KAYSERİ ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI!
GÜNDEM 18.12.2016 15:05:43 935 0

KAYSERİ ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI!

Kayseri´de dün izne çıkan askerleri taşıyan belediye otobüsüne yönelik terör saldırısında şehit olan 5 asker için tören düzenlendi.

12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı´nda düzenlenen törende Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri milletvekilleri, şehitlerin yakınları ve askeri erkan hazır bulundu. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. İl Müftüsü Şahin Güven´in duasının ardından şehitler memleketlerine uğurlandı. Törene katılan şehit aileleri şehitlerin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehitlerden Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren İstanbul´da, Şehit Piyade Çavuş Arif Tuğ Erzurum´da, Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Cihan Osmaniye´de, Şehit Uğur Korkmaz Rize´de, Şehit Ulaştırma Er Raşit Yücel ise Kocaeli´nde defnedilecek.

KAYSERİ´DE PATLAMA! ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU

Türkiye´yi yasa boğan terör saldırısı sonrası yüreklere kor düştü. Kayseri´de sabah saatlerinde çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli oldu.

Kayseri şehit isimleri ve yaralı isimleri haberimizde... Kayseri´de çarşı iznine çıktıkları sırada düzenlenen hain saldırı sonrası şehit olan askerlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu.

12 şehidin isim ve memleket bilgileri şu şekilde: Piyade Er Yunus Emre Duran (Kırşehir doğumlu, Ankara´da yaşıyor), Muhabere Onbaşı Abdülsamet Özen (Kocaeli), Piyade Er Serdar Amak (İzmir), Sıhhiye Er Kamil Tunç (Afyonkarahisar), Sıhhiye Er Hasan İlhan (Denizli), İstihkam Er Kenan Döngel (Sinop), Piyade Onbaşı Mustafa Cihan (Osmaniye/Hasanbeyli), Piyade Çavuş Fehmi Barçın (Bursa) ,Piyade Onbaşı Ahmet Taş (Kırşehir/Çiçekdağı), Ulaştırma Er Raşit Yücel (Ankara), Piyade Onbaşı Muhammet Ali Ocak (Yozgat), Ulaştırma Çavuş Göksel Ağaçyetiştiren (Sinop).

ŞEHİT ATEŞİ DENİZLİ´YE DÜŞTÜ

Kayseri´de sabah saatlerinde çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan Sıhhiye Er Hasan İlhan´ın şehadet haberi Denizli´deki ailesine ulaştı.

Kayseri´de bu sabah saat 08.45 sıralarında çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit olan 6 aylık asker Hasan İlhan´ın şehadet haberi Denizli´deki ailesine ulaştı. Şehidin ailesinin yaşadığı merkez Pamukkale ilçesi Hacıkaplanlar Mahallesinde bulunan eve gelen Merkez Komutanı Piyade Albay Bilal Öztürk ve Vali Yardımcısı Ali Çergibozan 20 yaşındaki Hasan İlhan´ın bakkal olan babası Süleyman ve ev hanımı olan annesi Hanife İlhan´a acı haberi verdi.

Ailenin, çocuklarının şehit haberini almasının ardından evden ağıtlar yükseldi. Evin önünde ise bir ambulans hazır bekletildi. Bekar olan şehit Hasan İlhan´ın iki yıllık üniversite bitirdiği, elektronik teknikeri olduğu ve Fatih isimli bir erkek kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ KOCAELİ´YE DÜŞTÜ

 Kayseri´de teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen Piyade Er Abdulsamet Özen´in Kocaeli´deki babaevine ateş düştü.

Kayseri´de teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Piyade Komandı Er Abdulsamet Özen´in Kocaeli´deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin Yeniyalı Mahallesi Şahin Sokakta bulunan evine şehadet haberi askeri yetkililerce verildi. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi.

Şehit Özen´in 4,5 buçuk aylık asker olduğu ve 1.5 ay Hakkari´de eğitim aldığı öğrenildi. 3 kardeşi olan şehidin babasının ise Özgür Kocaeli Gazetesinde çalıştığı öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ ZONGULDAK´A DÜŞTÜ

Kayseri´de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda ailesi Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde yaşayan Er Kenan Döngel şehit oldu.

Kayseri´de bu sabah askerleri taşıyan otobüse yönelik gerçekleşen terör saldırısında 13 asker şehit olurken, 56 kişi de yaralandı. Patlamada, otobüste bulunan Kayseri Komando Tugay Komutanlığında görevli Er Kenan Döngel´in de şehit olduğu öğrenildi. Patlamayı haber alan şehidin annesi ve babası Kayseri´ye gitmek üzere yola çıktı. Acı haberi alan Şehit Er Kenan Döngel´in yakınları eve geldi. Şehidin dayısı Hüseyin Karabulut ?yeğenimi aldılar´ diyerek gözyaşlarına boğuldu.

3 kardeşten biri olan 20 yaşındaki Şehit Er Kenan Döngel´in ailesinin Ereğli ilçesi Köseler Mahallesi Özcallar Sokakta ikamet ettiği öğrenildi.

/resimler/2016-12/18/1508252162051.jpg

HAKKARİ´DE TERÖRİSTLERE KAN KUSTURDU, KAYSERİ´DE PATLAMADA ŞEHİT OLDU

Kayseri´de düzenlenen hain saldırıda şehit olan Kocaelili Komando Onbaşı Abdulsamet Özen´in bir süredir Hakkari´de görevde olduğu ve 12 gün önce birliğine geri döndüğü öğrenildi.

Acemi birliğini Manisa´da tamamlayan 4 aylık asker Abdulsamet Özen, asıl birliği olan Kayseri Komando Tugayında usta birliğini tamamlamak üzere göreve başladı. Bir süre Abdulsamet Özen´in görev yaptığı tim, terörle mücadele için Hakkari´ye gönderildi. Başarılı operasyonlara katılan Özen, 12 gün önce tekrar Kayseri´ye geri döndü. Bugün arkadaşları ile çarşı iznine çıkan Özen, bindikleri otobüse yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit düştü.

Acılı aileye haber güçlükle verildi. Şehit haberinin verilmesinin ardından evin önünde yakınları toplandı. Vatandaşlar aileye taziye ziyaretinde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şehidin dayısı Muhammed Küçük, ?Hep duyardık şimdi yaşıyoruz. Benim büyük oğlumda asker Isparta´da En son 15 gün önce görüştük. 4 aylık askerdi. Hakkari´de görev yaptı, görevi bitti birliğine geri döndü. Kayseri´ye 12 gün önce geldi? dedi.

Yanında bulunan küçük çocukları gösteren dayı Muhammed Küçük, ?Geride daha çok askerimiz var. Hainlere fırsat vermeyeceğiz? şeklinde konuştu.

ŞEHİT ATEŞİ BURSA´YA DA DÜŞTÜ

Kayseri´deki hain saldırıda şehit düşen Piyade Çavuş Fehmi Barçın´ın Bursa nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Kayseri 1.Komando Tugayı´nda görev yapan Barçın´ın şehit haberi nüfusa kayıtlı olduğu İznik´in Süleymaniye köyü ile birlikte ailesinin oturduğu İstanbul Bayrampaşa´daki evine ateş düşürdü. Barçın ailesinin fertleri acı haberin ardından Kayseri´ye giderken, şehidin nişanlı olduğu ve terhisine 20 gün kaldığı öğrenildi. Yakınları ve sevenleri acı haberle sarsılırken, "Mekanı cennet olsun. 20 günü kalmıştı. Yıkıldık. Terörün ve destekçilerinin Allah belasını versin" ifadelerini kullandılar.

Bir sigorta şirketinde çalışan komando piyade çavuştan geriye ailesi, nişanlısı ve arkadaşlarıyla uğurlama töreni ile birliğinde mutlu günlerinde çekilmiş fotoğrafları kaldı Barçın´ın İstanbul´da toprağa verilmesi bekleniyor. 

ŞEHİT ATEŞİ AFYONKARAHİSAR´A DÜŞTÜ

Kayseri´de meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden askerler arasında bulunan Afyonkarahisarlı er Kamil Tunç´un şehadet haberinin ulaşmasının ardından fenalaşan anne ve babası ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Kayseri´de, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında patlama olmuş, saldırıda 13 asker şehit olmuş, 48 asker de yaralanmıştı. Saldırıda şehit olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar Hocalar ilçe nüfusuna kayıtlı Sıhhiye Er Kamil Tunç olduğu belirlendi. Şehit Tunç´un yaklaşık 5 aylık asker olduğu ve Samsun´daki acemi dönem askerliğinin ardından usta birliği olarak Kayseri´ye gittiği ifade edildi.

Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin babası İsmail ve annesi Hamiyet Tunç sinir krizleri geçirince 112 Acil Servis ambulansı ile Hocalar Devlet Hastanesine götürüldü. Acılı anne ve babayı sakinleştirmek ise şehit haberini veren heyete düştü. Diğer yandan ağabeyinin şehit haberini aldıktan sonra fenalaşan kız kardeşi Emine Tunç´u ise yakınları sakinleştirme çalıştı.

Şehidin baba evi ve bulunduğu sokak şehadet haberinin gelmesi ile Türk bayrakları ile donatıldı. İlçe sakinleri acı haber üzerine şehidin baba evine akın etti.

Şehit Tunç´un sivil hayatta eczacı kalfası olduğu, bu yüzden de vatani görevini sıhhiye er olarak görev yaptığı kaydedildi. Şehidin ayrıca yaklaşık 2 ay önce dağıtım izni ise memleketine geldiği öğrenildi.

/resimler/2016-12/18/1508468794435.jpg

PATLAMANIN MEYDANA GELEN DURAĞA TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Kayseri´de dün askerleri taşıyan halk otobüsüne yapılan terör saldırısının ardından saldırının meydana geldiği otobüs durağına Türk bayrakları asıldı.

Kayseri´de çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne Talas Bulvarı üzerinde Erciyes Üniversitesi Kampüsü girişindeki otobüs durağında bombalı araçla terör saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 14 asker şehit olmuş ve 55 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından teröre tepki göstererek birlik ve beraberlik mesajları veren Kayserililer, patlamanın meydana geldiği otobüs durağına Türk bayrakları astı.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı