KENT KONSEYİ´NDEN
GÜNDEM 2.03.2016 16:28:55 281 0

KENT KONSEYİ´NDEN "DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKALIM" MESAJI

KENT KONSEYİ GENEL SEKRETERİ EKREM ASLAN: - ?KENTİNE SAHİP ÇIKAN, KENTLİNİN İRADESİNE SAYGI DUYAN VE DEMOKRASİYİ ELZEM OLARAK GÖREN ADANALILARIN, KENTİMİZDE GÜÇLÜ DEMOKRASİNİN TESİS EDİLMESİNİ SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM?

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, ?Kentine sahip çıkan, kentlinin iradesine saygı duyan ve demokrasiyi elzem olarak gören Adanalıların, kentimizde güçlü demokrasinin tesis edilmesini sağlayacağına inanıyorum? dedi.
Olağan Genel Kurulu nezdinde toplanan Adana Kent Konseyi´nin gündeminde, Adana Büyükşehir Belediyesi vardı. Halkın seçmiş olduğu yerel idarenin pasifize edilmemesi gerektiğini ifade eden Aslan, Adana halkını kent yaşamının vazgeçilmez unsuru olan demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.
30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Adana genelinde, sivil toplum, hükümet, siyasi parti gözetmeksizin bütün Adana milletvekilleri ve yerel yönetimlerle uyumlu bir atmosfer yakalanarak, Adana´da özlenen birlikteliğin mesajının verilmeye başladığını ifade eden Aslan, ?Son zamanlarda Adana Büyükşehir Belediyesi´ne yönelik yürütülen algı operasyonlarının, yakalanan bu ahengi bozmasına ve Adana´mız için derin yaraların açılmasına sebep olacağı kuşkusuzdur? diye konuştu.
Aslan, Adana´da halk iradesinin bir kez daha gasp edilmeye çalışıldığı bir sürecin yaşandığını kaydederek, ?30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Adana halkı, siyasi parti gözetmeksizin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Sayın Hüseyin Sözlü´yü layık gördü ve 420 binden fazla oy vererek Şehrül-Emin unvanını verdi. Geçen süreç içerisinde Adana genelinde tüm kurumlar arasında bir ahenk yakalandı. Ancak son günlerde yaşanan Adana Büyükşehir Belediyesi merkezli yürütülen bu algı operasyonları, şahsım adına hukuki süreci zedeleyecek girişimler olarak görmekteyim. Geçmiş dönemlerde yerel yönetimler açısından siyasi iradenin etkin kılınmaması, bugünkü geri kalmışlığın ana etkenlerinden birisidir? ifadelerini kullandı.
Adana Kent Konseyi Genel Kurulu´nda, 6 ayrı çalışma önerisi kabul edildi. Toplantıya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Genel Kurul Üyeleri ile birlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba katıldı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli