Kartal Avrupa´ya kanat açtı
SPOR 24.02.2017 10:01:22 340 0

Kartal Avrupa´ya kanat açtı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ikinci maçında Vodafone Arena´da karşılaştığı İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva´yı 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla son 16´ya kaldı.

Vodafone Arena´da ilk Avrupa maçı galibiyeti

Hapoel Beer Sheva´yı 2-1´le geçen Beşiktaş, Vodafone Arena´da ilk Avrupa maçı galibiyetini aldı. İsrail deplasmanından 3-1´lik galibiyetle dönen ve rövanş maçını sahasında 2-1 kazanan Beşiktaş, Vodafone Arena´daki ilk Avrupa maçı galibiyetini elde etti. Bu sezon Şampiyonlar Ligi´nde mücadele eden siyah-beyazlılar, gruplarda oynadığı 3 iç saha maçından da beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, gruplarda oynadığı iç saha maçlarında Dinamo Kiev´le 1-1, Napoli´yle 0-0 ve Benfica´yla da 3-3

Avrupa golcüsü Aboubakar

Hapoel Beer Sheva karşısında takımını öne geçiren Vincent Aboubakar, bu sezon Avrupa arenasındaki 4. golüne imza attı.

Beşiktaş´ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, Hapoel Beer Sheva karşısında kaydettiği golle bu sezon Avrupa kupalarındaki 4. golüne imza attı. Siyah-beyazlı oyuncu, Şampiyonlar Ligi grup mücadelelerinde Beşiktaş´ın deplasmanda 3-2 kazandığı maçta Napoli ağlarını 2 kez havalandırırken, Vodafone Arena´da 3-3 sona eren Benfica mücadelesinde de 1 gol atmayı başarmıştı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig´de rakip fileleri 4 kez havalandırmayı başaran Aboubakar, Avrupa arenasında da 4. golünü kaydetti. 

Şenol Güneş´ten 4. hakeme tepki

Aboubakar´ın golünün ardından Quaresma´yla konuşan Şenol Güneş´i 4. hakem itiraz etti. Kendisine ayrılan bölgeden çıkmadığını gösteren Şenol Güneş, Tomislav Pospeh´e tepki gösterdi.

Aboubakar´ın golünün ardından Quaresma´yı yanına çağırıp taktik veren Şenol Güneş, bu dakikada 4. hakem Tomislav Pospeh´e tepki gösterdi. Oyuncusuyla konuşurken kendisine ayrılan bölgenin dışına çıkmamasına karşın hakem tarafından uyarılan Güneş, yerdeki çizgiyi göstererek, kendisine ayrılan bölgeyi ihlal etmediğini gösterdi ve hakem Pospeh´e çizginin dışına çıkmasını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu´nda Hapoel Beer Sheva´yı yenerek bir üst tura yükselen Beşiktaş´ta Teknik Direktör Şenol Güneş, maç sonu açıklamalarda bulundu.

Deneyimli çalıştırıcı, "İki maçta da iyi sonuç alıp turu geçmek istiyorduk, öyle de oldu. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Bugün çok hareketli bir maç oldu. Gereksiz top kayıplarımız dışında iyi bir maç oldu. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Oyuncularımı kutluyorum. Bundan sonrası için diğer maçlara bakacağız" diye konuştu.

"RAKİBİ OYUNA ORTAK ETTİK"

Beer Sheva´nın iyi bir takım olduğunu söyleyen şenol Güneş, "Burada zor bir maç olacağını bekliyorduk. 1-0´dan sonra rakip oyuna ortak oldu. Hem ilk yarı hem ikinci yarı pozisyonlar verdik. Tempolu ve kompakt oynayan, etkili ataklar yapan bir takım. Top kayıplarımız rakibi oyuna ortak etti. Sadece isme bakarak diğer takımlara göre geride olduğu için olumsuz bakanlar vardı Beer Sheva´ya karşı. Bizim için de her şey bitmiş anlayışı vardı ilk maçtaki skora göre" ifadelerini kullandı.

 

"BİRAZ DAHA KONTROLLÜ OYNAMAK ZORUNDASINIZ"

"Golü attık, ardından paldır küldür hızlı oyunlar oynadık" diyen Güneş, şöyle devam etti:

"Sindire sindire gitmeliyiz. Rakipler güçlü, ancak finale zaman var. Oyun olarak kendimizi geliştirmemiz gereken durumlar var. Bugün onu gördük. Biraz daha kontrollü oynamak zorundasınız. Senin hamlene rakip de hamle yapar ve sen hata yaparsan cezanı keserler."

"BÜTÜN TARAFTARLARI BİRLEŞTİRMEKTİR"

Beşiktaş taraftarı hakkında da görüşlerini aktaran deneyimli çalıştırıcı, "Takımlarına destek olduklarında çok güzel sinerji oluyor. Taraftarın arasında diğer takımların taraftarlarının da olduğunu düşünüyorum. Önemli olan ortak değerde bütün taraftarları birleştirmektir. Biz de bunu yapıyorsak mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

DERBİ HAKKINDA

Galatasaray maçına bugünden itibaren hazırlanacaklarını aktaran Güneş, "Hem dinleneceğiz hem de toparlanıp o maça hazırlanacağız. Büyük bir camiayla, iyi bir takımla oynayacağız. Hocası, yönetimi gayet başarılı ve gayet iyi işler yapıyorlar. Sonucun ne olacağını bilmiyorum ama oyunun en iyisini yapmaya çalışacağız. Oynadığımız oyunla hak ettiğimiz sonucu almak istiyoruz" dedi.

"İYİ BİR TAKIMIZ"

Sakat olan Mitrovic´in cuma günü idmana başlayacağını dile getiren Şenol Güneş, "Oğuzhan´a darbe geldi, nasıl olacak bilmiyorum. Oynayanlarla ilgili ise takım adına herkes iyi niyetle çalıştı. Galatasaray maçında eldeki en iyi oyuncularla sahaya çıkmaya çalışacağız. Bu maçta kafamız karışıktı. Skora göre değişiklik yaparken git-geller oldu. Zor bir maçtı. Sadece oynayıp kazanılması gereken bir maç değil. Hakikaten kazanılması gerekiyordu. Cenk´in attığı gol anlamlıydı. Bu arada bazı oyuncular dinlendi ve bazılarını oynatırken şartlara göre hareket ettik. Mükemmel değiliz, iyi bir takımız" açıklamalarında bulundu.

"BUNLARIN SONU YOK"

Fikstür hakkında eleştiri de yapan Güneş, şöyle devam etti:

"Milli takım, Şampiyonlar Ligi, UEFA ve ligler diye yapılır. Pazartesi çok oynadık bu sene de mesela. UEFA´da en çok pazartesi biz oynadık. O zaman bunları söylemeyenler şimdi bunları söylemeye başladı anlamıyorum. Tersini yapabilirdi federasyon. Bunun için bütün futbol kamuoyuna mesaj vermeyi doğru bulmuyorum. Bunun üzerinden muhakeme yaparak saha dışındaki hakem maç planlaması vs. yani bunların sonu yok. Uzun zamandır hiçbirine girmiyorum.

"BUNLARDAN BİR ŞEY BEKLEMEK SİZİ UZUN VADEDE TAŞIMAZ"

Mukavele uzatıp uzatmayacağı konusunda ise Şenol Güneş, "Biz taraftarı, taraftar bizi seviyor. Yöneticilerimi de seviyorum. Mukavelenin ise önemi yok" diyerek sözlerini sonlandırdı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı