Karalar,“Bulaşıcı hastalıktan ölenlerin sayısı arttı”
YEREL 13.09.2020 11:16:00 554 0

Karalar,“Bulaşıcı hastalıktan ölenlerin sayısı arttı”

Karalar, “Hastanelerden gelen ölüm raporlarda vefat nedeni ‘Bulaşıcı Hastalık’ yazdığı için cenazeleri Kovid-19’dan ölmüş gibi gömüyoruz. Böyle olunca da Kovid-19’dan ölenlerin sayısının az gösterildiğini düşünüyoruz” dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Hastanelerden gelen ölüm raporlarda vefat nedeni ‘Bulaşıcı Hastalık’ yazdığı için cenazeleri Kovid-19’dan ölmüş gibi gömüyoruz. Böyle olunca da Kovid-19’dan ölenlerin sayısının az gösterildiğini düşünüyoruz.” dedi. 

Adana Tabip Odası seçimleri sonucu göreve yeni gelen Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Genel Sekreter Dr. Ahmet Suntur, Sayman Dr. Figen Demir Kardeş, Veznedar Dr. Sedat Gül, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Nalan Kükürt, Dr. Figen Doğan Güneş birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret etti.

 UZM. DR. MENTEŞ, “KOVİD-19 PANDEMİSİ ADANAMIZDA EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR”

Ziyarette Kovid-19 pandemisi hakkında bilgi veren Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Sizlere yeni üyelerimizi tanıştırarak merhaba demek istedik. Ayrıca koronavirüs pandemisi sürecinde halkımıza ve odamıza verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyoruz. Üzülerek söyleyebilirim ki Kovid-19 pandemisi Adanamızda en kötü dönemini yaşıyor. Neredeyse her ailede virüslü kişi var. Hastanelerde kovidli hastalar için ayrılan yerlerin tamamı dolu durumda. Halen yeni vakalar geliyor. Hastaları yatıracak yer bulamıyoruz. Yoğun bakımlarımız dolu. Evlerinde karantinada olan insanlar var. Pandemi iyi yönetilemiyor. Acillerde görev yapan doktor arkadaşlarımız, göğüs, enfeksiyon ve anestezi uzmanları çok yıprandı, acil doktorlarımız bir çıkmaz içindeler. Tüm hekim ve sağlık çalışanları tükenmişlik içerisindeler. Söylenecek her iyi söze ve desteğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz.” dedi.

 KARALAR, “EN BÜYÜK TEŞEKKÜR HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ”

Özel Kalem Müdür Vekili Türkan Eşli’nin de hazır bulunduğu ziyarette en büyük teşekkürü, takdiri hekim ve sağlık çalışanlarının hak ettiğini söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmasında “Zorlu geçen pandemi sürecinde en zor durumda olan sizlersiniz. Çünkü tehlike ile direk karşı karşıyasınız. Çalışma saatini bir kenara bırakmış, insanların iyileşmesi için çaba harcıyorsunuz. Eşinizden çocuklarınızdan faragat ediyorsunuz. Bu anlamda takdire şayan kesim sizsiniz. Bizim sizlere sonsuz teşekkür etmemiz gerekiyor. Bizler her zaman sizlerin hizmetinde ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki yoğun vakaya rağmen ölüm sayısı çok artmıyorsa bu bizim hekim ve sağlık çalışanlarımızın sayesinde olmaktadır.

ÖLEN İNSAN SAYISI ÇOK ARTTI

Son aylarda ölen insan sayısının arttığınıda sözlerine ekleyen Başkan Zeydan Karalar, “Yaşlı nüfus sayımız giderek artmaktadır. Bu paralelde ölüm oranıda artmaktadır. Hastanelerden gelen ölüm raporlarında Kovid-19 yazmadığı için Mezarlıklar Daire Başkanlığı doğal olarak Kovid-19’dan öldü yazamıyor. Raporlarda vefat nedeni ‘Bulaşıcı Hastalık’ yazdığı için cenazeleri Kovid-19’dan ölmüş gibi gömüyoruz. Böyle olunca da Kovid-19’dan ölenlerin sayısının az gösterildiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli