KARATAŞ TA YÖRÜK ÇADIRI HİZMETE AÇILDI
YEREL 7.08.2017 15:08:15 605 0

KARATAŞ TA YÖRÜK ÇADIRI HİZMETE AÇILDI

Karataş ve Yumurtalık Turizmi Geliştirme Altyapı Hizmet Birliği (ATGAP) tarafından Karataş´ta yapımı tamamlanan Yörük Çadırı ve Turizm Danışma Bürosu´nun açılışı gerçekleştirildi.

Karataş ve Yumurtalık Turizmi Geliştirme Altyapı Hizmet Birliği (ATGAP) tarafından Karataş´ta yapımı tamamlanan Yörük Çadırı ve Turizm Danışma Bürosu´nun açılışı gerçekleştirildi.

Yörük Çadırı açılışında; Adana Geleneksel El sanatları Kültür ve Turizm Derneği (AGET) Başkanı Ömer Erdoğan da ahşap oyma, sedef kakma, halı kilim dokuma, iğne oyası, bakır ve nakış işlemeli objelerin yanı sıra resim sanatından bazı örneklerde Karataşlı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ve Bando ekibinin güzel gösterilerinden sonra sahneye çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Müziği Devlet Sanatçısı Hidayet Özkan da güzel Anadolu türküleriyle açılışa renk kattı.

Açış Konuşmasında Başkan Ünal; geçmişten günümüze yaşanmış ve hala yaşanmakta olan bir çok kültürel değerlerin mevcut olduğunu ve kaybolmaya yüz tutmuş bu değerlerin halka tanıtılması, aynı zamanda ilçenin kültürel değerlerinin yaşatılması amacı ile hazırlanan Yörük Çadırını Karataş´a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Yörük çadırı ile birlikte Karataş´ın tanıtımına yine büyük katkı koyacak olan Turizm Danışma Bürosu´un da aktif olarak çalışmaya başladığını, gelen misafirlerin ve Karataşlıların bilgi alabileceği önemli bir çalışmayı hizmete sunduklarını söyledi.

Başkan Ünal; ?Karataş ve Yumurtalık ilçelerimizin tanıtımı için fuar ve çeşitli alanlarda tanıtım çalışmalarında bulunduk. Karataş ilçesinden başlanarak Turizm Danışma Bürosu ve Yörük Çadırı´nın hayata geçirildiğini ve ileriki dönemlerde Yumurtalık İlçemize de aynı çalışmanın gerçekleştirilebilmesi için alt yapı çalışmalarının devam ediyor. İlçemizin tanıtımı için ayrıca tanıtım broşürleri ve kataloglar da hazırlandı. Karataş ilçemize kazandırılan Turizm Danışma Bürosu ve Yörük Çadırının hayırlı olmasını temenni ederim? dedi.

Başkan Ünal, 12 Ağustos´ta Onur Akın,13 Ağustos Ferhat Göçer ve 14 Ağustos Ömür Gedik Karataş konser vereceğini ifade ederek,  gerçekleştirilecek olan Atapark açılışı ve Büyük İskender Konserlerine tüm halkı davet etti.

Açılışa Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Kültür turizm Müdürü Sabri Tari, ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, Karataş ve Yumurtalık Turizmi Geliştirme Altyapı Hizmet Birliği (ATGAB) Boğaçhan Ünal ile birlikte, Yumurtalık Platformu Başkanı Şaban Yetkin, ATGAB Birlik Müdürü Selçuk Mamak,Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde faaliyet gösteren Yörük Dernekleri başkanları ve yöneticileri Karataş ve çevre ilçelerden halk katıldı.(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false