KARNAVAL İÇİN MİLYONLAR ADANA SOKAKLARINDAYDI
GÜNDEM 8.04.2018 14:06:02 589 0

KARNAVAL İÇİN MİLYONLAR ADANA SOKAKLARINDAYDI

6 yıldır düzenlenen karnavalın fikir önderi Ali Haydar Bozkurt, karnavalın salt ekonomik açıdan değil kültürel açıdan da önemli bir boşluğu doldurduğunu kaydederek geçen 6 yılda 500´den fazla kültürel, sanatsal ve sportif etkinlik gerçekleştirildiği

Türkiye`nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ve 5 yılda dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran ?Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı? için yaklaşık 1,5 milyon insan Adana sokaklarında buluştu.

Baharı müjdeleyen portakal çiçekleri kokularının eşliğinde karnaval coşkusunu yaşayanlar, kenti büyük bir  şölen alanına çevirdiler. Bu yıl 6´ncı kez düzenlenen karnaval düzenlenen etkinliklerine katılanlar  büyük coşkuya ortak olurken, rengarenk giysileriyle sokak ve caddeleri dolduran Adanalılar hafta sonu boyunca adeta uyumadılar.

Tüm otellerin dolu olduğu Adana´ya yurtiçinden ve yurtdışından 100 bin kişinin geldiği tahmin ediliyor. Adanalılar ile birlikte karnavala katılımcı sayısının da 1,5 milyonu aştığı belirtiliyor. Karnavalda eğlenceli etkinliklerin yanı sıra, 120´ye yakın kültürel,  sanatsal ve sportif aktivite de gerçekleştirildi.

Kostümlü Kortej Büyük İlgi Çekti

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı´nın ?simgesi? durumundaki kortej geçişi bu yıl Merkez Park´ta gerçekleştirildi. Karnaval için Adana dışından gelenlerle birlikte yaklaşık 200 bin kişinin izlediği kortej geçişi renkli görüntülere sahne oldu. Aylar öncesinden hazırladıkları giysi ve aksesuarlarıyla korteje katılanlar halkı selamlarken coşkulu saatler yaşandı.

Kortej yürüşünün ardından yapılan resmi açılışın ardından Türk Pop ve Rock müziğinin ünlü ismi Kıraç sahne aldı. Kıraç´ın performansının ardından her yıl olduğu gibi dilek fenerleri sevgi ve dostluk için gökyüzüne bırakıldı.

Adana Ünlüleri Ağırladı

?Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı? iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü simalarını da ağırladı. Karnaval için Adana´ya gelen isimler arasında Ayşegül Aldinç, Kıraç, Menderes Samancılar, Feridun Düzağaç, Haluk Levent, Bulutsuzluk Özlemi, REDD Grubu, Kalben, Birol Güven, Tamer Karadağlı, Demir Karahan, Ercan Kesal, Nebil Özgentürk, Melike Güner, Prof.Dr. Mansur Beyazyürek, Yüksel Arıcı, Erdal Cindoruk, Galip Erdal, Rıza Akın, Güvenç Dağüstün, Derya Alabora,  Jihan Barbur, Duman Grubu Solisti Kaan Tangöze, Alper Saldıran, Rıza Esendemir, Dilara Koçak ve Açelya Akoyun gibi isimler bulundu. Bir süredir Adana´da yaşayan Yeliz Yeşilmen de gelen konuklara adeta ev sahipliği yaparak, konuklarına Adana´nın güzelliklerini anlattı.

/resimler/2018-4/8/1408472196952.jpg

Kostüm Tasarım Yarışması İlgi Çekti

Karnavalda her yıl düzenlenen  ?Kostüm Tasarım Yarışması? yine büyük heyecana sahne oldu. Yarışmada, fütüristik moda anlayışı ile Portakal Çiçeği Karnavalı´nın ruhunu yansıtan kostümler arasından İstanbul´dan Gülşah Çiftçi Konak´ın tasarladığı kostüm birinciliği kazandı. Arı neslini korumaya dikkat çekmek adına yarışmacıların kanatlı olarak tasarladıkları giysiler arasından ikinci Asya Yacılar olurken, üçüncülüğü Büşra Baykal elde etti. Kostüm Yarışması´nın finali sonrasında ise Ayşegül Aldinç sahne alarak davetlilere müzik ziyafeti çekti.

Bozkurt ?Ekonomik Canlanma Gerçekleşiyor?

6 yıldır düzenlenen karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye CEO´su Ali Haydar Bozkurt, karnavalın ekonomik açıdan yalnızca Adana´ya değil komşu kentlere de fayda sağladığına dikkat çekti. Adana ile birlikte komşu kentlerdeki otellerin de doluluk oranlarının yüzde 100´e ulaştığını söyleyen Bozkurt ?Adana´da şu anda 1,5 milyon kişi olduğu söyleniyor. Karnaval büyük boyutlarda bir turizm hareketi yarattı. Her yıl 80-85 milyon liralık Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomisi oluşuyor. Komşu kentleri de sayarsak bu rakam 100 milyon TL´ye ulaşıyor? dedi.

Bozkurt, karnavalın salt ekonomik açıdan değil kültürel açıdan da önemli bir boşluğu doldurduğunu da kaydederek ?Geçen 6 yılda 500´den fazla kültürel, sanatsal ve sportif etkinlik gerçekleştirildi. Böylelikle; kültür, sanat, spor gibi birçok alanda eşsiz bir yetenek kaynağı olan Adana´da, hem deneyimli sanatçılara, hem de eserlerini ilk kez halkla paylaşma amacını taşıyan genç sanatçılara bu imkan sağlanmış oldu? diye konuştu.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu