Kartal Süper Lig´de galibiyete hasret
SPOR 24.10.2017 10:45:26 254 0

Kartal Süper Lig´de galibiyete hasret

Şampiyonlar Ligi´ndeki gidişini emin adımlarla sürdüren Beşiktaş, Süper Lig´in 9. haftasında karşılaştığı Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak ligdeki galibiyet hasretini 4 maça çıkarmış oldu.

Süper Lig´in 9. hafta kapanış maçında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Medipol Başakşehir mücadelesinden 1-1´lik beraberlikle ayrıldı. Ligde son 4 haftadır kazanamayan siyah-beyazlılar, bu maçlardaki 2. beraberliğini aldı. Avrupa´da yüksek uçan Kartal, ligde oynadığı son 4 maçta ise 10 puanı çöpe attı.

Ligde galibiyet arıyor
Ligdeki 3 maçlık galibiyet serisi Fenerbahçe derbisi ile son bulan Beşiktaş, bu mücadeleden 2-1 mağlubiyet aldıktan 3 gün sonra Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci maçında sahasında karşılaştığı Alman ekibi RedBull Leipzig´i 2-0 ile devirdi. Leipzig´den sonra lige dönen siyah-beyazlılar, Vodafone Park´ta karşılaştığı Trabzonspor maçında da 2 puan bıraktı. Devler Ligi´nde oynayacak Monaco karşılaşması öncesi ligin 8. haftasında Gençlerbirliği deplasmanından da puansız dönen Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Fransız ekibini etkili futbol ile 2-1 mağlup etti. Ligde ve Avrupa´da tamamen farklı bir duruş sergileyen Kartal, Medipol Başakşehir mücadelesinde de 1 puana razı oldu. 10. haftada oynanacak Aytemiz Alanyaspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başlayacak olan siyah-beyazlı ekip, turuncu-yeşillileri deplasmanda mağlup ederek, Monaco karşısına moralli çıkmayı hedefliyor.

Caner Erkin kart cezalısı
Ligde oynanan Medipol Başakşehir mücadelesinde kart sınırında bulunan Caner Erkin sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Tecrübeli savunma oyuncusu, Süper Lig´in 10. haftasında deplasmanda oynanacak olan Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Şenol Güneş: ´4 maçta 2 puan bizim için başarısızlık´

1-1 sona eren Medipol Başakşehir maçının ardından basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, zor bir rakiple oynayacaklarını bildiklerini belirterek, ?Daha kontrollü oynayıp arkasından kontraya çıkma düşünceleri vardı. İyi bir rakip karşısında 2 puan kaybettik ve üzgünüz. Rakibe az pozisyon verdik ama hücumda fazla pozisyon üretemedik. Zaman zaman baskılarımız bireysel oldu. Zaman zaman da baskılarımız durduruldu. Zengin bir oyun ortaya çıkmadı. Niyet olarak bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Beklenmeyen bir anda 6 kişi çok gerideyken rakibe gol şansı verdik. Ardından golü bulduk ve sonrasında da gol aradık. Bu bölümde iştahımız iyiydi. 2 puan kaybettik. Kendi sahamızda kazanmamız gereken bir maçtı. 4 maçta 2 puan bizim için başarısızlık? açıklamasında bulundu.

?Aklımızda sadece futbol oynamak vardı?

Bugün şans bulan oyuncuların aklında sadece sahaya çıkıp futbol oynamak olduğunu söyleyen Güneş, ?Bugün oyuncularımız sahaya çıkıp elinden gelen gayreti gösterdi. Kafamızda sadece top oynamak vardı ve bunun dışında başka bir şey yoktu? dedi.
Oyunun ilk bölümünde daha iyi olduklarını sözlerine ekleyen Şenol Güneş, ?Özellikle ikinci yarıda belli bölümlerde hamlelerimizde yanlış yapınca oyunu kaybettik. Oğuzhan´ı oyuna aldık ama etkili olamadı. Rakibin top kullanma özelliği var ama kazandığımız toplarda aleyhimize fauller verildi. Bize yapılan faulde Mossoro kart görmedi ama Talisca gördü aynı pozisyonda. Olumsuzluğu tek sebebi bunlar değil ama oyun akışında oynamak isteyen bir takıma karşı top rakibe döndü. İlk yarıdaki oyun isteğimiz daha iyiydi? diye konuştu.

?Taraftarlar takımı ateşledi?

Beşiktaş taraftarının her maçta olduğu gibi bu maçta da elinden geldiğince takıma destek olduğunu söyleyen Şenol Güneş, ?Özellikle skor 1-0 olduktan sonra daha fazla destek oldular. 1-1´den sonra yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik daha farklı olurdu. Buradaki taraftar baskısı takımın oyununu da olumlu etkiledi? dedi.

Zirveyle aralarındaki puan farkıyla ilgili sorulan bir soruyu da yanıtlayan Güneş, ?Şu anda bizden daha iddialı takımlar var. Kayseri, Akhisar gibi takımlar daha üst sıradalar. Bu nedenle sıralamada kim öndeyse onu takip ederek geçmek istiyoruz. Ama biz sahaya çıkıp futbol oynamak istiyoruz. Oyuncularıma teşekkür ettim. Hatalarıyla sevaplarıyla futbol oynamak istedi oyuncularımız. Pozisyon fauldü değildi derken rakip bir anda pozisyona giriyor. Bugün kazanmak için sahaya çıktık ama beceremedik, Alanya maçına hazırlanacağız? dedi.

Abdullah Avcı: ´Bugün oyun gücümüzü gösterdik´

Beşiktaş ile Vodafone Park´ta 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir´de Teknik Direktör Abdullah Avcı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. Beşiktaş´ın geniş alanda oynadığını söyleyen Avcı, ?Rakibimiz ligin en fazla orta yapan ve kafa şutu atan takımı. Özellikle soldan sağa dönüşlerde Quaresma´nın dışarıda kaldığı pozisyonlarda atakları sonuçlandırıyorlardı. Biz pas iade oyununu çok sık oynamak ve topa sahip olmakla ilgili çalıştık. Beklerimizin topla oynaması önemliydi. Özellikle Tosic tarafını bırakıp, Pepe tarafından baskıyla oynamak istedik. Bugün 61 dakika top oyunda kaldı. Özellikle Beşiktaş´ın 1. ve 2. bölge arasındaki bölgeye Mossoro ve Adebayor´u sokmaktı. Topa çok sahip olduk. Oyun içinde harika bir oyun üstünlüğümüz vardı. Oyun elimizin altındaydı ve oyunu istediğimiz gibi sonuçlandırıyorduk. Gol de harika bir dakikada geldi ancak büyük takımlara karşı bazen 1 duran top oyunun kaderini değiştirebiliyor. Böyle kaliteli bir takıma karşı oyun gücünü gösterebilmek çok önemli. Bugün üzüntülüyüz. Beşiktaş´a karşı hem oynadık hem net pozisyon vermedik. Bugün oyun gücümüzü nasıl gösterdiysek, diğer takımlara karşı da bundan sonra da aynen devam etmek istiyoruz? ifadelerini kullandı.

?Bizim bütün oyuncularımız birbirine denk isimler?

Hoffenheim karşısında rotasyona gittiği sorusuyla ilgili olarak konuşan Avcı, ?Geçen sene Galatasaray maçlarıyla ilgili de rotasyonla eleştiriler oluyordu. Karabük maçındaki rotasyonla ilgili ses çıkmadı. Bizim kurduğumuz kadro 22-23 tane eşdeğer oyunculardan kurulu oyuncular. Bazı haftalar testler yapıyoruz. Visca serum yedi, Emre sakat, Mahmut spazmlı, Kerim de benim tercihimle oynamadı. Hoffenheim´la ilgili analiz yaptığımızda, biz bugünkü gibi Hoffenheim´la oynasaydık çok farklı bir yenilgiyle kapatırdık. Ligin 9. haftasında ne bir final olur, ne de hedef olur. Neden rotasyon yapayım. Bizim 3 senedir yakaladığımız ivmenin içinde kalmak istiyorduk. Bugün kaybetseydik, Beşiktaş 1 puan önümüze geçerdi. Ben ve ekibim 24 saat detaylar üzerinde çalışıyoruz. Savunma aynıydı Hoffenheim maçında. Orada da tasarruf yapabilirdim ama yapmadım. Hoffenheim maçının finali bunu gerektiriyordu. 1 sonraki maçı düşünürsün. Rotasyon kelimesini kabul etmiyorum. Kaldı ki oynayan isimlerin hepsi milli oyuncular. Geçen sene Beşiktaş´ta oynamadığı için eleştirilen Gökhan İnler´i oynattığımız zaman eleştiriliyoruz. Lütfen bu doğrultuda baksınlar olaylara? diyerek sözlerini tamamladı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false