KAZAKİSTAN TÜRKİYE İLE TİCARETİNİ ARTIRMA ARAYIŞINDA
EKONOMİ 12.06.2017 15:16:40 398 0

KAZAKİSTAN TÜRKİYE İLE TİCARETİNİ ARTIRMA ARAYIŞINDA

Kazakistan´ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly,Adana Ticaret Odası´nı ziyareti esnasında her alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve önemli fırsatlar sunduğunu vurguladığı ülkesinde, yatırım ve ticaret yapmak isteyen Türk iş adamlarına her t

Çeşitli görüşme ve incelemeler yapmak üzere geldiği Adana´da, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ayan Kolbay, Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Nuriddin Amankul ile birlikte Adana Ticaret Odası´nı ziyaret eden Büyükelçi Abzal Saparbekuly, iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Aynı zamanda ATO Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Kazakistan Büyükelçiliği Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, Meclis Üyesi Hüseyin Çalışkan´ın da hazır bulunduğu toplantıda, Kazakistan´ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly´i ATO´da görmekten duyduğu memnuniyeti vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ziyaretin iki ülke arasındaki yatırım ve ticaretin artmasına katkı sağlayacağına inandığını söyledi. İki ülke arasında yatırım ve ticarete dönüşebilecek büyük fırsatlar bulunduğuna inandığını kaydeden Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazakistan ile her şeyden önce tarihten gelen bir akrabalık, kardeşlik bağımız var. Bu ilişkileri ekonomi ve ticarete de yansıtmamız gerektiğini biliyoruz. Adana ile Kazakistan arasında bir ticaret köprüsü kurmamız gerekiyor. Günümüzde devletlerin zenginliği ekonomiden geçmektedir. Bunun için firmalarımızın karşılıklı işbirliğine girmeleri önem taşımaktadır. Ziyaretinizin bu anlamda önemli sonuçlar yaratacağına inanıyorum. Öncelikle yapılması gereken Kazakistan´daki yatırım ve işbirliği fırsatlarının üyelerimize kapsamlı bir şekilde anlatılması ve ardından da iş adamları heyetlerinin karşılıklı ziyaretlerinin sağlanmasıdır. Bu aşamada Adana Ticaret Odası olarak üzerimize son derecede önemli görevler düştüğünü ve bunların tümünü fazlasıyla yerine getirmeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim."

Menevşe, Türkiye ile Kazakistan arasındaki işbirliğini bundan böyle tüm konularda ve sektörlerde geliştirmeyi hedeflediklerini, coğrafi ve iklim özellikleriyle de birbirlerine benzeyen iki ülke arasındaki potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlayacaklarını da kaydetti.

Ziyaret sırasında konuşan ATO Meclis Başkanı ve Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak ise Kazakistan´ın, Orta Asya´da kalkınma, refah, sosyal ve kültürel gelişmişliği artırma ve medeniyeti ilerletme konularında öncü fikirleri hayata geçiren kardeş ve dost bir ülke olduğunu, son yıllardaki atılımları sonucunda bölgesine, Türkiye´ye ve dünya ekonomisine hissedilir düzeyde katkılarda bulunduğunu söyledi.

Kazakistan´ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly de, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerini her alanda artırmak istediğini bu anlamda karşılıklı yatırım ve ticaretin artırılmasına da ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Ziyaretini bu yöndeki ilişkilerin güçlendirilmesi kapsamında gerçekleştirdiğini kaydeden Büyükelçi Abzal Saparbekuly, Kazakistan´ın yatırımcılara işletmelerin altyapısının oluşturulmasından üretime geçinceye kadarki tüm süreçlerde destek sağladığını, yabancı yatırımcıları 5 yıl süresince gümrük ve diğer vergilerden muaf tuttuğunu ve ayrıca bir dizi ayrıcalık daha tanıdığını söyledi. Saparbekuly, "Biz ticareti, yatırımları artırarak herkesin para kazanmasını istiyoruz. Kazakistan´ın baştan aşağı değişen yeni devlet yönetimi modelinde başta hukuk ve bürokrasi alanında olmak üzere her alanda buna yönelik tüm ihtiyaçlar hayata geçirilmiş, yerli ve yabancı iş adamlarına özel ayrıcalıklar ve teşvikler sağlanmıştır. Kazakistan, Türk yatırımcı ve iş adamlarına çevresinde bulunan Çin, Beyaz Rusya, Özbekistan, Kırgızistan ve diğer Orta Asya ülkelerine kolaylıkla ulaşabilme imkanını da sunmaktadır. Bu potansiyelin değerlendirilmesi düşüncesinden hareketle Adana Ticaret Odası´nın değerli üyelerini yatırım ve ticaret için ülkemizde görmekten büyük bir memnuniyet duyacağımızı ve kendilerine her konuda destekte bulunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli