Kenan Evren Son Yolculuğuna Uğurlandı
YAŞAM 13.05.2015 09:45:40 776 0

Kenan Evren Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eylül 1980 askeri darbesi ardında n Kurulan Milli Güvenlik Konseyi ve Devlet Başkanı olarak görev yapan ve daha sonra 7. Cumhurbaşkanı sıfatını alan Kenan Evren, son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü GATA`da hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren son yolculuğuna uğurlandı. 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren için Ahmet Hamdi Akseki Camii`nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.
Tedavi gördüğü GATA`da 9 Mayıs 2015 tarihinde hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren`in cenazesi, Genelkurmay Başkanlığı`nda düzenlenen törenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yanında bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camii`ne getirildi. Burada Evren`in kızları Şenay Gürvit, Gülay Evren ve Miray Göksu ile aile yakınları taziyeleri kabul ettiler.
Siyasi parti temsilcilerinin katılmadığı cenaze namazına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel`i temsilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, eski Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen katıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ameliyat olduğu için raporlu olması nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, törende Genelkurmay Başkanvekili olarak yer aldı. Törene ayrıca kuvvet komutanları ve farklı rütbelerdeki TSK personeli katıldı.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kenan Evren`in naaşı önce aile üyeleri ve protokolün önünden geçirildi. Namazın ardından cenaze aracına konulan Evren`in naaşı Devlet Mezarlığı`na getirilerek, burada defnedildi. Devlet Mezarlığı girişine kadar basın mensuplarının takip etmesine izin verilen cenaze töreninde, defin işlemi basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Türkiye`nin Anıt Park özelliğini taşıyan tek mezarlığı olan Devlet Mezarlığı`na defnedilen 4`üncü cumhurbaşkanı oldu. Devlet Mezarlığı`na daha önce 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit defnedilmişti.  
HELALLİK ALINIRKEN PROTESTO ŞOKU
Cenaze namazının sonunda bir protesto yaşandı. Ülkücü Yılma Durak`ın eşi Lamia Durak, imamın `Hakkınız helal ediyor musunuz` sorusuna `Hakkımızı helal etmiyoruz` diye bağırarak cevap verdi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri Durak ve yanındaki bir kişiyi bölgeden uzaklaştırdı. Bu sırada bir kişi daha aynı şekilde bağırdı.

Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false