Karalar´dan Taşeron İşçiye Bayram İkramiyesi
GÜNDEM 17.09.2015 11:23:04 245 0

Karalar´dan Taşeron İşçiye Bayram İkramiyesi

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyeye bağlı müdürlüklerde görev yapan yaklaşık Bin 300 taşeron işçiye Kurban Bayramı öncesinde 300 TL ?bayram ikramiyesi´ verileceğini açıkladı.

Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü´nde işçilerle buluşan Başkan Karalar, kendisinin göreve başlamasıyla birlikte Seyhan´ın işçi dostu bir belediye haline geldiğini söyledi. Karalar, Belediye Başkanı seçilmeden önceki hayatı hakkında bilgi verirken, kendisinin de işçi bir babanın oğlu olduğunu belirtip, ?Çukobirlik´te 17-18 yaşında işçi olarak başladığım çalışma hayatımda hep emekçiden yana oldum. Şimdi de belediye başkanı olarak emekten yana tavır alıyor ve siz değerli işçi kardeşlerimize bayram öncesi bu ikramiye müjdesini veriyorum? dedi.

?İŞÇİ BİR BABANIN HAYATA İŞÇİ OLARAK BAŞLAYAN OĞLUYUM?

?Biliyorsunuz ben bir işçinin oğluyum. Ben de işçilik yaptım? diyen Karalar çalışma hayatını şöyle özetledi:

?Yıllar yılı işçilerin hakları için mücadele ettik. Bugün Çukobirlik´te bir tören vardı. Orada vali ile birlikte bana da bir konuşturma yaptırdılar. Ben Çukobirlik´e 17-18 yaşlarında girdim. Ondan sonra mühendis olduk. Dokuma ve Boya Basma Fabrikalarında Genel Müdür Muavinliği yaptım. Ben kademeleri hiç torpille atlamadım. Teker teker. Vardiya Mühendisliği, İşletme Şefliği, İşletme Müdürlüğü, sonra Fabrika Müdürlüğü sonra Genel Müdür Muavinliği yaptım. Bir işletmeye işçi olarak girip Genel Müdür Muavini olarak ayrılma onurunu yaşadım.?

Özel sektöre geçiş yaptığı ve ardından sürdürdüğü aktif siyasi hayatı boyunca Çukobirlik´te işçilerle birlikte hareket etmesinin hep faydasını gördüğünü belirten Başkan Karalar, ?Özel sektörde 12 yıl Genel Müdürlük yaptım. Siyasette İl Başkanlığı yaptım. Şimdi Belediye Başkanıyız. Benim hayattaki başarılarımın tamamında Çukobirlik işçilerinin katkısı vardır. Orada 1978-1996 yılları arasında 20 bin kişiye yakın işçiye amirlik yaptım. Her 100 Çukobirlik çalışanından 95´i hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun bana sahip çıkmıştır. Çalışkan demiştir, dürüst demiştir ve desteklemiştir her zaman? dedi.

?İŞÇİ DOSTUYUZ, MAĞDUR DOSTUYUZ, EZİLENİN YANINDAYIZ?

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ?Biz işçi dostuyuz. Biz mağdur dostuyuz. Biz ezilenin yanındayız? diye devam ettiği konuşmasında taşeron kadrosunda bulunan işçilere bayram öncesinde 300 TL ikramiye verileceğini şöyle açıkladı; ?Şimdi bayram ağzı çok şey yapmak istiyoruz size. Sizlerden bize çok miktarda avans talebi geliyor. 150 lira 200 lira gibi talepler. Ben çağırdım arkadaşlarımı, dedim ki sadece taşeronlara bayrama mahsus 300 TL para ödeyin, bunu da maaşlarınızdan geri kesmeyeceğiz. Bundan sonra da her bayramda size ikramiye var.? Zeydan Karalar´ın bu müjdesi işçiler arasında sevinçle karşılandı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, işçilerle gerçekleştirdiği toplantıda belediyenin geleceğe dair hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için gösterilmesi gereken çalışma şartları hakkında da önemli konulara dikkat çekti. Karalar´ın, ?Bütün çalışanlarımı çok seviyorum. Hep beraber nefes almadan, ara vermeden çalışacağız. Bizim iddialarımız büyük, bizim hedeflerimiz büyük. Biz Seyhan´ı dönüştürelim istiyoruz. Seyhan´ı değiştirelim istiyoruz. Seyhan´ı güzelleştirelim istiyoruz. Yeniden bir Seyhan yaratalım istiyoruz. Hepimizin onurla ?bu bizim ilçemiz´ diyebileceğimiz tertemiz düzenli ve modern bir şehir yaratmak istiyoruz.Herkesin bunda katkısı olmalı. Sizler çalışıyorsunuz. Biz de karınca kararınca sizlerin hakkını vermeye çalışıyoruz. İmkanlar çerçevesinde tabi ki. Daha çok vererek sizi memnun etmek isteriz, ama yavaş yavaş. Sizleri önemsiyorum. En çok toplantıyı sizlerle yapıyorum. Ne yapayım ayağımız buraya alışkın. Park ve Bahçeler diyor ki, ?başkanım hep oraya gidiyorsun, buraya niye gelmiyorsun´ Ayağımız buraya alışık. Şaka bir yana ben bütün çalışanlarımı çok seviyorum.

Biz işçiyle işçiyiz, memurla memuruz. Fark etmiyor. Hepimiz insanız sonuçta. Ama hep söylüyorum değerli arkadaşlar, birbirimizi kandırmayacağız. Birlik olacağız. Birbirimizi seveceğiz. Bundan daha çok mutluluk olmaz. Aranızda küslük, dargınlık, kırgınlık olmaz. Olmamalı. Sabahtan akşama birlikte çalışıyoruz. Aha bayram geldi. Sarılın birbirinizle öpüşün. Ben çalışkan adamı severim. Dürüst adamı severim. Bir de barıştan yana olan adamı severim. Birliği, dirliği bozacak adamı sevmem. Onu da söyleyeyim. 2 bin kişilik bir orduyu ben başka türlü yönetemem. Ben asla çalışanları sağcı solcu diye ayırmadım, güneyli kuzeyli diye ayırmadım. Doğru, dürüst, çalışkan ve birlikten yana olan, dirlikten yana olan adam benim için makbuldür.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false