Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimlerinde Edirne adayı olarak Gürkan´ı işaret etti
SİYASET 4.11.2017 12:23:32 351 0

Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimlerinde Edirne adayı olarak Gürkan´ı işaret etti

Kılıçdaroğlu: ?Edirneliler ile tüm Türkiye gurur duyuyor?

Edine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne´yi geleceğe taşıyacak hizmet binaları ve tesislerin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Başkan Gürkan hakkında, "Onun sadece bu süre içinde değil, gelecekte de güzel hizmetleri olacak. Gelecekte de hizmetler verecek" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne´de katıldığı açılışlarda kendisini Edirnelilerle buluşturan Başkan Gürkan´a teşekkür ederek, "Onun sadece bu süre içinde değil, gelecekte de güzel hizmetleri olacak. Gelecekte de hizmetler verecek. Edirne ile gurur duyuyorum. Bütün Türkiye Edirne ile gurur duyuyor. Edirneliler olağanüstü güzel demokrasi dersi verdiler. Demokrasiden yana oy kullandılar, ortak akıldan yana, birliğimizden ve bütünlüğümüzden yana oy kullandılar, bayrak ve insan sevgisinden yana oy kullandılar. Edirnelilerle sadece ben değil, bütün Türkiye gurur duyuyor" dedi.

"Türkiye´nin en iyi 5 tesisinden biri"
Seçimlerde en çok dile getirilen sorunun çöplük olduğunu aktaran Gürkan, "Çünkü Edirne´nin vahşi depolama sistemi 60 yıllık bir sorundu. Bir türlü çözülememişti. Ben ve arkadaşlarım bunu çözeriz dedik. Ve 3,5 yılın sonunda bugün inşaatını yapmış değil, işletmesinin de ihalesini yapmış biri olarak huzurlarınızdayız. Bütün uzmanların ortak görüşüdür ki, Türkiye´deki en iyi 5 tesisten birisidir. Benim değil uzmanlarımızın görüşüdür. Biz bu tesisle birinci lotla 950 bin metreküp kapasiteye ulaştık. Arıtma ile saatle 100 metreküp suyu arıtacağız. Ayrıştırma ünitesi ile hep işçileri istihdam ettireceğiz hem de gübre üreteceğiz. Ve biz bu tesisi Manisa gibi 110 milyona değil, Çorum gibi 70 milyona değil, Balıkesir gibi 85 milyona değil. KDV dahil 10 milyon 100 bin TL´ye mal ettik. Bir yıl sonra elektrik üretiminde tam kapasiteye ulaştığında bir günde yaklaşık 6 bin 400 evin bir aylık elektrik ihtiyacını karşılayacak. Türkiye´de döktüğü çöp başına bertaraf ücreti ödemeyen tek birlik EDİKAB´dir. Tek bir kuruş ödemeyeceğiz, karından değil, cirosundan yüzde 10 pay alacağız. Bu da Türkiye´de tektir" dedi.
Başkan Gürkan´ın ardından konuşmasını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye Başkanımız bir konuşma yaptı. Kadim bir şehirden Edirne´den söz etti. Osmanlı´ya başkanlık yapmış, tarihi bir kent. Ama 60 yıldır çözülemeyen sorunu aynı zamanda kendi özgür idaresi ve Edirnelilerin verdiği destekle çözen bir kent. Bu sorunu aştığımız için bugün buradayız. Eğer kararlı durabilirsek ve halk için harcarsak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bütün soruları aşarız. Yeter ki işi ehline verelim" ifadelerini kaydetti.
Konuşmaların ardından Edirne Belediyesinin 3,5 yılda hizmete sunduğunu merkez ve tesislerin açılışı gerçekleştirildi. Buradan ayrılan Kılıçdaroğlu, Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Ressam Hasan Rıza´nın heykelini ziyaret etti ve daha sonra CHP İl Binası´nın açılışını gerçekleştirdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false