor işçinin, işverenin, esnafın, çiftçinin, fındık üreticisinin, çay üreticisinin sesi oluyoruz. Siyasal iktidar buna tahammül edemiyor.
Son 15-20 gündür bütün baskılarla üzerimize geliyorlar. Sen ister radyonla, ister televizyonunla, ister gazetenle, ister ordunla gal milim geri adım atmayacağız.
´ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK 80 MİLYONUN ORTAK GÖREVİ´
Kendi sınırlarımızda terör örgütü ve onun uzantılarına destek verilmesini asla ve asla kabul etmeyiz. Kendi sınırlarımızı, kendi ülkemizin güvenliğini sağlamak 80 milyonun ortak görevidir. Terör örgütlerine şu veya bu şekilde destek verilmesini asla kabul edemeyiz.
´AFRİN, EL BAB GİBİ DEĞİL´
Afrin, El Bab gibi değildir El Bab´da uluslararası uzlaşma vardı. El Bab´a gittik 72 şehidimiz var. Afrin´e girmek için bağırıp çağrıyorlar. Önce siz diplomasiyi sonuna kadar zorlayacaksınız. Gerek Akar´ın gerek Fidan´ın çabaları kayda değerdir. Yeri zamanı gelince eleştiririz ama çabaları kayda değerdir. Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar. Eğer hava desteği almadan oraya asker sokacaksanız Sayın Erdoğan´a çağrımdır seni kefenle karşılayan arkadaşlarını önce oraya göndereceksin. Bu milletin fakir fukara çocuğunu oraya gönderme. Diplomasi sonuna kadar zorlanırsa hava desteği de sağlanırsa sorun büyük ölçüde aşılabilir.(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli