?KARŞILIKLI GÜVEN TESİSİ GEREKİYOR, BU ÇOK AÇIK?
SİYASET 13.07.2015 18:49:28 404 0

?KARŞILIKLI GÜVEN TESİSİ GEREKİYOR, BU ÇOK AÇIK?

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Merkezi´ne yaptığı ziyaretin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, ?Karşılıklı güven tesisi gerekiyor, bu çok açık. Bunların üzerinde duruldu. Ortak bir çalışma yapma tespiti ortaya kondu. Türkiye´nin güçlü bir hükümet profiliyle önümüzdeki yılları göğüslemesi gereğinin altı her iki tarafça da çizildi? dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Merkezi´ne yaptığı ziyaretin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hükümeti kurmakla görevlendirilen şuandaki geçici hükümetin de başkanlığını yürüten Ahmet Davutoğlu´nun aldığı görev çerçevesinde CHP´yi ziyaret ettiğini belirterek, ?Bu ziyaretle ilgili açıklamaları bizzat kendisi partisinin genel merkezinde yapmıştır? diye konuştu.

Bugün Ramazan ayının 27. gecesi olduğunu da hatırlatan Koç, ?Ben tüm milletimizin Kadir Gecesi mübarek olsun diyorum? dedi.

?KARŞILIKLI GÜVEN TESİSİ GEREKİYOR, BU ÇOK AÇIK?

Seçimden sonra bir açıklamada bulunduklarını hatırlatan Koç, şunları kaydetti:

?Bu açıklama sırasında tek partiye iktidar yetkisi verilmediğini ve oluşan iradenin bir koalisyona yol açacağını ifade etmiştik. Bu çerçevede CHP´nin Türkiye´nin çözümsüz kalmaması için hükümet kurma konusunda üzerine düşen görevi yapacağını, asla çözümsüzlüğün adresi olmayacağını da yine o gece ifade etmiştik. Akan takvim içerisinde değişik açıklamalar oldu. Geldiğimiz noktada bugünkü görüşmeden çıkan sonucu Sayın Başbakan Davutoğlu özetledi. Burada bir usül ifade edelim. Karşılıklı güven tesisi gerekiyor bu çok açık. Daha önceki uygulamalarda tanık olduğumuz bir takım aksaklıkların aşılması gerekiyor. Bu güvenin tesis edilmesi son derece önemli. Bunların üzerinde duruldu. Ortak bir çalışma yapma tespiti ortaya kondu. Türkiye´nin güçlü bir hükümet profiliyle önümüzdeki yılları göğüslemesi gereğinin altı her iki tarafça da çizildi. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Daha sonrasında ortak çalışma noktalarının tespitine dönük niyet ortaya kondu. Bu çerçevede Sayın Davutoğlu müzakere öncesinde bir ön görüşme niteliğinde olan dünkü toplantının içeriği de bu şekilde özetlenmiş oluyor. Müzakereler öncesi bir ön görüşme, bir usül ortaya kondu. Bir irade ortaya kondu. Bir niyet beyanında bulunuldu. Bundan sonrası yöntem çerçevesinde her iki taraf çerçevesinde ortak bir çalışma boyutuyla ele alınacak.?

?İKİ PARTİ ARASINDA SAYIN ÖMER ÇELİK VE BEN HERHANGİ BİR AKSAKLIK OLMADIĞI SÜRECE BU TEMASI SÜRDÜRMEYE GAYRET EDECEĞİZ?

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, bir gazetecinin ortak çalışmanın nasıl olacağıyla ilgili sorusuna, ?Müzakereler öncesi bir ön görüşme. Her iki taraftan da birer irtibat noktası arkadaşımız var. Daha sonraki turları tamamladıktan sonra ikinci tur öncesinde bir değerlendirme yapılıp, ona göre her iki tarafın ortaya koyduğu görüşlerin ortaklaşılabilen noktaları, daha üzerinde çalışılması gereken noktaların tespiti bakımdan. İki parti arasında Sayın Ömer Çelik ve ben herhangi bir aksaklık olmadığı sürece bu teması sürdürmeye gayret edeceğiz? yanıtını verdi.

Güven tesisinin nasıl olacağı sorusuna Koç, ?Bu bir ön görüşmeydi. Görev tevziyi kapsamında. Bir usul, niyet ve irade ortaya konmasıydı. Bu çerçevede kaldı. Bunlar süreç içerisinde olacak şeyler. Hiçbir şey yarım günde olmuyor. 1 saatlik görüşmeyle tamamlanmıyor? yanıtını verdi.

?HENÜZ BİR TAKVİM NETLEŞTİRİLMEDİ?

İkinci görüşme için bir takvimin belirlenip belirlenmediği sorusu üzerine Koç, ?Henüz bir takvim netleştirilmedi. Sayın Davutoğlu´nun yarın MHP ve daha sonra HDP ile görüşmeleri var. Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar tatili var. Ondan sonra bayram ertesindeki bir süreci yaptığı görüşmelerinde sonucunun aktarılmasıyla bir belirlenme olacaktır? ifadelerini kullandı.

?SADECE BİR ÖN GÖRÜŞME İDİ?

CHP´nin 14 maddesinin ele alınıp alınmadığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bir değerlendirme yapılıp yapılmadığı sorusuna Koç, ?CHP´nin zaten koalisyonla ilgili pozisyonunu belirleyen CHP´nin kendisine özel bir çalışması da değil. Demokrasinin olmazsa olmazlarının altınız çizen bir 14 maddelik tespit tutanağı var. Bunların içerisinde tüm parlamenter demokratik sistemlerde olduğu gibi her anayasal kuruluşun hangi çerçeve içerisinde olması gerektiği yazılı. Onun için özel bir bahis açılmadı. Bunları madde madde tartışma toplantısı değildi toplantımız. Sadece bir ön görüşme idi. Bir niyet kondu ortaya, bir irade. Türkiye´nin güçlü bir hükümet profiliyle önünde biriken iç ve dış sorunların aşılması için bir çalışmaya niyet irade ortaya kondu. Çözümsüzlüğün adresi biz olmayacağımızı da ifade etmiştim başından beri? karşılığını verdi.

?Süreçten umutlu musunuz?? sorusuna ise Koç, ?Fal bakarak soruya cevap vermemek gerekiyor. Siyaset kendi mecrası içinde akıyorsa da geldiği noktada pozitif sonuçların alt alta konmasından sonra umut umutsuzluk kısmı ortaya çıkabilir. CHP asla bir çözümsüzlüğün adresi olmayacak. Hiç kimse kavga etmedi güler yüzlü bir toplantıydı? cevabını verdi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yakınlığı ile bilinen Milletvekili Mücahit Arslan´ın da katılmasının sorulması üzerine Koç, şunları kaydetti:

?Böyle bir soru Sayın Davutoğlu´na da soruldu. Bizde de toplantıyı küçük notlarla aktarmak görevi olan bir arkadaşımız dahil edildi. Bir diğer arkadaşı da AKP heyeti ekledi. Kim kime yakın, kim kime uzak o çerçeve içerisinde ele alınacak bir toplantı değildi. Müzakereler öncesinde bir ön görüşme idi.? (İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli