Kartal Avrupa´da kanat çırpmaya devam ediyor
SPOR 2.11.2017 09:59:31 227 0

Kartal Avrupa´da kanat çırpmaya devam ediyor

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu´nda Beşiktaş evinde Monaco´yu konuk etti. Mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR 

15. dakikada Lemar´ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Tielemans´ın kafa vuruşunda kaleci Fabri, meşin yuvarlağı çeldi.
25. dakikada Gökhan Gönül´ün ceza sahası dışı son çizgiye inerek verdiği pasta ceza sahası içinde topla buluşan Cenk´in vuruşunda meşin yuvarlak defanstan döndü.
28. dakikada Quaresma´nın ceza sahası dışı sol tarafından kullandığı serbest vuruşta kaleci Subasic, penaltı noktasına kadar çıkarak, topu uzaklaştırdı.
32. dakikada ceza sahası dışı sağ tarafında topla buluşan Lopes´in rakibini geçerek uzaktan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kalenin üzerinden farklı dışarı çıktı.
37. dakikada Jovetic´in ceza sahası içi sol tarafından altıpasa çevirdiği pasta Lopes´in vuruşunda kaleci Fabri, meşin yuvarlağın kaleye girmesini engelledi.
39. dakikada Quaresma´nın sağ taraftan ceza sahası içine girerek yaptığı vuruşta top, kaleci Subasic´te kaldı.
44. dakikada sağ kanattan aldığı topla ceza sahası içine giren Gökhan Gönül´ün çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak sol direğin yanından dışarı gitti.
45+1. dakikada Lopes´in ceza yayından üzerinden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Fabri´nin sağından ağlara gitti. 0-1

53. dakikada Tolgay´ın ara pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Quaresma, Jorge Marco´yu geçerken, yapılan hareket sonucunda yer kalınca hakem Paolo Tagliavento, penaltı noktasını gösterdi.
54. dakikada Cenk Tosun´un kullandığı penaltı vuruşunda top sol üstte ağlarla buluştu. 1-1
58. dakikada Oğuzhan´ın ara pasında Babel, ceza yayı üzerinde rakiplerini geçip, topu Quaresma´y aktardı. Quaresma´nın ceza sahası dışından boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.
88. dakikada Moutinho´nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kale sahası içinde Diakhaby´nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fabri´de kaldı.
90. dakikada Talisca´nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Quaresma´nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.
90+1. dakikada Moutinho´nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta 11´in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fabri´de kaldı.

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Paolo Tagliavento xx, Alessandro Giallatini xx, Filippo Meli xx
Beşiktaş: Fabri xx, Gökhan Gönül xx, Pepe xx, Tosic xx (Medel dk. 69 x), Adriano xx, Atiba xx (Talisca dk. 83 ?), Tolgay xx (Mitrovic dk. 75 x), Quaresma xx, Babel xx, Oğuzhan xx, Cenk Tosun xxx
Yedekler: Tolga, Necip, Lens, Negredo
Teknik Direktör: Şenol Güneş
Monaco: Subasic xx, Raggi xx, Jesus xx, Gik xx, Jorge Marco xx, Fabinho xx, Moutinho xx, Tielemans xx, Lemar x (Jovetic dk. 26 x), Lopes xx (Diakhaby dk. 85 ?), Balde xx
Yedekler: Benaglio, N´doram, Toure, Boschilia, Carrillo
Teknik Direktör: Leonardo Jardim
Goller: Cenk Tosun (dk. 54 pen.) (Beşiktaş), Lopes (dk. 45+1) (Monaco)
Sarı kartlar: Tolgay, Tosic, Quaresma, Medel (Beşiktaş), Lopes, Jorge Marco, Diakhaby (Monaco)

Tosun Paşa boş geçmedi

Beşiktaş´ın yıldız ismi Cenk Tosun, Monaco´yu bu maçta da boş geçmedi. Kartal´ın golcüsü, Devler Ligi´nde 4 maçta 4. golünü kaydetti.

Beşiktaş´ın golcüsü Cenk Tosun yine golünü attı. Sezon başından bu yana gösterdiği performansla birçok Avrupa kulübünün radarına giren Tosun Paşa, Monaco´yu bu maçta da boş geçmedi. Devler Ligi´nde oynanan 4. maçta 4. golünü kaydeden Cenk Tosun, karşılaşmanın 54. dakikasında Quaresma´nın düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını gole çevirdi. Bu sezon deplasmanda oynanan Porto ve Monaco maçlarında 3 gol atan, iç sahadaki Leipzig karşılaşmasında da Babel´in golünün asistini yapan Cenk Tosun, gol sayısını 4´e çıkarmayı başardı. 

Güneş´in Monaco tahmini tuttu 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş´in Monaco´nun kadrosu hakkında yaptığı tahmin tuttu. Monaco, Bordeaux maçının 11´iyle sahaya çıktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri´nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlamış ve Monaco maçıyla ilgili tahminini söylemişti. Güneş, Fransız ekibinin bu maçta Bordeaux maçının kadrosunu koruyacağını düşündüğünü sözlerine eklemişti. Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, Bordeaux karşısında 2-0 kazanan kadronun aynısını sahaya sürdü.

Şenol Güneş: ´Kaybetseydik UEFA´ya da katılamayabilirdik´

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-1 sona eren Monaco karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Sözlerine mücadeleyi değerlendirerek başlayan Güneş, ?Deplasmanlarda daha iyi sonuçlar alabilen ve kontratağa iyi çıkan bir takım. İlk maça göre daha farklı oynamamız gerekiyordu. Rakibi de kontrol edebilmemiz gerekiyordu. Bu nedenle ilk yarıda fazla pozisyon üretemedik. Kısa pas yaparken golü yedik. İkinci yarıda golü bulduk. Son bölümlerde kontrol tamamen kayboldu. Bu da rakibin işine geliyordu. Maçın beraberlik riskini göze aldıktan sonra ikinci golü bulabilirdik ama gol de yiyebilirdik. En azından kaybetmemek istiyorduk ve rakiplerine sonuçları bizi doğrudan etkiliyor. Aynı şey Monaco için de geçerli? ifadelerini kullandı.

Grupta avantajın hala ellerinde olduğunu söyleyen Güneş, ?Avantaj hala elimizde. Öncelikle gruptan çıkmayı garantilemek gerekiyor. Bugün kaybetseydik, UEFA´ya bile katılamayabilirdik. Monaco´nun birinci olabileceği düşünülürken, son torbadan gelen Leipzig´in de grup liderliği şansı var. Geçen sene son maçta kaybettik. Şu anda daha avantajlıyız ama buna güvenmiyoruz. Taraftarların beraberliğe üzülmesi doğaldır. Ben ilk defa beraberliğe razı olabileceğimizi söyledim. 3 puan tabii ki çok önemliydi ama kaybetseydik moralimiz bozulurdu ve şansımız zora girebilirdi. Porto maçını kazanmak istiyoruz ama maçın gidişi ne olur bilemeyiz. Maça gelirsek, ben yine Monaco´nun çok iyi bir takım olduğunu söyleyebilirim? diye konuştu.

Takımda yaşanan sakatlıklarla ilgili konuşan Güneş, ?Sakatlık olarak henüz tam değerlendirme yapmadık. Biz geride değil, önde değişiklik yapmak istiyorduk. Ancak öyle bir gelişti ki, maalesef değişiklik yapmak zorunda kaldık. Hücumcular çok tempolu oynamak zorunda kaldılar. Tolgay´ın, Tosic´in sakatlıkları var. Ardından Atiba´nın sakatlığı oldu. Şampiyonlar Ligi, fedakarlık yapmaya değecek bir olay. Biz Beşiktaş olarak geçmiş maçlarda ve bugünkü karşılaşmalarda ülke futboluna katkı sağlamak istiyoruz. Ülke puanına katkı sağlamayacaksanız o zaman niye katılalım, kendi aramızda oynayalım. Burası önemli bir turnuva. Çok güzel bir müziği var, çok güzel bir ambiyansı var? açıklamasında bulundu.

Yaşanan sakatlıkların değişiklikleri olumsuz etkilediğini söyleyen Şenol Güneş, ?Sakatlıklar olmasaydı Talisca´yı, Negredo´yu kullanırdım. Sakatlıklar olmasa değişiklikleri hücuma dönük yapardım. Atiba ve Tolgay´ın yanına Medel´i de koyabilirdik ama daha defansif olabilirdi. Tolgay da iyiydi, Atiba da iyiydi. Talisca, Negredo, Medel ve diğer oyuncuların hepsi bizim için çok önemli. Oyuncularla ilgili bir olumsuzluk düşünmüyorum ve hepsinden çok memnunum? diye konuştu.

Gruptan çıkmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Güneş, ?Geçtiğimiz yıl Dinamo Kiev maçında sadece skor olarak değil, son anda kaybettiğimiz bir turnuva oldu. Bir sene önce de Avrupa Ligi´nde aynısı olmuştu. Bu gruptan çıkmak hedef olarak hem benim için hem de kulüp için, ekonomik ve marka değeri açısından çok önemliydi. Aksi bir sonuçta, moralimiz bozulabilir ve dengemizi kaybedebilirdik. Yediğimiz gol sonrası bir pozisyon daha verdik. Şu anda Avrupa Ligi´ni garantiledik. Ligde de öncelikle küme düşmemeyi garantileyip sonra hareket etmek gerekiyor. Her maçı kazanmak istiyoruz. Rakibin oyun tarzına göre oynamaya çalıştık. Bu yönden memnunum ama daha az hata yapmamız gerekiyordu. Son bölümde çabuk oynadık ve hiç oyunu soğutamadık? diyerek sözlerini tamamladı.

Leonardo Jardim: ´Beşiktaş çok iyi bir takım´

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, öncelikle karşılaşmayı değerlendirdi. İki farklı his içinde olduğunu söyleyen tecrübeli teknik direktör, ?Bu karşılaşmada hedefimiz beraberlik değildi. Berabere kaldığımız için üzgünüm. İkinci hissettiğim ise oyuncularım çok istekli oynadı ve son derece baskılı futbol ortaya koydu. 2 gol fırsatı yakaladık ve değerlendiremedik. Bunun için de ayrıca üzgün olduğumu söyleyebilirim? dedi.

Fransa´da oynanan ilk maçta ilk yarıda iyi oynadıklarını ancak ikinci yarıda beklentinin altında kaldıklarını söyleyen Jardim, ?Fransa´daki ilk maçta ilk yarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bu önemliydi bizim için. Ancak ikinci yarıda istediklerimizi ortaya koyamadığımız için kaybettik. Öncelikle buradaki atmosfer oyuncularımı pozitif olarak etkiledi. Bu maçın iyi oynanmasında seyircinin çok katkısı oldu. Bizim felsefemiz çalışmak ve önümüzdeki maçlarda hırsımızı sürdürmek istiyorum? açıklamasında bulundu.
Maçtaki goller hakkında konuşan Jardim, ?Attığımız gol kesinlikle bireysel ve kolektif bir çalışmanın sonucuydu. Beşiktaş´ın golü ise bizi hatamızdan, top kaybından kaynaklandı. İyi değerlendirdiler ve penaltıya çevirdiler pozisyonu. Ama genel olarak takımımın genel havasından çok memnunum. Beşiktaş gibi fiziksel olarak çok üst düzey bir takım karşısında hiç de fena oynamadılar? diye konuştu.

Gruptaki şanslarıyla ilgili konuşan Leonardo Jardim, ?Ben hala turu geçebileceğimize inanmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü maçlar bitmedi ve oynanacak olan maçlar var. Bütün maçlar oynandıktan sonra bunu görebiliriz. Sonraki maçlarda alınacak sonuçlar bize tur atlattırabilir. Şampiyonlar Ligi´nde tur atlamassak da UEFA´da yolumuza devam etme şansımız var? sözlerini sarf etti.

Kendi takımını ve Beşiktaş´ı da değerlendiren Jardim, şunları söyledi: 

"Benim için torbalardan çıkan sonuçlar ya da torbalarda yerleştiğimiz sıralamalardan ziyade takımların zaman içindeki gelişimleri önemli. Geçen sene 2. torbadan girmiştik ve ön eleme oynamıştık. Zaman içinde takımlar gelişebiliyor. Hangi torbadan katıldığınız çok önemli değil. Beşiktaş çok iyi bir takım ve çok tecrübeli oyunculara sahip. İyi seviyede oynamış futbolcuları var. Adriano gibi Barcelona´dan gelmiş isimler var. Bunun dışında çok iyi Türk oyuncuları var ve bunları takip ediyoruz. Süper Lig´de şampiyonluk yaşamış bir takım Beşiktaş." (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false