Kartal Avrupa´da  kanat çırpmaya devam ediyor
SPOR 17.03.2017 09:34:46 261 0

Kartal Avrupa´da kanat çırpmaya devam ediyor

Olympiakos karşısında 4-1 kazanarak Avrupa´da yoluna doludizgin devam eden Beşiktaş, bu sezon Avrupa´da oynadığı karşılaşmalarda ilk kez 4 gol atma başarısı gösterdi.

Şampiyonlar Ligi B Grubu´nu Napoli ve Benfica´nın ardından 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, Avrupa Ligi´nde yoluna doludizgin devam ediyor. Bir önceki turda İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva´yı iki maçta da mağlup ederek tur atlayan siyah-beyazlılar, Son 16 Turu´nda Yunanistan´ın en güçlü takımı olan Olympiakos´u eleyerek çeyrek finale yükseldi. İlk maçta rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Vodafone Arena´da 4-1 kazanarak turladı. Kara Kartal, bu maçta aldığı 4-1´lik galibiyetle, bu sezon bir Avrupa mücadelesinde de ilk kez 4 gol bulmayı başardı. Siyah-beyazlılar Şampiyonlar Ligi´nde Napoli deplasmanında ve iç sahada oynadığı Benfica mücadelesinde rakip fileleri 3 kez sarsmayı başarmıştı. Beşiktaş, Olympiakos engelini ise 4 golle geçti.

                                                                             **********************************

Yunanistan´da oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından Olympiakos´u Vodafone Arena´da 4-1´le geçerek UEFA Avrupa Ligi´nde adını çeyrek finale yazdıran Beşiktaş´ta Teknik Direktör Şenol Güneş, karşılaşma sonrasında mücadeleyi değerlendirdi. Basın toplantısında soruları yanıtlayan Güneş, özellikle tribünleri dolduran taraftarların çok önemli bir etkisi olduğunu söyledi.

?Bundan sonrası oyuncularımın işi?

Karşılaşmanın çok ilginç geçtiğini söyleyen Güneş, ?2 maçın sonucunda turu geçmeyi düşünen takım olarak sahaya kazanma arzusuyla çıktı. Savunma ve hücum olarak takım iyiydi. Pozisyonları gole çevirdik ve beklemediğimiz bir anda gol yedik ve beklemediğimiz bir anda Aboubakar´ın kırmızı kartıyla 10 kişi kaldık. Seyircimizin müthiş desteğiyle, oyun başından beri süren destek ikinci yarıda 2 misline çıktı ve oyuncularımızın da etkisiyle ileriye çıkmaya başladık. Böyle bir maçta 2-1´den sonra 3 ve 4. gollerin olması da ayrı bir güzeldi. Seyircimize diğer maçlardan farklı şekilde ayrıca teşekkür etmek gerekir. Beşiktaş camiası adına oyuncularıma teşekkür ediyorum. Daha önce Avrupa maçlarının ardından ligde puan kaybetmiştik. Ama böyle bir maç ardından önemsemiyorum çünkü telafisi var. Bundan sonrası oyuncularımın işi. Turu geçer miyiz, geçmez miyiz bilmiyorum ama iyi futbol oynayacağımızı biliyorum? dedi

?Kırmızı kart bir hataydı?

Aboubakar´ın gördüğü kırmızı kartın yanlış olduğunu söyleyen Güneş, ?Oyuncunun o anda ne düşündüğünü bilemeyiz. Ama doğru değil. Ama bu maçı Dinamo Kiev maçıyla karşılaştıramayız. O maçtaki kart haksız bir karttı. Ukrayna´da oyuna direkt müdahale eden bir hakem vardı. Bu maçta da belki hakemin zaman zaman yanlı kararları oldu ama konu bu değil. Bana göre de Quaresma´nın pozisyonu penaltıydı. Ama bunları konuşmanın anlamı yok. Rakip oyuncu, kendisini tahrik ediyorsa ve oyuncu bu hataya düşüyorsa, orada yanlış yapıyor. Kırmızı kart hataydı. Ukrayna´da 6-0 biten maçta 9 kişi kalınca oyun kopmuştu. Ama bu maçta 10 kişi kalmamıza karşın daha dikkatli oynadık ve oyundan kopmadık. Avrupa Ligi´nde ilerliyoruz ve bu maçlarda daha dikkatli olmalıyız? diye konuştu.

?Taraftarların dediği hayata geçirildi?

Karşılaşma öncesinde taraftarların düzenlediği koreografinin çok güzel olduğunu söyleyen Şenol Güneş, ?Taraftarlar, ´Bizim için savaşın´ demişti. Koreografiyle ilgili söyleyeceğim şu, taraftarların söylediği, hayata geçirildi. Stockholm´le ilgili olarak bir şey söyleyemiyorum. Çeyrek finalde Şampiyonlar Ligi´nde olsaydık daha mutlu olurdum. Ama şu anda da mutluyum. Oyuncularımın bundan sonraki turda nasıl bir performans sergileyeceğini bilemiyorum ama iyi futbol oynayacağımızı düşünüyorum. En güçlü rakip bile gelse, biz kendi futbolumuzu oynayarak sonuna kadar mücadele edeceğiz? açıklamalarında bulundu.

?Oğuzhan oyundan çıkmayı hak etmedi?

Oyun 2-1´iken her türlü endişeyi yaşadıklarını söyleyen Güneş, ?10 kişi kaldık ve yiyeceğiniz 1 gol turu kaybettirir. Her oyuncu iyi oynamak istedi. Oğuzhan da iyi oynadı, Talisca da önde bastı. Ricardo ileriye gidip top tuttu. Oğuzhan da çıkmayı hak etmedi aslında ama Necip´i alarak oyuna dinamizm katmaya çalıştık. Atınç´ı da oyuna sokup Tosic´i öne kaydırıp, Beck´i oyuna dahil edip Gökhan´ı öne alabilirdik. Her şey iyi gitti. Hatalarıyla, sevaplarıyla güzel bir gün geçti. Hak ettiğimizi düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

?Aboubakar´ın yaptığı yanlıştı?

Aboubakar´ın takımdaki geleceğiyle ilgili olarak sorulan bir soruyu yanıtlayan Şenol Güneş, ?Aboubakar, oyuncunun hatası başka, verimi başka, gelişmesi başka. Bunu sık sık yapıyor ve takıma zarar veriyorsa, bu değerlendirir. 2 defa olduğu için doğru değil. Bu maçta bizi 10 kişi bıraktı ve bu yanlıştı. Biz kazanalım veya kaybedelim işimizi yapıyoruz. Bugün daha konsantre olduk ve savunmada oynayan oyuncular aşırı dikkatliydi. Geride de beklemedik savunmadı. Avrupa´da bunu iyi yapmak gerekiyor. Bazen olduğumuz yerin dışına taşmaya çalışıyoruz, fazla gidiyoruz. Öyle yapınca da rakip gelip sizi yener. Biz böyle yapmak istemiyoruz? diye konuştu.

?Bütün dostlara teşekkür ediyorum?

Şampiyonluk yarışında Beşiktaş´ın en yakın rakibi olan Başakşehir´in resmi hesabından yaptığı ?Beşiktaş´ı tebrik ediyoruz. Umarız bütün güçlerini Avrupa´ya verirler? mesajını değerlendiren Şenol Güneş, ?Başakşehir´e mesajlarından dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Fatih Terim´e, bütün dostlara teşekkür ediyorum. Başakşehir´in bizim maça kadar kaybetmelerini beklemiyorum çünkü çok iyi oynuyorlar. Konyaspor´u Konya´da 3-0 mağlup etmek kolay iş değil. Şu anda bana sorarsanız, önceliğimiz lig şampiyonluğu. Sakatlıklar yaşıyoruz. Yorgunluk da oluyor. Zaman kısa. Bugün en azından burada oynadık. Olympiakos´tan döndükten sonra yorgunluk baş gösterdi. Şu anda sadece bu maçı yaşayıp değerlendirmek istiyoruz. Sakatlıklar olabiliyor. Hafta sonunda Antalyaspor maçı var. Yarın saat 11.00´de hazırlıklarımıza başlayacağız? açıklamasını yaptı.

?Gelecek adına dayanışmanın olması çok önemli?

Avrupa´da yoluna devam eden tek takım olmanın verdiği sorumluluğun bazen ağır geldiğini söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ?Bugün de o korkumuz vardı. Deplasmanda Olympiakos bizi çok iyi ağırladı. Önce dostluk olsun ama rekabet de var. UEFA´da yarışmak, ülke puanına katkı sağlamak Fatih hocayla da konuştum, gelecek adına daha çok dayanışmanın olması gerektiği bir dönemde hep saha sonuçlarıyla konuşuyoruz. Bu başarının paylaşılıp daha verimli kullanılması gerekiyor. Her birlikte taşın altına elimizi koymamız gerekiyor? dedi.

?UEFA´yı kazanırsam, ligi istemem?

Öncelikli hedeflerinin tabii ki lig şampiyonluğu olduğunu ve bunun için çok ciddi şekilde çalıştıklarını söyleyen Şenol Güneş, ?Lig şampiyonluğunu tabii ki isterim. Şu ana kadar yapılan yorumlardı bizi finale kadar getiriyorlar ama orada tutuyorlar. UEFA konusunda, finali kazanıp şampiyon olursak, o zaman lig şampiyonluğunu istemem. Hep finalde bırakıyorlar bizi? diye konuştu.

                                                                             **************************

Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ?Çok mutluyuz. Ahmet ağabeye de aynısını söyledim; 5 senedir acayip bir mücadele veriyoruz. Bunun da karşılığını görmek bizi çok mutlu ediyor. Bizim işimiz Beşiktaşlıları sevindirmek. Hep söylüyorum bunu. Bu kadar Beşiktaşlı´yı sevindirdiğimiz için yönetim kurulu arkadaşlarım ile birlikte hepsinden gurur duyuyorum. Bütün Türk milletine de böyle güzel bir gece yaşattık. Başta Şenol Güneş olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum. Allah inşallah bir daha ki turu da nasip eder? şeklinde konuştu.

?Büyük konuşmamak lazım?

Siyah-beyazlı taraftarların karşılaşma öncesinde yaptığı ?Hedef Stockholm´ koreografisi hakkında açıklamalarda bulunan Orman, ?Onların tabi isteği öyle. İnşallah ama böyle şeylerde çok büyük konuşmamak lazım. Şimdi önümüzde çeyrek final var, şu anda bizim tüm konsantrasyonumuz çeyrek final olacaktır. Onun öncesinde de bu Pazar günü ligde oynanacak maçımıza dikkat etmemiz lazım. Önemli bir şampiyonluk yarışındayız? diye konuştu.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli