KARATAŞ BAHÇE MAHALLELİLER: ?30 YILDIR ÇİFTÇİLİK YAPTIĞIMIZ ARAZİ ELİMİZDEN GİDİYOR?
GÜNDEM 17.06.2015 12:40:25 2846 0

KARATAŞ BAHÇE MAHALLELİLER: ?30 YILDIR ÇİFTÇİLİK YAPTIĞIMIZ ARAZİ ELİMİZDEN GİDİYOR?

KARATAŞ´IN BAHÇE MAHALLESİNDE 537 DÖNÜM HAZİNE ARAZİSİNDE YILLARDIR EKİM YAPAN 67 AİLENİN, ARAZİNİN YÜKSEK TUTARDA 30 YILLIĞINA KİRAYA ÇIKARILMASIYLA TOPRAKSIZ KALACAĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Adana´nın Karataş ilçesinde, hazine arazisinde yıllardır çiftçilik yapan onlarca aile, arazinin yüksek tutarda 30 yıllığına kiraya çıkarılması sebebiyle topraksız kalmakla karşı karşıya. Tüm köy halkının bu arazide ekim yaparak geçimini sağladığını belirten aileler, kiralama girişiminin durdurulmasını istedi.

Karataş´ın Bahçe mahallesindeki 537 dönüm hazine arazisi, iddiaya göre 1985 yılında, dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından çıkarılan bir kanunla 67 fakir aileye 8´er dönüm olarak paylaştırıldı. Taş ve bozkırla kaplı verimli tarım arazisini yıllar içinde tarlaya çeviren köylüler bugüne kadar sebze ve meyve üreterek gelir sağladı, arazi için ecrimisil bedeli ödedi.

/resimler/2015-6/17/1243264265147.jpg

Köylülerin ekim yaparak ekmek yediği arazi, trilyonları bulan tutarda 30 yıllığına kiraya çıkarıldı. Verimli tarım arazilerinin kiraya çıkarılmasına karşı çıkan köy halkı, mahalledeki çok sayıda hazine arazisine ekim yapan bir iş adamının bu araziyi kiralayıp teşvikle hayvancılık yapmayı hedeflediğini öne sürerek ?Kimse hazine arazisini zorla köylünün elinden alamaz? dedi.
Köylülerden Metin Öter, işlemin durdurulması için BİMER´e başvurduğunu söyledi. Arazinin 1985 yılında fakir köylülere dağıtıldığını hatırlatan Öter, araziyi kiralayacak kişilerin buna ihtiyacı olmadığını öne sürdü.

Cevdet Deveci, arazide 30 senedir ekim yaptıklarını ve başka yerlerde arazileri olmadığını anlattı. Ellerindeki arazinin kiraya verilmesi halinde insanların aç kalacağından yakınan Deveci, ?Bu, taraflı bir kiralama olacaktır. Milletin, fakir vatandaşların elinden toprak almaya kimsenin hakkı yok? şeklinde konuştu.

Erdal Deveci de, kiralama işleminin durdurulması için valilik ve defterdarlık makamlarına başvurduğunu ancak bugüne kadar ödedikleri ecrimisil bedelinin bir belge değeri taşımadığı yanıtını aldığını kaydetti. Başbakan´a seslenen Deveci, kiralama işleminin durdurulması gerektiğini belirterek, ?Bu arazide bir tesis mi kurulacak yoksa hayali bir şey yapılarak bankadan kredi mi çekilecek bilmiyoruz? ifadelerini kullandı.

Mahmut Dalbun da seslerini duymaları için Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanına seslendi. Arazileri kullanılamaz haldeyken toparlayıp tarla haline getirdiklerini belirten Dalbun, ?Buğday ekip çoluk çocuğumuza bakıyoruz. Fakir fukara 500-600 kişiyiz. Bu kadar insan orada geçimini sağlıyor. Fakir fukaranın hakkını kimseye yedirmesinler. Bu iş torpille yapılan bir meseledir, sadece tek bir parsel kiraya verilmez. Kabul etmiyoruz, tarlanın başına dikilip karşı duracağız? diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu