KARALAR´DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
GÜNDEM 1.01.2017 14:35:13 324 0

KARALAR´DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Şehitduran, Mestanzade mahalleri ile Yenibey mahallesinin bir kısmını kapsayan alanda 6 bin 926 adet konut ve işyerinin yapılacağı kentsel dönüşüm projesi bölge halkının beğenisine sunuldu. 680 bin metre kare alan üzerinde uygulanacak projede 356 bin met

Seyhan ilçesinde Barabaros ve Bey mahallerinde planlanan kentsel dönüşüm için ilk kazma 2017 içerisinde vurulması planlanırken Şehitduran, Mestanzade ve Yenibey mahalleri için yapılan proje vatandaşla paylaşıldı. 356 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere 680 bin metre kare alan üzerinde toplam 3 mahalleyi kapsayan alanda yapılması planlanan ve 6 bin 727 adet bağımsız bölümün bulunduğu kentsel dönüşüm alanına 6 bin 926 adet yeni iş yeri ve konut yapılacak. Yapılacak projede en dikkat çekici kısım ise 356 bin metre kare yeşil alan ayrılmış olması. 

SEYHAN TÜMDEN DÖNÜŞECEK

Konu ile ilgi olarak bölge halkı Şenitduran çocuk parkında düzenlenen toplantıda bizzat Başkan Zeydan Karalar tarafından bilgilendirildi. Adana´nın dolayısıyla Seyhan´ın her fırsatta yenilenmesi gerektiğini belirten Başkan Zeydan Karlar,  önceliklerinin Seyhan´ın güneyi olduğunu söyledi. Toplantıda yapılacak projenin maketini de vatandaşla paylaşıldı. Seyhan´ın artık değişmesi dönüşmesi gerektiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu anlamda Şehitduran, Mestanzade mahalleleri ile Yenibey mahallesinin bir kısmında yapılacak kentsel dönüşüm ile ilgi bilgi verdi. Başkan Karalar,  ?Biliyorsunuz biz Barbaros´tan başlayarak Mestanzade, Şehitduran, Yenibey hepsini yenilemek istiyoruz. Mart ayına bunları bakanlık onaylarsa nehrin kenarına kadar açacağız.  Bakın inşallah projeler onaylanır ve mahallenizi bu şekle getireceğiz. Eğer buralar onaylanırsa nehre kadar buraları açacağız. Nehrin kenarında olağanüstü, ülkenin en güzel yeşil vadisini yapacağız. Allah nasip eder ise nehrin kenarına gideceksiniz, gezeceksiniz, evinize geri geleceksiniz. Komşuyu komşudan ayırmadan kentsel dönüşüm yapacağız. Maalesef ilçemizde Türkiye´nin 3 katı uyuşturucu kullanımı var. Buralar modernleşir ise o da düzelir? şeklinde konuştu.

Başkan Karalar´ın konuşmasının ardından bölge halkı kentsel dönüşüm ile igli merak ettiklerini sorudu. Kentsel dönüşüm yapılacak olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar Başkan Zeydan Karalar´a teşekkür etti.

Konuşmanın ardından mahalle halkı Başkan Karalar´a kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yapılacakların yanında oldukları mesajını verdi. Bu arada tüm ibadethanelere eşit mesafede yaklaşan ve aralıksız hizmet götüren Başkan Zeydan Karalar´a Hz Ali Camii´nin tüm halılarını yenilemesi nedeni ile cami derneği tarafından çiçek takdim edildi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli