Kılıçdaroğlu: ´1 Kasım´da Sandığa Gitme Kararlılığını Gösterin´
SİYASET 29.10.2015 17:51:46 334 0

Kılıçdaroğlu: ´1 Kasım´da Sandığa Gitme Kararlılığını Gösterin´

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay Yüksel Caddesi´nde partililere seçim otobüsünden seslenerek, ?1 Kasım´da sandığa gitme kararlılığını gösterin? dedi.

Yüksel Caddesi´nde Cumhuriyetin 92. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla 12.30´da başlayacak olan etkinliğe saat 14.15´te gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, diğer programları nedeniyle seçim otobüsünden partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, ?Değerli arkadaşlar; biliyorum ama diğer yerlerde bekleyenler var. Hepinize en içten selamlarımı sunuyorum. Hepinize şükran borçluyum. Hepinizden sadece bir şey istiyorum: 1 Kasım´da sandığa gitme kararlılığını gösterin? dedi.

Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanına Çağrı Yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek´e çağrıda bulunarak, ?CHP kaynağı buldu. Maliye Bakanı sözünü tutsun, CHP´ye oy versin? dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında Karabük´te halka hitap etti. 7 Haziran sonrası yaşananları değerlendiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı da eleştirdi. 7 Haziran sonrası CHP´nin namuslu siyaset yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ?7 Haziran´da sandığa gittiniz. Oyunuzu verdiniz. Milli irade tecelli etti. Bir parti tek başına ülkeyi yönetmesin dediniz. Koalisyonla, uzlaşıyla yönetilmesini istediniz. Bize geldiler. ?Biz koalisyon kurmak istiyoruz´ dediler. Biz de milli irade tecelli etti diyerek sorunların çözümü için koalisyon kurulmasını istedik. Biz ?Yeter ki karşılıklı saygılı olalım´ dedik. 10 gün sonra koalisyon kurulmasını istemediler. Bize erken seçim hükumeti kurulmasını istediler. Vatandaşın derdi var. Bir daha sandık doğru değildir dedik. Sarayda oturan dedi ki bir daha seçime gidilmesini istedi. Bakın şunu açık ve net söylüyorum. Düne kadar mili irade diyorlardı. 7 Haziran sonrası kimse CHP´ye bir şey diyemez. ?Siz oyunbozanlık yaptınız´ diyemez. Biz sonuna kadar namuslu bir siyaset izledik? dedi.

?ONLAR SANIYORLAR Kİ ÇİFTÇİ TRAKTÖRÜNE BİNİP MALİ ADALARINA TATİLE GİDECEK?

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı´nda destek vereceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ?Eğer şimdi Türkiye kalkındıysa emeklileri sayesinde kalkındı. Şimdi ama emekli huzurlu bayram yapamıyorsa problem vardır. Ben en azından iki bayramı emekli huzur içinde rahat etsin dedim. Emekli alacak maaşını esnaftan alışveriş yapacak. Manavdan alışveriş yapacak. Esnaf kazanacak, bakkal kazanacak. Bu toplumun orta sınıfı kazanacak. Refahı dağıtacağız. Ama onların akılları buna ermiyor. Çünkü onlar ceplerini düşünüyorlar. Ben vatandaşı düşünüyorum. Vatandaş huzur içinde yaşasın. Çiftçiyi de düşünüyoruz. Ama onlar yattan, kattan yana. Onlar sanıyorlar ki çiftçi traktörüne binip Mali adalarına tatile gidecek. Çiftçinin üretmesi lazım gelir. Hollanda´yı düşünün, bir de Konya´yı düşünün. Konya´dan küçük bir ülke. Bizim ne eksiğimiz var. Toprak, nüfus, güneş deseniz daha fazla. Suyumuz, çalışacak insanımız var. Üretim niye düşük? Tek bir nedeni var. Bu ülkede namuslu siyaset yok. Halkı düşünen siyaset yok. Bunu getireceğim. Toplumu ayrıştırdılar. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgulamaya başladık. İnanç üzerinden kim siyaset yapıyorsa bilin ki Müslümanlığa en fazla o zarar veriyor. Açıkça söylüyorum. Bütün arkadaşlarım duysunlar. Bana öğretilen ibadet Allah için yapılır. Siyaset için ibadet yapılmaz? diye konuştu.

?FAKİRLİĞİ TARİHE GÖMECEĞİM?

Siyasetin görevinin yoksulluğu, işsizliği gidermek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ?Gençlerimiz pırıl pırıl, çocuklarımızı babalar toprağa vermeye başladılar. Terör belası var. Biz bunlar dururken etnik unsur üzerinden tartışma yapıyoruz. İnsan Allah´ın yarattığı en değerli varlıktır. Benim başımın üstünde yeri vardır? şeklinde konuştu.

Karabük halkına sitem eden Kılıçdaroğlu, ?Karabük cumhuriyet kentidir. Ama size sitem edeyim. Bize milletvekili vermiyorsunuz. Ben kavga etmiyorum. Kavga etmeye de niyetim yok. Ben namuslu siyasetle huzurlu geleceği getireceğim. Bana yetki verin, bunların yapamadığını Allah´ın izniyle bir yılda yapacağım. Bu ülkede fakirliği tarihe gömeceğim? dedi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı