Karataş ve Yumurtalık için turizm çalıştayı yapıldı
YAŞAM 27.08.2016 07:54:52 419 0

Karataş ve Yumurtalık için turizm çalıştayı yapıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi´nin hazırladığı Karataş ve Yumurtalık belediyelerinin paydaş olduğu ve Çukurova Kalkınma Ajansı´nın (ÇKA) desteklediği Karataş-Yumurtalık Bölgesinin Alternatief Turizm Altyapısının Araştırılması Projesi Çalıştayı Karataş İlçesi

Magarsa Park Otel´de düzenlenen Adana´nın Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde alternatif turizm altyapısının araştırılmasını amaçlayan proje kapsamında düzenlenen çalıştayda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bölgedeki 163 kilometrelik sahilin betonlaşmaya mağlup olmadan yatırım almasının doğru planlama ve cazip teşviklerle mümkün olacağını belirtti.

Sözlü, Adana´nın turizm potansiyelini arttırarak ulusal ve uluslararası turizm destinasyonları arasında yer almasına katkı sağlamayı amaçlayan projede Karataş ve Yumurtalık´taki tarihi, kültürel ve doğal turizm değerlerinin tanıtımını sağlarken, sahil kesiminin betonlaşmaya mağlup olmaması için doğru planlama ve teşviklere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Mersin´in sahil kesiminin çok katlı tatil siteleriyle beton yığını haline geldiğini, bu tablodan ders çıkarılması gerektiğini kaydeden Başkan Sözlü, ?Karataş ve Yumurtalık´ta turizm hareketi ve bunun sonucunda turizm gelirinde artış ve istihdam hedeflerken, bu ilçelerimizi betonlaşmaya mağlup etmememiz gerekiyor. Bunu sağlamak için el ele verip, birlikte doğru planlamalar ortaya koymalıyız. Ege ve Antalya kesiminde turizm yatırımlarına sağlanan teşviklerin kaldırılması sağlanırsa, hem oralar daha fazla betonlaşmadan kurtulur, hem de bizim bölgemiz cazip teşviklerle yeni yatırımcı alabilir? dedi.
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de konuşmasında turizm yatırımlarından söz edebilmek için deniz temizliğinin şart olduğunu dile getirdi. Tümer, bunun için Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde atık su arıtma tesislerinin gerekli olduğunu, uçurtma sörfü, dalış turizmi ve resif oluşturmak için hurda uçak, gemi veya otobüslerin denize batırılması, turizm işletmecilerinin eğitimi konularında çalışma yapılmasının yararlı olacağını belirtti.
Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ise KKTC ile Karataş arasında deniz otobüsü seferleriyle turizm canlılığı sağlanabileceğini aktardı. Harbiş sahilinde sörf sporlarının gelişmesi için düşük yoğunluklu tesisler ve halk plajı düzenlemesinin yarar sağlayacağını anlatan Başkan Ünal, atık su arıtma tesisinin tamamlanmasının ardından ilçenin mavi bayraklı plaj sahibi olabileceğini söyledi. Ünal, Milli Parklar mülkiyetindeki çamlık alanının da belediyeye devriyle buranın yılın 12 ayı turizme hizmet edebileceğini kaydetti.
Karataş Turizm Platformu Başkanı Teyfik Kısacık´ın üzerinde durduğu konu da atık su arıtma tesisleri oldu. Kısacık, Karataş ve Yumurtalık´ta turizmin gelişmesi için atık su arıtma tesislerinin yapımının daha fazla geciktirilmemesini istedi.
Atıksu arıtma tesisleri konusunda söz alan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, 2008´den beri Karataş´ta atık su arıtma tesislerinin gündemde olduğunu anlattı. Atık su arıtma tesisi için 15 milyon yatırıma ihtiyaç duyulduğunu aktaran Yüksel Durna, projenin yapılacağı alanda tarihi değer taşıyan kalıntılar olduğu iddiasıyla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu´nun itirazı bulunduğunu, bundan dolayı yatırımın henüz kesinleşmediğini vurguladı. Yüksel Durna, ASKİ olarak uygulama projesini hazır hale getirdiklerini, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu´nun onayının beklendiğini sözlerine ekledi.
Bölgede 7 milyon liralık otel yatırımı yapan girişimci Özcan Bilgin ile 120 milyon liralık tatil sitesi projesinin yürütücüsü Kadir Aydar da konuşmalarında teşviklerin yetersizliğinden yakındı. Girişimciler, diğer illere sağlanan turizm teşviklerinin Adana´ya uygulanmasından başka taleplerinin olmadığını ifade etti.
Açış konuşmalarının ardından projede görevli akademisyenler sunumlar yaparak, çalıştay raporunun omurgasını oluşturacak görüş ve tespitlerini ortaya koydu. Protokol üyeleri, projeye emek veren ve çalıştayda görev alan görevlilere teşekkür plaketleri sundu.


Çalıştaya CHP Adana Milletvekili CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karataş Kaymakamı Recep Öztürk, Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, Karataş Turizm Platformu Başkanı Teyfik Kısacık ve akademisyenler ile bölgedeki turizm işletmecileri katıldı. (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı