KENDİ ELLERİMİZLE DİKTA REJİMİNE TESLİM OLMAK MI?

KENDİ ELLERİMİZLE DİKTA REJİMİNE TESLİM OLMAK MI?

30 Mart yaklaştıkça ortam geriliyor. Muhalefetin ve kimi kamuoyu odaklarının AKP iktidarına ve özellikle liderine yönelik eleştiri ve hatta suçlamaları dozunu artırdıkça, R.Tayyip Erdoğan da elinde olduğunu varsaydığı tüm kozlarını kullanıyor. Olayı siyas

Şu ?twitter´ın falan´ kökünü kazıma hamlesi, seçimlerin hedefine ne gibi yanlış algılamaların konulduğunun bir belirtisi olarak ortaya çıkıyor. AKP´nin başındaki kişinin derdi öyle anlaşılıyor ki 12 yıllık icraat bilançosunun zaferini kanıtlamak değil yalnızca. Daha çok alacağını umduğu çoğunluk oyları ile ?aklanma´ sağlamak. İbra edilmek, açıkçası.

Daha önce de dikkat çekmeye çalışmıştık. Kafasındaki hesap şu: Eğer AKP birinci parti seçilirse iktidarın dürüst hareket ettiği de kabul edilmiş ve kanıtlanmış olacaktır. Yani 17 Aralık´ta ortaya atılan yolsuzluk iddiaları, soruşturmalar;  ülkenin ve yönetimin her köşesinden sürekli gündeme taşınan yanlışlıklar ve hak hukuk ihlalleri silinip, ortadan kalkacaktır. Zira ?milli irade? oylarıyla yapılanları  uygun görmüş olacaktır. Yurttaş çoğunluğu, AKP´ye ve liderine bir kez daha açık çek verip, onları neredeyse herşeye kadir olmaya layık görecektir.

Bu algı yanılsaması kadar tehlikeli hiçbir şey yok ülkenin işlerinde ve geleceğinde. Gerçekte ise önümüzde bir yerel seçim var. Binlerce aday için onbinlerce sandıkta kullanılacak milyonlarca oy, bire bir  iktidarın ibra edilip edilmemesi amacını hiç taşımıyor. Kaldı ki demokratik sistemlerde genel seçimler çerçevesinde sandıklara giden oyların dahi sadece genel anlamda bir yetkilendirme ve eğilim saptaması hedefini ortaya koyduğu kabul ediliyor. Parlamento seçimleri, siyasal alandaki aktörlerin beğenilip beğenilmemesi gibi soyuta yakın bir hesaba çekilmesi amaçlarına uygun bir ağırlık taşıyor. Hele suç ve cezanın tümüyle hukuksal temellere göre tayin edilmesi gereken alanlarda, ?milli irade?nin hakemlik yapabileceğini vehm etmek, çağdaş ve gerçekten ileri demokrasilerde akla yakın bir hedef olarak görülmüyor.

Ama ne gam? Bizde durum çok farklı gelişiyor. Dediğimiz gibi Erdoğan´ın niyetlerinin çok başka olduğu açıkça anlaşılıyor. Yine birinci ve çoğunluğu sağlayan bir parti olarak çıkılırsa seçimlerden, AKP iktidarının çoğu kişinin, grubun ya da genelde muhalefet edenlerin ?canına okuyacağı´ tablosu çizilmek isteniyor. İşte ?twitter? olayı bunun ilk göstergesi. Daha dün yetkili ağızdan dökülen ?Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız,? tehdidini böyle algılamak gerekiyor.

31 Mart´ta hesaplar tutar da Erdoğan birinci gelen partinin başındaki tam yetkili kişi olduğunu kanıtlarsa, can havliyle herşeye yeni bir düzen getirmeye kalkışacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın, zaten adım adım, yasal düzenlemelerle pekiştirilmiş keyfileşen ve denetim dışına taşınmış durumdaki   yönetim mekanizmaları, hatta siyallaştırılan hatta kişiselleştirilen yargı sistemi, bu yeni ufuklarda ?dokunulmaz´ bir tek adam rejimini ortaya çıkaracaktır.

Kısacası şu: 30 Mart´ta bu gidişle bizlerin belediye başkanları ya da meclis üyeleri hatta muhtarlar filan için vereceğimiz oylar hep hikaye? Sonuçta kendimizi kendi ellerimizle bir dikta rejimine teslim edip etmeme seçeneğini oylamamız bekleniyor. Çok seçici ve dikkatli olmamız bu yüzden her zamankinden fazla önem taşıyor.


2.TUR ÖNCESİ TARİHE BİR NOT DÜŞMEK

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY OLUP KARŞISINA ÇIKMASINI NEDEN İSTER?

23 NİSAN: EGEMEN ULUS OLMAYI BAŞARDIĞIMIZ GÜN!

LAİKLİK İLKESİNİN 85. YILDÖNÜMÜ’NÜ ANARKEN

GÜNDEM’DE KILIÇDAROĞLU’NUN 'HELALLEŞME' YOLCULUĞU VAR

CUMHURİYET YENİDEN

CHP’NİN İKTİDAR OLMA SORUNU VE ÖTESİ

 TÜRKİYE’YE KARŞI ABD’DEKİ DÜŞMANCA KAKOFONİK SESLER

KONGRE BASKINI DÜZENLETEN BİR BAŞKAN VE ABD’NİN HALLERİ

103. YAYIN YILINA GİRERKEN ‘VAZİYET-İ UMUMİYE’ !

ULUSAL EGEMENLİK İŞLEYİŞLERİNİ 2020 KOŞULLARINDA YENİDEN DEĞERLENDİRMEK...

YEREL SEÇİMLERDE ORTAYA ÇIKAN RİVAYETLER MUHTELİF DE?

KIBRIS´TA ?ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN´ ASLINDA BU GÜNLER İÇİN ÇÖZÜM OLDUĞUNU ANLAMAK GEREKMEZ Mİ?

TÜRK ULUSU´NUN ULUSAL EGEMENLİK SORUNU İLE SINAVI

YENİ REJİMİN SAKINCALARI CHP´NİN EFSANE MİTİNGLERİNDE NEDEN GÜNDEME GELMEDİ Kİ ?

CHP´DE İKİ YANLIŞTAN BİR DOĞRU ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK

CUMHURİYET HALK PARTİSİ´NDE DE RESTORASYON, YOKSA?

İLERİ DEMOKRASİDE ?TAMAM MI, DEVAM MI?´ OYUNU!

ARTIK 24 HAZİRAN SONRASINA BAKMANIN ZAMANI

ASKIYA ALINMAKTA OLAN CUMHURİYET REJİMİNE KİM SAHİP ÇIKACAK?

YALNIZ KALINAN DÜNYA´DA İNGİLİZ´İN İPİNE TUTUNMAK

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false